hristotr

Members
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

About hristotr

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  audi A2

Персонална информация

 • Location
  Karlovo

Recent Profile Visitors

1,562 profile views
 1. На А2 реших проблема с нова ламбда. Две години няма проблеми. Грешката се изтри и две години е ОК. Наложи се и настройка на газовата уредба.
 2. Според мен трябва да се погледне стартера. Чува се, че бендекса изхвърля котвата но стартера не се завърта.
 3. Здравейте колеги. Откакто купих колата, А2 бензин 1.4 AUA имам проблем с комфорт модула. Плафоните в купето не светят когато се отвори вратата, а като се превключи от 0 в режим за включване, лампите започват да мигат. В режим на постоянно включени плафони, лампите светят постоянно както трябва да бъде. И по големия проблем, че консумацията на ток е 150 мА което скапва акумулатора. Открих, че като махна предпазители 42 и 36 консумацията на ток спада до 20мА което е нормално. Закупих модул втора ръка но при смяната му никоя от функциите не работят. Въпроса ми е необходимо ли е при смяната да се използва компютър с програма и кабел за връзка по OBD2 и в района на гр. Карлово има ли такъв специалист. Модула е 8Z0 959 433, а купения е 8Z0 959 433A.
 4. В продавалника OLX има доста предложения.
 5. Според мен височината се определя от типа на пружините, а амортисьорите гасят само колебанията на пружините , съответно на колата. Като омекнат пружините и колата пада долу. Освен ако са неподходящи за теглото на колата и стоят в разтегнато положение.Опитай да ги раздвижиш от крайно долно в крайно горно да ли работят.
 6. Колега, като дадеш на контакт светва ли таблото. Ако свети но стартера не завърта провери ключа. Може би не дава напрежение към стартера. При мен беше така. Ако таблото не свети на контакт провери връзките от акумулатора и предпазителите. Ако проблема е само в RNS тогава е друга работа.
 7. Може би в капачката на разширителното казанче. Там има клапан който регулира налягането в охладителната система.
 8. Колеги от няколко дена сутрин пали, не може да държи обороти и гасне. И така няколко пъти докато започне да държи обороти и всичко става нормално. През целия ден пали от раз и си държи обороти на празен ход, но на следващата сутрин пак същия филм.Смених въздушния филтър но промяна няма. Колата има газов инжекцион но винаги пали на бензин. Двигателя е 1,4 AUA.
 9. За информация все пак опря до смяна на корпуса на термостата и тръбата до водната помпа както посъветва kenwood2. Ако на някой му трябва такава част мога да му я подаря. Изпуснала е една от резбите които крепят капака на термостата.
 10. Колега честито за придобивката. Аз преди 7 години поставих газов инжекцион на старгаз и съм доволен. Моя двигател е AUA 1,4. Като разход 10 на 100 в града. На дълго пада до 6...8. Бензин зареждам 2...3 пъти в годината който е необходим за първоначално палене и загряване на двигателя.
 11. Проблема е, че отвора е пластмаса и винта е като за дърво с много едра резба.
 12. Колеги имах малък теч на антифриз. Свалих капака и като опипах под термостата имаше омасляване. Развих двата винта и извадих термостата. За съжаление при монтажа на термостата и ново уплътнение единия от винта превъртя и сега не може да се завие и да уплътни съединението. Двигателя е 1. 4 16в AUA. Винта е като рапидка с диаметър 7мм. При завиване изпуска и не може да осигури уплътнение.
 13. Колега отзад на главината има една ламарина, която служи по всяка вероятност при движение да направлява въздушната стрия и по този начин да охлажда спирачните апарати и спирачния диск. При мен беше влязло едно камъче между тази ламарина и спирачния диск и страшно стържеше. Възможно е тази ламарина да се изкриви и да опира в диска. Огледай ги внимателно и с леко почукване да се отстрани проблема. Поне при мен така се оправи. Също така едно време на самите накладки монтираха едни ламаринки и като се износят в определен момент започва едно стържене, което служи за сигнал, че трябва да се заменят.
 14. А щеката какво показва. Ако нивото е нормално, проверка на кабелите към датчика и замяна на датчика.
 15. Като начало проверете фактическото налягане на маслото с манометър. От там нататък по веригата на датчика проводниците и т.н.