Jump to content

1.8T загуба на мощност


ivanov9

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

 

Аудито ми служи вярно, но от няколко дни се случват разни аномалии. Двигателя е 163 коня, чипосан до 190. 

В неделя я карах извънградско и при подаване на настъпване на педала до долу (да кажем, че бях на около 2.5 - 3к оборота като я настъпах) изведнъж колата сякаш придърпа и не отчете че съм подал газ, не мога да го обясня, все едно нещо я ритна. Продължих си да карам без да я настъпвам.

 

На другия ден я закарах да и сменят масла и филтри и майстора в сервиз, в който не съм бил досега. Майстора ми звънна и ми каза, че в маслото имало много алуминиеви стружки и искаше да започне да маха картера, за да види от къде евентуално е проблема. Не му се доверих, взех колата и старото масло и с обслужената кола отидох в голям сервиз, на който имам доверие. Те прецедиха старото масло и намериха разни неща, които не трябва да са там - по техни думи като малки камъчета, пластмаси и т.н. След това огледаха колата обстойно и не намериха никакъв проблем. Колата си върви нормално и работи тихо. Според тях, боклуците в маслото са сложени от стария сервиз с цел да ме вкара на "абонамент" и да ме запука с ремонтите и колата е напълно ок. Направиха диагностика и излезе единствено, че има някакъв проблем с дебитомера, които по техни думи не е проблем.

 

Мен това не ме успокои и на другия ден се върнах във 2рия сервиз и ги накарах отново да сменят маслото. Смениха и провериха старото масло и не намериха абсолютно нищо там. След това извадиха новия маслен филтър и в него не намериха никакви стружки или нещо нередно. В картера също нямаше нищо. Дотук добре.

 

Запалих колата по-късно и забелязах че от задното дясно гърне се чува едно бучене като от прахосмукачка, когато колата се движи с ниска скорост. Това го нямаше! Излязох извънградско и колата деиствително ми се струва по-мудна, като на 3.5к оборота изведнъж спира да върви и към 3.8к оборота пак тръгва. Сякаш има нещо като дупка. 

 

Имате ли иде яот какво може да се е получило това? Утре ще я закарам пак, какво да им кажа да гледат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...