Jump to content

Ремонт на дюзите при 3.3 ТДИ?


lz1kka

Recommended Posts

Здравейте...

След основен ремонт на двигателя на А8 3.3 ТДИ се оказа, че и с дюзите на комън рейла имало проблеми. Миналата седмица ги бях оставил в бош, взеха ми маса пари за да ги вкарат в нормите ръчно и след като ги върнахме на колата се оказа, че нищо не им е наред. Мерили с полеви тест, че колата като е студена работи перфектно, но влезне ли в работна температура, всички дюзи започвали да връщат прекалено много от обратната нафта. От там айде обратно в бош-а и сега ми казват, че и на 8-те дюзи трябва да им се сменят разпръсквачите и клапанчетата, които съответно стрували, към 250 лв. двете!

Имате ли идея дали този проблем с обратната нафта също подлежи на донастройка и като цяло дали няма по-безболезнен вариант. От къде евентуално могат да се поръчат тези разпръсквачи и клапанчета по-евтино?

Редактирано от lz1kka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,здраво си го закъсал с тия майстори (то в повечето сервизи така процедират де :) ).Ето ти тел. на един пич където е много в час с всякакви дюзи ,а и има втора употреба ако се наложи.Звънни му и му обясни проблема и ако се наложи се разходи до София-0898470629 Виктор.Успех.

Редактирано от nuvoari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,здраво си го закъсал с тия майстори (то в повечето сервизи така процедират де :hilezh: ).Ето ти тел. на един пич където е много в час с всякакви дюзи ,а и има втора употреба ако се наложи.Звънни му и му обясни проблема и ако се наложи се разходи до София-0898470629 Виктор.Успех.

Да си нямаш работа с майстори и сервизи... Ще се обадя сигурно другата седмица на този човек.

До колко е опасно да се кара колата докато обратната нафта от дюзите е в големи количества?

Защо още докато ми настройваха и вкарваха в норми дюзите не са установили високото количество обратна нафта, а се налага да се връщам втори път?

Задължително ли се сменят разпръсквачи и клапанчета за отстраняване на проблема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...