Jump to content

asen_manolov

Members
  • Мнения

    1452
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от asen_manolov

  1. asen_manolov

    Екстри

    ''кори" под мотора и под скоростната кутия с шумоизолационна вата. Имаше и един колега преди години във форума с много екзотична екстра - система която гаси автомобила при продължителен престой на светофар и после "пали" двигателя само с натискане на газта, ама не съм убеден че е фабрична. Ако се чудиш какво още да си сложиш на колата намери си някоя печка - след климатика е най-голямата екстра.
  2. Когато слагах на моята такъв усилвател, установих че реотана " хваща" много по-добре от всички външни антени които бях слагал, дори и без захранване и така си и остана.
  3. asen_manolov

    Темпомат за Б4

    От пин 4 на буксата на лоста, или пин 8 на контролера, кабела би трябвало да е черно-бял или черно-жълт. Премери все пак !
  4. Смени си релето на мигачите, намира се под волана вляво.
  5. asen_manolov

    Ремонт алтенатор

    А някой знае ли размерите на лагерите на алтернаторите BOSCH на Б3-ките ?
  6. Благодаря ти, Ванка, за бързата реакция, добрите гуми ,изгодната цена , както и за доставката !
  7. Не, колега, колата ти е без "електронна газ".
  8. Ще е полезно да споменеш какъв е двигателя.
  9. asen_manolov

    Темпомат за Б4

    Колега, говорихме с теб по телефона преди малко, ето в тази тема са нещата които ти обещах http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=65475 Cruise control.pdf
  10. Няма подобна букса при бензиновите аудита без "електронна" газ. Там принципа е друг - изпълнителният механизъм (това което отваря дросела) е вакуумна диафрагма, която се задвижва от вакуум помпа, лоста е като на дизелите, обаче системата си има собствен управляващ блок, на педалите на спирачката и съединителя се монтират допълнителни изпускателни клапани за вакуума от системата, които имат и ел. контакт за спиране на помпата. Ел. инсталацията си е отделна ( няма заложени кабели в съществуващата), трябва й само захранване, сигнал за скоростта на автомобила и сигнал от "стоп машинката" на педала на спирачката. Разлики при отделните двигатели има само при стойките на диафрагмата и вакуум помпата. Някой ден ще преборя мързела и ще направя тема по въпроса.
  11. Да, за темпомат е това копче, освен него трбва на лоста да има и плъзгач. За да го включиш дърпаш плъзгача на ляво в средно положение, и при достигане на скоростта която искаш да поддържаш натискаш бутона. При това положение колата ще се стреми да запази скоростта при която си натиснал бутона, но ще изключи темпомата ако натиснеш съединителя или спирачката, за да върнеш запаметената скорост трябва още веднъж да дръпнеш плъзгача наляво (той е с пружина и пак ще се върне в средата), запаметената скорост ще се изтрие ако върнеш плъзгача в крайно дясно положение или загасиш колата. Има голяма вероятност да не работи вече при теб тази екстра, но има тема във форума как да го отремонтираш .
  12. При В3 зумера изглежда точно като този, а и заводски е вързан по описания начин.
  13. asen_manolov

    AIR BAG

    Ето ти две схеми за връзването на air bag. Черният кабел е +, прекъсваем от контактният ключ, а зелено-кафявият е диагностичен и се връзва на 'К' клемата на диагностичната букса. black_wire.pdf data_link.pdf
  14. И аз съм си мислел за тази интервенция, би била полезна при комбинацията крбуратор-газ, но май ми мина мерака...
  15. Цъ, колега ти си в грешка, колата трябва да е с фарове с лупи, малко по-различни са от тези на А6-С4.
  16. Кабела е бял със синя ивица - тоест бялото преобладава, ако са два виж дали не излизат от един и същ пин. Ето ти схемата, виж пин А18, това е въпросния сигнал който ти трябва за корекцията. speed.pdf
  17. Правилно си прочел колега, връзва се за един бял кабел със синя ивица, за двете букси е само един такъв, но не помня от коя точно излизаше.
  18. А да ви е питал някъде какво да прави пича с колата си? Баси форунмите естети, как му се накарахте .
  19. Ба-а-аси, страхотен е ! Аз не бих го сменил с никоя от изброените коли.
×
×
  • Create New...