Jump to content

проблем със стържене при спиране


buhoveca

Recommended Posts

колеги карам ауди а4 1.9 ТДИ 90 коня 1995 година преди няколко дни започна да ми стърже при спиране задно дясно колело стърже точно преди колата да спре напълно и при потегляне след това но по леко и веднага изчезва и така до следващото спиране при намаляне не стурже днес свалих гумата с останових че като завартя диска колелото задуржа постоянно не на моменти като при искривен диск наклаткото едната има 5 мм другата не се вижда възможно ли е нещо да е влезнало между наклатката и диска или е друга причината

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задържат ти накладките. Трябва да си раздвижиш водачите на спирачния апарат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятелски съвет: Компромиси с ефтини накладки не си прави! Още баща ми казваше-една кола може да не върви но ТРЯБВА да може да спира. Преди 2 години си купих от Италия предни и задни накладки "ФЕРОДО" и скоро ги гледах-още много живот има в тях и колата спира нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наклатките са хубави колега цената им и надолу защото давам комплект лагер за предна главина дет се оказа че не е за моита кола и доплащам малко :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги след смяната на наклатките и раздвижване на водачите че единя беше клеясал е вьтрешната наклатка наклатка беше без грам феродо неравномерно износена наи вероятно поради блокиралия водач стурженето изчезна обаче леко задуржа това колело дето стуржеше и да ви питам с наместването на наклатките с времето дали ще се оправи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълна профилактина на спирачните апарати се прави при това положение. Иначе нищо не става. Има си и тема за това, в раздела за 80/90/Купе макар, че е за Б4 нещата са 99% сходни. Потърси я, направи описаното там и ще се радваш много. Като приятелски съвет - направи същото и на предните апарати и си смени спирачната течност.:)

Ефекта ще е, че все едно караш чисто нова спирачна система на колата си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...