Jump to content

Сваляне на калник-kak?


enviro

Recommended Posts

Колеги бихте ли ми казали как точно се сваля калника предния става въпрос за А4 97год търсих тема но неможах да попадна на точната.Значи отвиват се трите или четирете болта отгоре и след това как става има две неща отдолу на калника който ме затрудняват най вече тях

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....хванат е още отпред отдолу под фара ( сваля се бронята) и отдолу до прага.....ако колата не е блъскана трябва да пасне лесно.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и мен ме чака това тези дни ... (удариха ми колата на паркинг).

Значи болтовете отгоре които са, отдолу при гумата трябва да свалиш пластмасовата кора (има рапидни болтове). На предната врата (лява или дясна според калника) също имаше 1 или 2 болта, и последно има пак 1 или 2 болта отпред при щипките на предната броня. За тях не съм сигурен, но мисля че трябва да се свали първо бронята и после достъпът е лесен.

Бронята се сваля много лесно, лягаш под колата, отвиваш 2 шестограмни болта, откачаш бронята от двете странични щипки и изтегляш.

Предварително се извинявам за лошото обяснение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблеми за обясненението а искам да го свалям защото като е докарах още от германия колата там си беше незнам как да го обесня и аз но калника изглежда е бил натиснат леко и нито са го закърпили нито нищо само е бил боядисан отгоре и като се ърнах в БГ на първата водоструйка там се обели на едно място леко боята и сега е вече изгнило където е точно мястото и седи много кофти затова искам да го сменя иначе не е блъскана а за тези рапидни болтове не ми стана много ясно как се свалят ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами около гумата нали има пластмасова облицовка която е хваната с винтове които отвиваш с кръстата отверка. Не съм сигурен дали е задължително да я сваляш тази кора, но тя е подпъхната в канта на калника и ще е по-лесно предполагам ако я свалиш. При мен беше на около 5-6 винта които бързо се свалят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...