Jump to content

Проблем с климатроника


FeRRum

Recommended Posts

Зеравейте колеги, собственик съм на audi a3 2.0tdi 170ps quattro 2007 днес при включване на климатроника на студено всичко беше нормално първите 5 мин, охлаждане перфектно, но след това започна да ми изписва че двете дневни свтлини са за смяна на фиса и ми изгасна на 2 пъти. След изгасяване на автомобила никакви грешки, но после пак светна econ и не можеше да се изключи дори след рестарт на двигателя. Октомври 2019 смених управлението на климатроника, след това напълних фреон и се оказа че е избило в датчика за налягането смених и него, днес след включването на econ обърна от студено на топло. Въпроса ми е в електрониката ли да търся проблема или нещо механично преди седмица на VAG не показа грешки само леко разминаване на дюзата на 3ти цилиндър ? 

Edited by FeRRum
Link to comment
Share on other sites

Здравей,

Според мен фреона ти е заминал. На нашата а6- ца беше по същия начин като я взехме. Изключваш econ и след 1-2 сек той автоматично се включва. Това е защита да не изгори компресора. Най- добре направи профилактика на климатичната система. Успех и дано си решиш проблема.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Стана ми интересно закачих ме я за проверка и не показа грешка, дали е възможно компютъра да лъже системата ?

Edited by FeRRum
Link to comment
Share on other sites

Ако в момента компресора се включва поне за 5 минути преди да се изключи, закачи я на VAG-COM, свържи се с модула 08 - Heating/Air Conditioning, на един от каналите показва налягането на компресора. Наблюдавай го колко е докато се изключи и ти светне ECON и пиши тук колко е било.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...