Jump to content

Калибриране на сензорите на ACC.


beko5511

Recommended Posts

Някой знае ли къде или кой може да ми калибрира сензорите на АСС.В момента не ми работи същия и изкарва грешка С110300. Благодаря Ви предварително. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е за калибрация, може и друго да има. Но направи диагностика с vsdc поне. Най-добре с ОДИС

Изпратено от моят SM-S908B с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си от софия - ела ще я прочета и ще ти кажа къде е проблемa 🙂

иначе едната грешка е за калибрация

Редактирано от ShadowM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Преди няколко месеца си ретрофитнах ACC на моята Q5-ца, купен от кола, в работещо състояние, и поради нелепа грешка (не питай защо), прецаках планката, която държи сензора, и явно самият сензор е застанал в неправилно положение. Инсталирахме и вързахме всичко, кодирахме, запалих колата, системата заработи, карах 2-3 минути, след което ми изписа - ... sensor misadjusted. Предположих, че е от пре*баната планка, поръчах си чисто нова, сложих я, и намерих в един американски сайт, където хората масово се оплакват от разкалибрирани сезори, че ако сензорът е правилно калибриран преди това и поради заставането му в неправилно положение се е разкалибрирал, то ако се постави в правилна позиция и се кара дълго време след кола/коли с включена система, той се е калибрирал сам (не бързайте да се смеете). След като си закачих оригиналната планка (то няма много опции за въртенето на планката, съвсем малко играе напред-назад), включих ВАГ КОМ-а да видя хоризонталния ъгъл на сензора, показваше 2. и нещо градуса - при мен го гледах в контролера на АЦЦ в канал 2, може би и при теб е същият. В оня сайт пишеше, че ъгълът трябва да е между 1 и -1 градуса. Излязох на Цариградско в София, и направих два тигела отиване и връщане от Орлов мост до околовръстното, като през цялото време все карах зад коли, закачах се зад някой, и като опашка :), наблюдавах го ъгъла как си намалява мнооооого бавно стойностите, и в момента в който падна под 1 градус, системата заработи. В момента ъгълът ми е -0.1хх - -0.2хх , прикачвам снимка.

 

С други думи искам да кажа, че може да пробвате да карате колата известно време и да пробвате този пиниз, ако не е повреден модула, а само се е разкалибрирал, то той може и от самосебе си да си тръгне. Иначе, в София за калибриране ми искаха от 160 до 600 лв - за една и съща услуга, като най-ниската оферта беше на Друмник, а най-скъпата на Дас Ауто 😄 (на които се обадих ей така, за ташак, те и те сигурно за ташак такава цена ми казаха :))) )

 

ПП На снимката долу хоризонталния ъгъл е първият, който е -0.280, другите не помня какво показваха. Сега ти си май с два сензора, но няма значение, споделям го за информация, да се знае, че може и да се самокалибрира сензорът/сензорите.

 

645594002_Screenshot2023-09-07at22_02_19.jpeg.b6b13480c10b0cc198729dde12e5bad8.jpeg

Редактирано от mhi406vt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за включването колега. В YouTube гледах клипове за калибриране на ACC и като ми остане свободно време ще пробвам сам да настроя сензорите,които имат по два винта за регулиране на  ъглите. Доколкото разбрах ти не си настройвал посредством винтовете?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не съм настройвал през самите винтове, защото на колата донор работеше сензора, и аз си викам - при мен ако се постави просто правилно планката, трябва да стане.

Ти може да си поиграеш - първо виж на сензорите какъв е ъгъла, защото може само на единия сензор да е избягал, и да се налага само с него да се играе. Но би било добре да споделиш как се е разкалибрирал при теб - работел ли е преди това, свалян ли е модула, какво се е случило с него. Защото ако си е работил и е спрял, може някаква повреда да има в модула, но ако е махан и слаган, тогава по-има вероятност да се самокалибрира. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

И така след доста четене по чуждестранните форуми успях да калибрирам  сензор 1 адрес 13. Отне ми 10 минути за,което някои сервизи ми искаха 350лв. Достатъчно беше да нулирам ъгъла на несъответствие на сензора. Ето и линк към форума-https://www.audiworld.com/forums/a6-c7-platform-discussion-194/acc-sensor-adjustment-2930719/.

Форума е за да си помагаме.Използвах OBD11 PRO.

Редактирано от beko5511
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...