Jump to content

Колеги, дайте мнение (за А3 1.9 TDI, 90 hp)


johncarson

Recommended Posts

Здравейте,

Ето какъв ми е случая - наложи се наскоро да понаправя малко ремонти (ремонт на глава, смяна на повдигачи, гарнитура, заварка на картер, смяна на част от ангренажния комплект). Покрай тези ремонти се оказа, че и турбото е за ремонт, та като съм почнал, хайде ремонтирахме и него.

Направиха ми колата, взех си я, покарах малко - обаче проблем, колата не върви. Мъчи се на нагорнище, слабо ускорение, макс скорост около 120-130 км/ч, свиренето на турбото не се чува както преди.

Закарах им я отново, закачиха я на диагностика. Турбото било ОК, дебитомерът бил проблема. Тествахме, карахме, по едно време сложиха нов дебитомер, но положението не се оправи. Стана ясно, че няма да открият проблема бързо, оставих им колата (това се случва в понеделник). В петък се обаждат, че проверили всичко и колата вече е наред ("Върви много!"). Взех си я вчера, казаха ми че проблемът бил от катализатора, така че го били избушили и колата тръгнала. Е хубаво, така или иначе колата е на 9 години, катализатора сигурно нищо друго не прави освен да ми спъва колата.

Покарах малко вчера и днес, определено си върви доста добре - като усещане е много различна, по-тиха и набира някак си по-различно - сякаш една идея по-тромаво, но пък се усеща как поема много по-мощно, а и скоростта се усеща по-малко от преди.

Все пак ме притесняват две неща - първо, свиренето на турбината, което беше преди сега го няма - възможно ли е след ремонта да е по-тиха? И второ, непонятно ми е как така катализатора се е запушил до такава степен че да спъва колата и то така изведнъж. Основното, което ме притеснява е, да не би проблемът с вървежа да си е останал, но махайки катализатора да са го "замазали" така че да не си личи...

Чудя се дали наистина ми е наред всичко и дали за всеки случай да не отида на една читава диагностика да ми е мирна главата. На вас цялата история как ви звучи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че турбото не свири както преди е добре, относно катализатора - нормално е проблема да е бил точно там, но не е изключено да не са изпипали нещата с ремонта на ДВГ... Като покараш ще си проличи. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че турбото не свири както преди е добре, относно катализатора - нормално е проблема да е бил точно там, но не е изключено да не са изпипали нещата с ремонта на ДВГ... Като покараш ще си проличи. :steinigung:

Абе нещо им нямам достатъчно вяра да покарам докато си проличи... Вярно, оправиха колата, сега без катализатор върви както преди със такъв (или малко повече), ама не мога да се отърва от усещането, че бърникат неща на проба и грешка докато уцелят нещо, което да подобри положението.

Днес ме "зарадваха", че управляващия блок на airbag-a е за смяна (лампата на airbag-a свети след като си я взех от тях последния път). Според тях имало проблем с електронния блок от самото начало, ама забравили да ми кажат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...