Jump to content

Загуба на обороти и гаснене


Samurai

Recommended Posts

Здравейте,

Напоследък зачести проблема и не знам къде да го търся.. Колата е А3 8L 97-ма и е на газ. Водих я при газаджия, не успя да открие проблема, той не е и постоянен проблем, ама напоследък зачести повече.. На бензин нямам такива проблеми, само на газ. Като е загряла и бързо прехвърля на газ като я запаля, а проблема е като държа съединител и спирачка и в момента в който докосна газта, без да пускам съединител, даже без да натискам газта (едвам докосвам педала), колата се разтриса, оборотите падат и гасне.. Примерно най-тегаво е на някой светофар.. Прави го по няколко пъти, ако съм по-упорит на 3-4тия път тръгва, като едвам вдига над 1300 оборота, а след 100тина метра с газ на макс се оправя.. На бензин този проблем го няма, всичко си работи чудесно.. Ходих при газаджия, връзва компютър, гледа я, каза има леко падане на оборотите, ама е нормално и не успяхме да го хванем проблема.. Някой подобно нещо случвало ли му се е и от какво може да бъде?

Link to comment
Share on other sites

Според мен от някъде засмуква повече въздух и сместа става бедна и гасне. Огледай всички съединения и маркучи от въздушния филтър до колекторните тръби.

Link to comment
Share on other sites

Може и от колектора да е било, него не го бях проверявал.. Ама с моя късмет, ей сега днес сутринта тръгнах да я паля и всмукателния колектор изгърмя се разглоби... :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...