Jump to content

малко инфо за ауди A4 B5 avant 1997 2.8i quattro 193 коня


pilota_

Recommended Posts

мисля да си взема тази кола до края на седмицата и искам малко помощ от "приятел" за обслужването на този мотор някакви особенности на двигателя какжо да гледам преди да го взема ... предварително ви благодаря за помощта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега преди 2 год. имах Пасат Б5.5 автом/типтр седан 4motion 2005г. с такъв мотор, но нямам впечатления за косури освен че ми даваше м/у 17 и 20/100км. разход.Беше ми много странно що е толко висок но видях че и по каталог му дават 17/100 в града. Извън града на темпомат на 150км/ч ми даваше 8/100.Иначе обслужването му беше около 1500лв. гражданската около 300лв каското за тогава беше около 2 бона.Много ме отеслари тая кола но..... кеф цена няма.Звука на мотора и тягата от него в комбинация с тоя автоматик беше уникална.Незнам на А4 как се представа тоя двигатен но, дано поне ти харчи по-малко.Бях чул че имал проблем с течовете на масло, ако не се лъжа от гарнитурата на капаците на клапаните но, н съм го изпитвал на гърба си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде сте колеги! Помагайте остават ми още две седмици до покупката, моля ви помогнете ми да реша :steinigung:

http://www.cars.bg/u245749

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравей, колега. Пълно обслужване на мотора и скоростната кутия плюс труда на A6 2.8 30V (ALG) quattro с типтроник ми стъпи на 1200 лв с труда. Това включва целия ангренаж - ролки, ремъци, обтегач на ангренажа, масло, филтър и гарнитура на скоростна кутия (събира 6 литра), горивен и поленов филтър, водна помпа, подмяна на вакуумни маркучи, антифриз и двигателно масло (почти 6 литра). Може да съм забравил нещо.

Разходът не е толкова висок, но все още нямам достатъчно навъртяни километри, за да ти кажа колко точно, а и не искам да те подведа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...