Jump to content

JACCOMOO

Members
  • Мнения

    75
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от JACCOMOO

  1. Колеги, НИКОГА НИКОГА ама НИКОГА не си и помисляйте да посетите сервиза за автотенекеджийство и бояджийство в НОВИ ИСКЪР на УЛ. ДОДО НАКОВ. Изправяха автомобила от градужка със спотер, което беше добре защото се използваше много малко кит а колата беше зверски крива, и до там. Като отидох да си взема колата за съжаление валеше а тя беше навън и не видях доста от нещата, но мърлявщината и безхаберието немогат да се скрият. 1. Адски много личащ се кит и деруги от шкурката, подозирам че въобще не е имало финно шлайфане преди боята. 2. Елементите не са прави а вълнообразни всичките по които се е работило. 3. Боядисвало се е върху необработени повърхности, като налепи и боклуци върху старата боя 4. Масово са напръскани черните елементи, като вежди и т.н. 5. Огромно количество боя и лак върху гумите на автомобила 6. Прикривани са някъкви грешки от сорта на напръскани вежди и коригирани с черен спрей ама до половината на веждата 7. Елементи от купето които имат пропуски от боядисването (говоря за проспуски от по 5-10 см) 8. Допълнително нанесени щети върху автомобила 9. Цялата боя е налепена с боклуци, които при допир се усещат и драскат, за което обясниха че трябвало да си я полирам с водна шкурка и после с 3 пасти и щяло да стане "кукла", което всъщност мисля че е тяхно задължение. По- големи мърлячи от тези и по- зле цялостно боядисана кола никога не съм виждал. Имам чувството че е правено нарочно. Просто пича се е изморил доста от изправяните и си е казал че за тези пари толкова (а парите са толкова колкото са ми поискали без никакви пазарлъци) и с боята и кита не си е дал капка зор а я е натрупал и нахвърлял набързо защото е СЕЛЯНИН ! Непрекъснато ми се обесняваше как за тия пари и корса нямало да ми направят. А аз за пари не съм си отварял устата, отидох, видяха колата, казаха цената и започнаха да я правят. Много или малко това е тяхната цена е не моята! Съжалявам само, че съм такъв да уважавам човешкия труд и макар и с малко договорки (само допълнително нанесените щети) да си заплащам дължимото. Някой друг ще ги накаже! Надявам се да съм бил полезен!
  2. Гумите са Michelin Alpin A3 195/65 R15 91T DOT3107 4-те бр. са с по 6мм. грайфер. ЦЕНА: 240лв. Цената е твърда, бартери не ме интересуват. 0886 815 205 Росен Линк към модела на гумите: http://diana-ltd.com/index.php/products/view/2341 Нови са 180лв./бр. Гумите са в идеално състояние.Закупени са от Диана началото на 2008г. и са карани 2008 и 2009г. през останалото време са съхранявани на подходящо и хладно място. 2 от гумите ако не се лъжа имат лепенки, но това е нормално за нови гуми, събират всичко по пътя.
  3. JACCOMOO

    AFN 10 на 100 ?

    И аз щях да кажа че е нормално ако беше градско, но с това 50/50....... малко ми се вижда множко за АФН. Аз имам А4 АФН в комбинация с куатро и трябва да кажа че в града в тези температури и разстояния по макс. 10км. ми дава 8 до 9 макс. Извънгарада обаче със 110-130км/ч ми даде 5.6л/100км. И на мен карането ми е горе долу 50/50 но ми дава 7-7.5 на борд комп-а и си е вярно с някакви малки отклонения. Но при 10/100 с 50 на 50 ми идва към 12-13 градско, ако е хапнала 7-8 на дълго, при което нито едното нито другото е нормално!
  4. Видях че колегата по-горе направи сравнение на 2.5 с 3.0 ТДИ което е......... смешничко.нестига че харчи повече ами и върви бая по-малко
  5. JACCOMOO

    Quattro

    Аз съм го чувал ЕДЛ-а на 2-3 пъти на един много стръмен и с рохкава пръст участък. Забоксува и се чува точно все едно се включва АБС-а. Но интересното беше че забоксувах на едно място за секунда и в момента в който го усетих че се включва на второто включване (в рамките на 2-3 сек.) ме изрита като със шут по наклона нагоре . Това са моите впечатления от ЕДЛ-а. Иначе на сняг съм босувал но не се включва. Явно трябва по едно колело да захапе някъде за да му се пусне малко повече аванта
  6. JACCOMOO

