FiveWish

Повреден климатроник. Възможно спукан изпарител.

Recommended Posts

Здравейте на всички!

 

Имам проблем с климатроника на автомобил Ауди А6, 2.4, 177к.с. 

 

Проблемът се изразява в следното, при напъване на цялата климатична система с фреон и масло, климатроника на автомобила работи безупречно. Духа изключително студен въздух на минимум и си работи адекватно. Така работи около 15-20-25 календарни дни. След това студеното намаля и се усеща промяна в изходящия въздух. При повторно закачане на апарат, количеството фреон е намаляло с около 250-300 грама.
 
Автомобилът обиколи няколко местни сервиза за климатици и проблема не бе отстранен. Има съвпадащи се мнения, че проблем или теч на фреон в двигателният отсек няма, а проблемът е в купето. За достигане до изпарителя е било нужно да се разглоби цялото табло и други компоненти по него. Показано ми бе нагледно, че в кондензираната вода, която изтича под автомобила на асвалта и събрана в съд, както и другата такава вода, взета от системата? (възможно е и да бъркам точно от къде е взета, но бе вода, пак прозрачна течност) и след поставянето на специални очила и осветяване, чрез фенерче на двата съда, се забелязва зелен цвят по стените на съда. Това според техниците, независими един от друг, смятат, че изпарителя е спукан и така попада масло в кондензираната вода изтичаща под автомобила. Най-големият проблем до моемта, е че никой не се заема и не дава гаранция, как би протекъл монтажа и демонтажа на таблото и компонентеите по него, както и ремонта по климатичната система.
 
Има ли някой колега, който е извършвал такъв ремонт и е доволен от направеното? Търся адекватен сервиз за отстраняване на проблема, който след тази манипулация, ще дадат гаранция за климатичната система, че работи изрядно!
 
Ще съм благодарен, на всички мнения!

Share this post


Link to post
Share on other sites

остава да кажеш за кой град става дума и в кои сервизи си бил. За София можем да те насочим, вероятно и за други градове.

Share this post


Link to post
Share on other sites

От Казанлък съм. Сервизите, ако някой точно го интересува, да ми пише, ще му снимам визитките. В района на области Стара Загора, Пловдив и Сливен, ще е много добре, ако има сериозни сервизи, ако не София :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

мога да те насоча към два изпробвани и много грамотни сервиза за климатици в София. Поне да знаеш, че наистина трябва да си разглобяваш таблото.

 

За Пловдив може би колегата ще знае читав сервиз за климатици: @beast1122?

 

Тези за София. 

 

Елбатрон

https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=44549

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.