Jump to content

Проблем с дросела на А4 1.8 Авант


martin_deyanov

Recommended Posts

Здравейте,

При студен старт, оборотите на празен ход се менят и при леко подаване на газ двигателя почва да глъхне. След като позагрее, или на по-високи обороти няма проблеми. Обясниха ми че това е от моторчето на дросела което управлявало празния ход. Нова дроселова клапа била 900 лева (немислимо). Дайте съвети.

Колата е 98 година.

Благодаря предварително.

Редактирано от martin_deyanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми я правиха, и то днес. Та утре сутрин на студен двигател ще разбера дали е дала резултат. Но за нестабилните обороти на празен ход определено помогна много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че и на мен ми чистиха клапата преди 3-4 месеца. Нестабилния празен ход почти се беше оправил, но сега или отново се е зацапала (което за няколко месеца ми се струва невероятно) или със застудяването на времето се влошава. Започвам да мисля, че проблема е в стъпковото моторче, което е капсуловано към клапата.

Така че ако не се оправи - търся дроселова клапа за 1.8 20v.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Съвета от мен е да отидеш при Жоро в Суходол да ти изчистят отново дросела и да ти го нулират с компютъра.Не знам къде си го правил преди време но при мен беше същия проблем и за цената от 20лв и време 10 мин. при въпросния Жоро всичко влезе в нормите! :eusa_liar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега минах по този път, два пъти се "почиствах" най накрая сам си отворих дроселовата клапа, за да установя че пластмасовото зъбно колело е с износени зъби и някога моторчето успява да го завърти по някога не. Такава клапа 2 ръка е 150 лв - на ул. Симеон, или Хр. Ботев. Освен това питай в BOSH за нея там тя е около 450 лв. Аз лично намерих стара такава и подмених дефектното зъбно колело.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...