    куатро

    темата е грешка, моля да я изтриете.!
  7. Проблема при 2.5 си е фабричен. Това е! Неможе НИТО ЕДИН екземпляр да не е прескочил прословутия ремонт на валове глави и т.н. Имам приятел с А6 180 коня (който се води най изчистен от грешки и т.н.) и се обслужва само в оторизирания сервиз (купува масло по 60лв. литъра което си е кожодерство а не цена за качествено масло но както и да е). Турбината се счупи, след това проблема с валовете с още купища странични неща по мотора. Колата при закопуването беше на 14хил. лева до момента е на 30 бона и седи в един двор със счупени валове и кобилици със диагноза за ремонт от 3300лв. на първо четене. Мотора е срам за VW gрупата, просто не си го признаха а апитаха да замажат положението със 163 и 180 коньовите мотори но..... уви! който се е поблазнил от вървежа и си е набил тръна в гащите сега си я хвали какво и да стане. Но фактите са факти! Малко по- муден е 1.9 с 4х4 но, според мен е перфектен, който не му стига го чипва и приключва с недоволството. Може да тръгне повече и от 2.5 даже. Успех на колегата с покупката.
  8. Продавам 2х2 бр. летни гуми. Гумите са произведени в Германия и купувани от Франция. 2 от тях са си поизпяли песента но другите 2 са сравнително нови и малко карани. 2х DUNLOP SP SPORT 205/55/16 91W DOT 3804 Грайфер - около 4мм. (на око) Цена: 50лв./2 бр. 2х DUNLOP FAST RESPONSE 205/55/16 91W DOT 2709 Грайфер - 5-6мм. (купувани са 2010г. и са карани малко) Цена: 100лв./2 бр. Цена за 4бр./130лв. Намират се в Костинброд но при сериозен интерес не е проблем да измислим нещо да се видят в София. Тел. 0886 815 205.- Росен
  9. Във VW форума ми позволи да кача снимки за това пращам линк от там. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=58&t=261321
  10. Продавам гуми които да закърпят положението на някой колега за един сезон.Ясно е че са си изпяли песента, но за един сезон ще свършат работа. 205/60/15 MISHELIN ENERGY около 3мм. грайфер,някоя от тях е лепена, купени са 2006г. и са карани до 2009г. -3бр.(едната я срязах и купих друга но, не намерих същата) 205/60/15 PIRELLI P6000 около 5мм. грайфер, мисля че и тя е лепена, купих я на старо но е в много добро състояние - 1бр. Цена за 4-те гуми 70лв. (възможен е и лек коментар) Може да се купуват и 2х2 ще се разберем за цена допълнително. Намират се в Костинброд но може да измислим нещо с някой колега от София. Снимки немога да кача че нещо не ми позволява,но ще пратя по е-майл или скайп. ТЕЛ. 0886 815 205 - Росен.
  11. Много ми се вижда, но съм чул за доста автомобили от ВАГ групата със 150к.с мотори да харчат 15+, тъй че и да я свалиш ще слезе максимум с 1-2 литра надолу.Имай предвид че високия разход при бензиновите мотори идва предимно от некоректна работа на ламбда сондата.Ако си направиш диагностика в движение при правилния човек може да я хване.Ама такива диагностики дето ги гледат само на записани грешки просто забрави.Тя може да не работи с правилните стойности сондата и пак да не ти запише грешка.
  12. JACCOMOO

    вибрации А4 131кс

    Щом като натисне съединителя и всичко се оправя по-вероятно е да е маховик.Аз също имам лек резонанс до 1500об. но се оказа че меката връзка ми е перфектна и най-вероятно ще е от нампони на ДВГ (По мнение на Мишо)
  13. JACCOMOO

    Помощ за разчетен VIN

    И на мен халогените са ми във фаровете но не и мигачите.
  14. JACCOMOO

    Помощ за разчетен VIN

    По-вероятно е нещо да има грешка във VIN-a защото началото на 97г. надали въобще са съществували такива фарове при положение че те тръгват от 99г. нагоре.
  15. JACCOMOO

