Jump to content

Чип тунинг


Recommended Posts

Здравейте, посъветваха ме да пиша в този форум. Интересува ме въпроса дали ако сложа чип на ауди а3 2.0тди 140к.с няма да хвърли мотора. Чувам най-различни мнения по темата , бих искала да чуя някакво професионално мнение, тъй като се замислям много сериозно да изключа "дпф-а" и да й сложа чип. Ще се радвам да получа отговор и съответно да ми споделите риска от това да сложа чип. 

П.с доколкото знам аз, дори да махна дпф-а и сложа права тръпа пак ще я засиля малко , но желанието ми да сложа чип е огромно. 

Също така от скоро ми се появи проблем , работи на 1000 оборота като пусна задните реотани. Дава грешка на мотора на диагностиката , но не ми изписва каква грешка е. 

Редактирано от Патриция
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има “чип” и “чип”.
Като начало, сподели каква е причината да искаш да чипосаш колата - карала си същата като твоята и другата е вървяла повече или искаш да си street racer?
Относно “хвърлянето”на мотора - в 95% от случаите отговорността е на тунера който ще ти прави софтуера. Професионалиста ще направи щателна диагностика за да провери в каква кондиция е двигателя и ще обсъди с теб какво е безопасно да се направи. След това ще “източи” софта от екуто, ще го прекомпилира, ще го качи в колата, ще я тества, ще коригира ако се е налага и следва тест драйв с клиента. Но за съжаление напоследък се навъдиха много хора, които решиха че щом имат компютър с интерфейс, могат да чипосват коли. Просто взимат готов файл от нета, плясват го в компа на мотора ти, дай парите и чао. И после чипосаните коли хвърляли мотори. Хвърлят я, даже и шофьори хвърлят от време на време.
Давал съм две коли при един и същи човек, резултата и два пъти беше отличен. Държа да подчертая, че и двете коли са с дпф, (едната е евро 4, другата евро 5) и двете си останаха с филтрите и си покриват еко нормите на които трябва да отговарят. DSG кутиите и на двете също бяха “пипнати”.
Ако те интересува при кой съм бил, пиши на лично съобщение, за да не изтрият поста заради реклама.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...