Jump to content

Стрелката на горивото


kosmonaft

Recommended Posts

Здравейте, имам сериозен проблем. Не знам дали е проблем, но сигурно нещо не е така. Преди 2 дена бях дал колата на брат ми. Вчера се качвам в нея и резервоара празен( хитреца се е возил и не е заредил) Съответно стрелката упряла дъното и на таблото индикация, че няма гориво и мога да измина още 0км. Следователно тръгнах към бензиностанцията(около 10км) и въпреки че имах бензин за 0 км успях да стигна до бензиностанията :)

Сипах за 20 лв(9 литра) Качвам се в колата, паля и стрелката мина над резервата( не си спомням какво разстояние ми показваше компютъра), обаче колонката на таблото че няма бензин светеше непрекъснато. Интерестното беше, че стрелката се покачваше бавно :о Върнах се до вкъщи, взех си портмонето и заредих за още 25 лв. и стрелката сега е малко преди средата. Компютъра ми показваше сутринта, че мога да измина още 200км и след около 60 навъртяни километра преди да изгася колата ми показваше, че имам бензин за още 230 км :о А стрелката цял ден не е мръднала.

Според Вас това нормално ли е? И с 20литра бензин да ми се качи нивото почти до средата и да не мърда? Като среден разход ми го дава 12-13 л. и при налични 20литра(вече по-малко) да ми изписва че имам бензин за още 200-230км?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може нещо да ти е била "залепнала" стрелката и после да се е оправила от само себе си.на мен ми се беше случило точно обратното,наистина нафтата ми беше на привършване(борда показваше 20 км) и сипах догоре и след това не отиваше до 1/1,ами показваше само 3/4 пълен,но малко я поразклатих и сега всичко е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега виж тук дали ще си харесаш нещо като отговор :)

Точно тази тема търсих преди да пусна моята :respekt: Благодаря <_< А при Б6 нивомера и буксите ако не се лъжа са като вдигна кората(килима) в багажника и там има една черна покривка на няколко болта. Правилно ли мисля?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно тази тема търсих .................Правилно ли мисля?

За Б5 е така, предполагам че и при Б6 ще е същото :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...