asen_manolov Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 (Редактирано) Колеги, нещо много съм се навил да си взема едно кабриолетче обаче познанията ми по темата са почти нула! Спрях се на този модел защото за мен това е най-красивото ауди което мога да взема до 10 хиляди лева.Знам че не е особено практична , но я искам за лично удоволствие , за другото мисля да си оставя В3-ката. Да започнем от двигателите знам че има 2.0 , 2.3 , 2.6,1.8 и дизел (като последните два ги изключвам защото не са ми по джоба) ,та искам нещо по динамично от двулитровия , колебанията са ми между 2.3 и 2.6 не съм карал коли с тези мотори и определено нямам преки впечатления от тях , та бих се радвал някой да ми направи едно сравнение ( +/- , динамика, разход). Другото ,което ме тревожи е покрива (дори незнам дали всички са електрически ) как мога да преценя читав ли е или не е , дали няма да протече (върти ми се в главата преди да я взема да я прекарам през авто мивка с четки ) , дали се ремонтира и скъпо ли е ? Това е засега ,впоследствие сигурно ще се сетя за още нещо. Благодаря предварително на отзовалите се! Редактирано 5 Февруари 2008 от asen_manolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lube Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 (Редактирано) е то както си ги изредил освен 2.3 друго не останаима и 2.8, а по принцип разликата с другите аудита, е само гюрука и цената..., не ти разбирам въпроса!Да си вземеш - това ли питаш?-ако имаш пари скачай, наистина са страхотни! Редактирано 5 Февруари 2008 от Lube Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Botsko Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 И 2.0 АБК не върси чак толкова зле, верно 2.3 е в пъти по добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 5 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 Колеги нещо прецаках и пуснах темата преди да съм я дописал ,съжалявам! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lube Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 все още можеш да я редактираш... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Botsko Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 Колегата Addicted е с 2.0 АБК 115 коня, 96 година с 3-ти стоп, ел. гюрук( преди 96 не са с ел. и нямат 3-ти стоп). Градско му дава около 10, но и той си я посръчква. Целия ел. гюрук струва 11 000 лева. , но се ремонтира. За да разбереш дали тече слагаш един маркуч посредата от горе и го пускаш да тече, след 30 мин ако няма нищо значи няма да тече. Не я карай на четки само ще съсипеш колата. Най-големия минус е че вътре в купето е много шумно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 5 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 Харесал съм една, която е април '96 дали е с ел. покрив ,че не обърнах внимание ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Botsko Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 Харесал съм една, която е април '96 дали е с ел. покрив ,че не обърнах внимание ?На 80% съм сигурен, че е с ел. Другото гледай да има Windshot че иначе ще ти се продуха мозъка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RhINoX^ Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 2.3 мотора мисля,че е до 96...после се заменя от 1.8 Адр 125 коня Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 5 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 Кофти работа ако наистина е до 96 т.е. няма да е с ел.покривче а пък този 1.8 струва майка си и баща си ! Няма ли някой колега с кабрио да сподели лични впечатления за модела ??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RhINoX^ Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 Аз исках да си взимам кабрио и се бях спрял на мотора 2.6 В6 150 коня.Най ми допадна като вървеж,звук и разход.Разбира се мислех и за ГИ,иначе е избиване на зъби градско.Колегата mishov има мн хубаво кабрио.Пусни му ЛС да сподели впечатления. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Botsko Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 Addicted ма той скоро няма да е тука. Иначе горе долу което знам от неговото кабрио ти го казах. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rb77 Публикувано 21 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2008 Кажи по конкретно какво те интересува!Аз съм доволна от кабриото 96г., 2.0, 16V,136к.с. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 21 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2008 Основно ме интересува какво да гледам при покупка но незнам дали ще можеш да ми отговориш . Коя година е твоя и има ли ел. гюрук? Има някой изпълнения с едни по -особени седалки по високи и широки от обикновенните и рекарото ,та въпроса ми е на определени мотори ли се монтират или зависи какво е поръчал клиента? Ремонтирала ли си нещо по него ,ако може цени на части? Ремонтирала ли си покрива ,че на този който съм харесал задния джам се е матирал и нищо не се вижда през него ? Интересувам се има ли някаяква зависимост от година , двигател , или нещо друго за предната броня , защото има поне три вида , най - вече се чудя на кои слагат RS2 бронята и фаровете с лупите ? Всички ли имат Windshot ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest stilioza Публикувано 21 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2008 такива ли са седалките : Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 21 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2008 Точно за тези седалки става въпрос , направи ми впечатление че техните релси не са странични като на 80-ките а са на пода ,това + факта че подглавниците им стърчат занчително над главата ми като седна, ме води на мисълта че може да служат за предпазване на главите на шофьра и пътника при евентуално преобръщане на колата. На повечето кабриолети от други марки съм забелязал специални тръби за тази цел . Искам да знам дали съм прав или не? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nico Публикувано 21 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2008 Кажи по конкретно какво те интересува!Аз съм доволна от кабриото 96г., 2.0, 16V,136к.с.мутро, ти да не взе на Тони Хабриолета веееее?? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Freestyler Публикувано 21 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2008 такива ли са седалките :Ебаси седалките! Гъза си давам да седна в тях Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 21 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2008 Ебаси седалките! Гъза си давам да седна в тях Па с разпран гъз кво 'ше правиш в тях бре ? Тия седлки са ми основен критерий при търсенето на кабриолет. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rb77 Публикувано 22 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 22 Февруари 2008 (Редактирано) мутро, ти да не взе на Тони Хабриолета веееее?? мииии,хубав е и ми допада Редактирано 22 Февруари 2008 от rb77 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rb77 Публикувано 22 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 22 Февруари 2008 Основно ме интересува какво да гледам при покупка но незнам дали ще можеш да ми отговориш . Коя година е твоя и има ли ел. гюрук? Има някой изпълнения с едни по -особени седалки по високи и широки от обикновенните и рекарото ,та въпроса ми е на определени мотори ли се монтират или зависи какво е поръчал клиента? Ремонтирала ли си нещо по него ,ако може цени на части? Ремонтирала ли си покрива ,че на този който съм харесал задния джам се е матирал и нищо не се вижда през него ? Интересувам се има ли някаяква зависимост от година , двигател , или нещо друго за предната броня , защото има поне три вида , най - вече се чудя на кои слагат RS2 бронята и фаровете с лупите ? Всички ли имат Windshot ? мога да ти отговоря на доста въпроси по принцип ако имам желание и ако не са глупави.Колата ми е 96г/писала съм го/ с ел.гюрук е.Седалките ме са кожа и плат в синьо малко тип рекаро са.Не мисля че типа седалка зависи от мотора на колата,а по скоро от самия салон вътре и от цвета и годината на колата.Ами сменяла съм някои неща и цените са поносими,в смисъл нормални за този клас кола.Покрива ми е идеален и не ми се е налагало да го ремонтирам,но знам къде да отида ако се наложи и взимат евтина и работят качествено.Тази броня и тези фарове ги слагат на последната партида от тези коли.Трябва да е 97-98-99година и са доста скъпички. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 22 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 22 Февруари 2008 (Редактирано) Само не разбрах за глупави ли намираш въпросите ми или ме предупреждаваш за в бъдеще ? Основният ми въпрос както стана ясно е какво специфично да гледам на кабриолета , не разбрах за windshot- а каква е реално разликата със и без него ? (а бронята и фаровете съм ги виждал и на кабриолети от '96 година.) ,много по шумно ли е от обикновенна Б4 ( при вдигнат покрив ), успява ли парното да затопли купето за нормално време в студените дни ? Реално през лятото има ли нужда от климатик? Другите ми въпроси са за окачването : като тип и изпълнение еднакво ли е с В4 , отзад пак ли е със зависимо ? Има ли по него взаимозаменяеми части с другите 80-ки ? Към всички колеги който могат да помогнат е въпроса ми за V6 2,6 мотора :на какво да обърна внимание относно работата на двигателя ? Наистина ли е много скъп откъм подръжка и консумативи ? Как му понася ГИ ? Въобще каквото се сетите по-специфично за него. Редактирано 22 Февруари 2008 от asen_manolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dominator Публикувано 14 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 14 Септември 2010 Асене, дай малко инфо за кабриото! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen_manolov Публикувано 15 Септември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 15 Септември 2010 За кое по-точно, напоследък доста неща ми се поизясниха по темата, така че по-конкретно? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dominator Публикувано 15 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 15 Септември 2010 Има ли много течение, как е сравнение с б3/б4 като окачване отзад?Някакви интересни заигравки!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване