Jump to content

Мека връзка на ауспуха


Ssson

Recommended Posts

Здравейте,колеги. Имам един проблем който немога да реша.От както имам Ауди б4 1,9тди то си е било без мека връзка за отходните газове и незнам дали е премахната или изобщо тези модели нямат такава.Знам че голфовете с този двигател имат мека връзка малко след турбината.Проблема е че като се позастуди времето колата започва доста да вибрира,та си мисля да сложа мека връзка и нещата да се нормализират поне малко.

Моля който има опит или такова Ауди да сподели има ли мека връзка и къде се намира.

Предварително благодартя за отделеното внимание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж това преставлява системата от гърнета за твоето ауди-б4,1.9 TDi.Ролята на мека връзка изпълнява фланеца на двуцевката,който е хванат към колектора със болтове с пружини.Пружините сигурно са ръждясали и омекнали и вече не могат да си изпълняват функцията да обират вибрациите.Можеш да сложиш малка мека връзка.Няма пречка.Има и място къде да се сложи.Но фабрично твоя модел няма.Успех. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли имам и този фланец с болтовете и пружините,махан е катализатора и е на твърдо доколкото се сещам,Благодаря за инфото колега ,ще проуча нещата как стоят,стана ясно че фабрично няма мека връзка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

И аз съм със същия модел, наскоро след малко оффроуд загелдах от долу и ми се видя че нещо ми е провиснало от генерацията. Помислих че нещо се е откъснало, но иначе никакъв признак на промяна в работа и шум от двигателя и купето. Впоследствие като залегнах от долу установих, че всичко си е здраво а това е чупката на тръбата на аспуха от двигателя, загледах и други Б4 също така тази чупка им стой малко по ниско. Можеби най ниската точка от долу на колата, защото картера и скоростната кутия са една идея по високо. В последствие видях че няма и мека връзка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...