    Помощ за разчетен VIN

    Явно боксува колелото което е с най=малко сцепление и му е най-лесно, и товага ABS-a го хваща за да пренесе силата към по-здраво зацепилото колело(или нещо подобно).Чувал съм за тази система при 4х4 на Ауди но незнаех че се казва EDS. Ма колега тя е 97г. не би трябвало да е със фейслифтнатите farowe..... тя не е фейслифт колата! бали го..... Един братушкин във руския форум на Ауди със ник "Redmen" е отворил тема и който го помоли действа почти веднага.Явно има достъп до база данни.Отворил е 2-ра тема защото първата е достигнала над 700 стр. и са я заключили. http://www.audi-club.ru/forum/showthread.php?t=233161&page=29 ето и линк. С този текс го помолих аз: Расшифруйте, пожалуйста! WAUZZZ8DZVA215901 Спасибо огромное! И ми го изпрати след 10мин.
  16. Е няма ли обратния кит, Демферен феродов диск и обикновен маховик.Доста познати чух да си купят този Кит замоче за Голф, Сеат и т.н. и досега са супер новолни от него!Става въпрос пак за 1.9 110к. мотори. Все пак им излязоха с 300-400 лв по-евтини. А ти ако си бил със чип, и ментето не е издържало на по-големия въртящ момент и от там е дошла работата до някъде.
  17. JACCOMOO

    Проблемче с А4 AFN

    Хахахах, верно бе, не съм погледнал
  18. Възможен е бартер за Голф 4 ТДИ и доплащане от моя страна
  19. Брутално като я запалиш на -18, изминеш 3-4 километра и я изгасиш. Вкрая на деня същото упражнение самоче на -12 (тогава тем. бяха такива), тогава 9,5/100км при положение и че е 4х4 си е направо песен. Сега вече градския разход е 7-7.7/100км. в София, която ми се струва най нормално. П.П. имайки предвид че приятели с 2.5 4х4 зимата отиваха на 15-16/100км.(със същия дневен пробег) и бензиновите също.......
  20. JACCOMOO

    Проблемче с А4 AFN

    Ако, го усещаш силно на волана със сигурнст е нещо свързано с предните колела (баланс, дискове,има вариант и за кофти гума).Аз също съм усещал на моята тресене при 120-140км/ч но уж било от кал по вътрешния борд на джантата (както каза колегата горе при 16" било така и трябвало да почиства), но аз пак мисля да мина един баланс.Дано се разминеш с нещо тънко.
  21. Това за 1000лв алтернативния вариант с обикновен маховик и демферен феродов диск ли е или стандартния с демферен маховик.Или аз нещо се бъркам и не бяха демферни маховиците на тия коли.Но до колкото знам 1.9ТДИ 110к. са с демферни маховици на доста автомобили от ВАГ групата.
  22. JACCOMOO

    Помощ за разчетен VIN

    Много ти благодаря колега, сори ама съм зле със руския. Относно т.10 незнаех че този тип quattro има блокировка на диференциала. относно т.77 фаровете и мигачите ми са отделно (не е като на фацелифт), ако това си имал предвид (или можеби се отнася за самото легло,незнам) а стъклата на фаровете са релефни а не прозрачни (ако пак за това става дума) относно т.87 Въобще незнам кво е тва (няма значение) Още веднъщ много благодаря за помощта.
  23. Колеги, вчера братушките ми разчетоха VIN-a на колата но има някои неща които не разбирам какво означават .Моля ако някой е на ясно да ми помогне. Ето тази информация ми дадоха те, одебелените с черно не разбирам какво означават: КОМПЛЕКТАЦИЯ АВТОМОБИЛЯ 03/29/2011 22:07:04 VIN : WAUZZZ8DZVA215901 Код автомобиля: 8D50Y5 Двигатель : AFN № 000000 мощность = 81 КВт ( 110 лс.) : раб.объем= 1.90 л. Коды цветов : K3 K3 QW Код КПП : DGW Код страны : X3A Дата изготовл.: 24.04.1997 Модельный год : 1997 1 . 0DY СПЕЦКОМПЛЕКТ ДЛЯ ПЛАТФОРМЫ B5 Audi? детали агрегатов ? 2 . 0G1 Рычаг механизма включения передач 3 . 0JZ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИЯ КЛАССА ГРУЗОПОДЪЕМНОСТИ ДЛЯ ПЕРЕДНЕЙ ОСИ 4 . 0K0 Без альтернативной системы привода 5 . 0LJ Спец. таблички/наклейки/серт. безопасности для Франции 6 . 0ST Наклейки/таблички на нем./франц. яз. 7 . 0TD Коврики из текст. м-ла передн. и задн. 8 . 0VB Руководство по эксплуатации на франц. языке 9 . 0YZ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИЯ КЛАССА ГРУЗОПОДЪЕМНОСТИ ДЛЯ ЗАДНЕЙ ОСИ 10 . 1AH Электронная блокировка дифференциала (EDS) - колата е 4х4 и това май го нямам 11 . 1BE Спорт.ход.часть, улучш.шумоизоляция, усил.подвеска, уменьш.дорожн.просвет приблиз. на 25 мм 12 . 1C1 Антифриз с темп. замерз. до -25 град. С, допуск до -30 град. С 13 . 1D0 Без тягово-сцепного устройства 14 . 1E0 Без абсорбера 15 . 1EX Табличка с VIN-номером 16 . 1G3 Полноразмерное запасное колесо, легкосплавный диск 17 . 1LB Желтые передние суппорты 18 . 1PC Болты ? секретки 19 . 1SA Без дополнительной защиты картера 20 . 1T3 Аптечка и знак аварийной остановки 21 . 1VG Монтажные детали для 4-цил. двигателя 22 . 1WD Диаметр фланца вала КП для шарнира типа Трипод 23 . 1X1 Полный привод 24 . 1YC Диаметр фланца вала КП 100 мм для заднего моста 25 . 1Z2 Увеличение объема заправки серийным топливом 26 . 2A4 Оснащение для транспортировки морским путем (ЗАЩИТА ПРИ ТРАНСПОРТИРОВКЕ), с толстой обивкой сиденья 27 . 2B1 ДОПОЛНИТЕЛЬНАЯ ШУМОИЗОЛЯЦИЯ 28 . 2G0 Без вставки для диз.топлива, стойкое к рапсовому маслу 29 . 2K1 Усиленные бамперы 30 . 2PV Спорт. кожаное рулевое колесо с 3 спицами 31 . 2WA Без дополнительной резины 32 . 2Z0 Без указания типа и литража 33 . 3B0 Без подготовки для постзаводской установки системы креплений детских сидений Isofix сзади 34 . 3C3 Трехточ.ремни безоп. с автом.катушкой во 2-ом ряде сидений с регул. высоты и 1 поясн. ремень безоп. с автом.кат. 35 . 3CA Без перегородки 36 . 3FA Без люка (сплошная крыша) 37 . 3NZ Неразделенное задн. многоместн. сиденье, откидная спинка 1/3 к 2/3, с центр. подлокотником 38 . 3PB Электрорегулировка высоты водит. сиденья и ручн. регулировка высоты передн.пасс. сиденья 39 . 3S2 Черные релинги 40 . 3X0 Без приспособл. для перевозки длинномерн. грузов 41 . 3Y0 Без солнцезащитной шторки 42 . 4A0 БЕЗ ОБОГРЕВА СИДЕНИЙ 43 . 4GH Серая тонировка в верхней части ветров. стекла 44 . 4K1 Центральный замок c дистанционным радиоуправлением; 2 радиоключа, 1 ключ складной 45 . 4M6 Держатель для напитков 46 . 4R3 Передние и задние электростеклоподъёмники 47 . 4SD Косметическое зеркало с подсветкой в водит.солнцезащитн. козырьке 48 . 4TD Космет.зеркало с подсветкой в солнцезащ.козырьке передн.пасс. 49 . 4UE Подушка безоп.водителя и пер.пасс. 50 . 4W0 Без отсека для кассет/компакт-дисков 51 . 4X1 Бок. подушка безоп. водителя и передн.пасс. 52 . 4ZE Черные декор.накладки 53 . 5C0 Кузов без особых мероприятий 54 . 5D1 Дистанционное управление и блокировка дверей 55 . 