Jump to content

a4 Т quattro 1998 + газ


Recommended Posts

Здравейте. Знам ,че има много изписано по темата. Интересува ме главно въпроса по поддръжката (тампони , носачи) , както и не е ли проблемно настройването на газовата при турбо двигателите ? Мерси предварително . Поздрави :)

Редактирано от AZSAMBE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За окачването има изписани романи :rolleyes: Общо взето така седят нещата - комплект нонейм носачи струва от 250лв(ибей), 350 в България до над 1000 за признати марки. Спори се яко дали скъпите са по-издръжливи. Има хора които карат по над 30 хиляди с ментета и такива които на 10 им тропат уж качествените скъпи носачи и обратното. Винаги седи и опцията за рециклиране.

Настройката на ГИ за турбо мотора не е кой знае каква философия за тези които са го правили. Потърси си в газовия раздел майстор и сервиз в твоя град и няма да има проблеми. Мотора се разбира чудесно с газта :)

Редактирано от Todir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За предните става дума комплект 8 носача + 2 биалетки + 2 бр. кормилни накрайници.

Ето ибей например ЦЪК

И колегата muftal4o от нашия форум ЦЪК

Разгледай подфорума купува-продава мисля има и други теми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз съм с носачи от колегата Муфталчо.Вече пробега им превишава този, който издържаха носачите Лемфьордер сложени преди тях.Докъто Ауди-то е у мен не бих дал пари за скъпи носачи.Смисъл няма.За два Лемфьордер-а дадох 440лв.и те след едно по-силно хвърляне в дупка заминаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясна е работата вече не са толко скъпи явно.....понеже и аз съм замислил точно тоя вариант на а4-ка 1.8TQ с газова инжекция мисла да е......... четох мн из нета за тоя двг и виждам че се доближава мах. до дизелов вариант.......Също така искам да питам за тоя разход дето сички викат 12-13 грацко бензин....... сус нормално натискане. Според мен това е доста като разход но пък може и така да е......в задръстване с натискане може и повече да стигне.....Но със сигурност може да се свали до около 9-10 с нормално каране и избягване на задръстваниците из сф......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо така мислите.......начи аз на работа хода с рейса щот ми е на 2 спирки няма сми. от кола.......+ това из центъра не хода с кола,а и нямам работа.Нямам работа по време за надръстванията. С колата хода вечер по кафета някаде да се вида с фр. и да си върша работ като имам...По скоро я зимам понеже живея в бояна и се сещате че никой не чисти улиците главно заради това. Нито се надбягвам нито ги ръчкам колите нито ги тормоза. Но и толко да е кво да направа....аз съм на принципа че кеф цена няма !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се свали разхода и до 9, но трудно и при събиране на много благоприятни фактори. Значи за това трябва маршрутите ти да са дълъги, да няма задръствания, да хванеш зелените вълни и да караш много леко без резки натискания на газта. Аз съм го правил многократно този градски разход 9 на бенз и газ, но като са на лице всички тия благоприятни фактори и 90% от маршрута ми е по голям 4 лентов булевард. Реално нормално си харчи 12-13 газ без клима и такъв разход очаквай. Зимата заради по-гадната газ и до 15 ми е стигала. Принципно не виждам какво те притеснява в този разход особено на газ. Все пак една лада харчи толкова и западни коли по 70 коня пак лапат по 10-11 в града. А и куатрото си качва 1 литър всякак. Не знам какви коли си карал и защо ти се вижда много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...