5E1 Без накладки порога с обшивкой двери 56 . 5K1 Консервация окрашенной поверхности (воск) 57 . 5MG Декор. вставки из корня орех. дерева для передн. панели, верхн. части центр. консоли и обивки дверей 58 . 5RQ Сферич.наружн.прав.зеркало со стор.передн.пасс. 59 . 5SL Асферич.наружн.зеркало на стороне водителя 60 . 6E3 Центральный передний подлокотник с вещевым отсеком 61 . 6FB Корпус наружных зеркал и дверные ручки в цвет кузова 62 . 6M0 Без резиновых шнуров типа "паук" для крепления багажа/сетки/сумки 63 . 6N0 Без брызговиков 64 . 6Q2 Кожаная рукоятка рычага КП 65 . 6R2 Кожаный чехол рычага КП 66 . 6U0 Без доп. наружн. уплотнителей 67 . 6V1 Щиток номерн. знака ЕЭК 68 . 6W5 Передний держатель номерн. знака (ФРГ, Франция) 69 . 6XD Электрорегулировка и обогрев наружн. зеркал 70 . 7A0 Без CD-чейнджера/проигрывателя CD 71 . 7AA Электронный иммобилайзер 72 . 7CB С наклейкой радиоуправление 73 . 7M0 Пластиковые накладки порогов в дверных проемах 74 . 7P4 Опора поясничного позвонка в спинках передних сидений 75 . 7Q0 Без прибора навигации 76 . 8AV Без магнитолы, с разъемами для динамиков 77 . 8BG ГАЛОГ.ОСНОВН.ФАРЫ И УКАЗ.ПОВОРОТОВ В ЕДИНОМ КОРП. С ПРОЗР.РАССЕИВАТЕЛЕМ 78 . 8CC СПИДОМЕТР НЕ ОПЛОМБИРОВАН (ЭЛЕКТРОННЫЙ СПИДОМЕТР) 79 . 8GL Генератор 120 А 80 . 8K0 Без спец. включения ближнего света 81 . 8KA Без контроля катализатора 82 . 8NA Без контроля стояночного света 83 . 8Q1 Регулировка угла наклона фар 84 . 8R1 Третий стоп-сигнал 85 . 8RM 8 динамиков спереди и сзади: 2 х 2 канала 86 . 8S4 Салонн.плафон спереди и 2 салонн.плафона сзади с задержкой выключения и регулир.яркости, 2 плаф.для чтения спереди 87 . 8T1 Система GRA 88 . 8TC Задний противотуманный фонарь 89 . 8X0 Без очистителя фар 90 . 8Z5 Система охл. дв-ля, исполнение 1 91 . 9AK Кондиционер "Climatronic" 92 . 9P0 Без контроля ремней безопасности 93 . 9Q2 Многофункциональный дисплей (MFA) с Check Control 94 . 9T1 Обогреваемые жиклеры омывателя ветрового стекла 95 . 9W0 БЕЗ ПОДГОТОВКИ ДЛЯ ПОСТЗАВОДСКОЙ УСТАНОВКИ АВТОТЕЛЕФОНА/АВТОТЕЛЕФОНА 96 . 9X6 Обогр.личин.дверн.замк. слева, с микровыключ. 97 . 9Y1 Индикация наружной температуры 98 . A8S Исполнение Standard 99 . B0A Деталировка без спец. конструктивных предписаний для страны 100 . B99 Одобрение типа ТС по внутр.регламенту, но в соотв.с реглам. ЕС в ЕС 101 . C02 Разрешение на эксплуатацию, приложение 02 102 . C1L Алюминиевые литые диски 7J x 16, дизайн "5 спиц", ET 45 103 . E0A Отсутствует исполнение в рамках акции 104 . F0A Не спец. а/м, стандартное исполнение 105 . FA0 Регламент опытной серии 106 . G0G 5-ступ. механическая КП для полного привода 107 . H6U ШИНЫ 205/55 R 16 108 . J0R АКБ 380 А (80 А*ч) 109 . K8D Полностью оцинкованный кузов 110 . L0L LHD vehicle 111 . M6N 4-ЦИЛ.ТУРБОДИЗЕЛЬ 1,9 Л/81 КВТ TDI С MVEG2, БАЗОВЫЙ ДВ-ЛЬ: T1R 112 . N0K Kожа Volterra 113 . PR3 without radio, without spray, without 8 loudspeakers 114 . Q1A Стандартн. сиденья 115 . T1R 4-цил. дизель 1,9 л агрег. 028.R 116 . U1C Панель приборов с шкалой "км/ч", часы, тахометр, суточный счетчик пути в км и доп.приб. (вольтметр и темп. масла) 117 . WF1 4 speakers, ABS, power steering and color Polo A04 for Finland 118 . WF2 Sharan "Family II" 2004 France in combination with WBG + YCL 119 . X3A Программа продаж для Франции
  24. Колега преди 2 год. имах Пасат Б5.5 автом/типтр седан 4motion 2005г. с такъв мотор, но нямам впечатления за косури освен че ми даваше м/у 17 и 20/100км. разход.Беше ми много странно що е толко висок но видях че и по каталог му дават 17/100 в града. Извън града на темпомат на 150км/ч ми даваше 8/100.Иначе обслужването му беше около 1500лв. гражданската около 300лв каското за тогава беше около 2 бона.Много ме отеслари тая кола но..... кеф цена няма.Звука на мотора и тягата от него в комбинация с тоя автоматик беше уникална.Незнам на А4 как се представа тоя двигатен но, дано поне ти харчи по-малко.Бях чул че имал проблем с течовете на масло, ако не се лъжа от гарнитурата на капаците на клапаните но, н съм го изпитвал на гърба си.
×
×
  • Create New...