Jump to content

CD за audi a3 sportback 2005г.


Иван Лютов

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Понеже съм с audi concert обикновенното фабрично cd и има явно някакъв проблем с дисковете 1 път тръгва друг път ми изписва грешка, а и като цяло не ми се занимава да записвам дискове постоянно се оглеждам за начин да слушам през USB. (сега съм с трансмитер ама нещо много не ми допада звука и смущенията понякога). Имам и друг проблем който явно е фабричен дефект на врътката за увеличаване и като увеличавам то се намалява и на моменти ми скъсва нервите.Та искам някакси да слушам песни от USB без смущения.
Вариант 1: Да си монтирам някакво отделно cd(което е и по-красиво от оригиналното поне за мене) и има ли проблем с монтажа понеже си говорих с един колега който разбира бая и ми каза, че имало някаква уловка(по спомен, че аудито е с 2 антени и оттам идват някакви проблеми). Виждам, че има бая такива аудита с неоригинални CD-та примерно нещо такова:
http://i68.servimg.com/u/f68/11/48/35/15/img_0023.jpg

Вариант 2: За който четох е да си остана с оригиналното cd и да си купя x car link ,заради слота за флашка, обаче той е 200+ лева и отделно ще се наложи да сменя и оригиналното cd с някое втора ръка по-натам заради проблема с усилването.

Та въпроса е:

Според вас кое си заслужава повече(и като качество и удобство и като цена) от двата варианта и какво cd ще ми препоръчате(примерно на цена между 100-200 лева нещо оптимално за колоните на колата които не са кой знае колко капризни предполагам) като се има на впредвид, че съм с оригиналните колони от аудито които НЕ са bose и има и вградена туба в кората на багажника и ще има ли някакви проблеми с монтажа в последствие.

Съжалявам ако има същата тема или е писано по въпроса, но не открих нищо конкретно с търсачката.

Редактирано от Иван Лютов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вариантите са 3  :hilezh: :

1. Вариант 1

Вариант 1: Да си монтирам някакво отделно cd(което е и по-красиво от оригиналното поне за мене) и има ли проблем с монтажа понеже си говорих с един колега който разбира бая и ми каза, че имало някаква уловка(по спомен, че аудито е с 2 антени и оттам идват някакви проблеми). Виждам, че има бая такива аудита с неоригинални CD-та примерно нещо такова:
http://i68.servimg.com/u/f68/11/48/35/15/img_0023.jpg

Лично за мен, това би бил последния вариант, на който бих се спрял.

- сега ти изписва станциите на ФИС-а. Я си спри радиото докато караш и погледни ФИС-а. Горното поле изгасва. Когато сложиш афтърмаркет радио вече така ще ти изглежда ФИС-а, с изключение на случаите в които в него ще ти показва проблеми (изгоряла крушка примерно)

- колкото и кадърно и технически издържано да се направи свързването на афтърмаркет касетофон към антените, 100% ще загубиш диверсификацията им. Аз в този случай бих препоръчал свързване само към горната антена, разбира се с пускане на съответното захранване на усилвателя.

- радиото което ще избереш, задължително трябва да е с REAR LINE OUT от преди усилвателя.

 

2. Вариант 2

Вариант 2: За който четох е да си остана с оригиналното cd и да си купя x car link ,заради слота за флашка, обаче той е 200+ лева и отделно ще се наложи да сменя и оригиналното cd с някое втора ръка по-натам заради проблема с усилването.

Това е варианта, който аз бих избрал. Ясно е, че ще трябва да смениш твоето с друго втора ръка, но ще си спестиш негативите, които ти описах при предния вариант. За МР3-тата не е час такава сумата (200+). Ето ти едно решение за под 100 лева:

$_1.JPG

 

Feature:

  • Original car CDC port set aside, simple and quick to install
  • Built-in high quality (18 bits, low noise) MP3 / WMA Decoder
  • Supports USB Stick / SD / MMC card / flash drive / mass storage device / external harddrive/ipod /iphone
  • FAT 16/32 system supported with up to 32GB capacity
  • Higher than CD quality sound of your MP3 files with level-matching technology
  • Full control over the music via steering wheel or head unit controls
  • Super directory management, a directory corresponding to a CD in support of accurate memory without power.
  • Additional audio 3.5mm Male to Male cable to connect any MP3/Audio player
  • The device and other original cd changer are switchable, make full use of the original equipment
  • USB port available for 5V 500MA for power supply from other equiptments like Mobile, PSP and so on
  • Bluetooth Handsfree Optional
  • NOTE:  If you need to add bluetooth function,  you may consider purchasing QL - BTM001 additionally


Operation is simple

  • Transfer your MP3 / WMA  to USB stick / disk / SD/MMC card / drive
  • Connect this Car Digital Music Changer to your car stereo via CD changer port
  • Plug-in USB disk / stick / SD/MMC card / drive into your Car Digital Music Changer


Now your stereo

  • Converted USB disk into virtual CD changer
  • Plays MP3 / WMA
  • Browse your music files via head unit buttons (check Operation Manual)
  • Navigates through directories and map them to the disk buttons on your head unit or stearing wheel controls
  • Plays higher than CD quality (18 bits) sound directly to your car stereo
  • Provides additional AUX input via 3.5 mm port ( we had provided a 3.5 mm male to male cable for that)
  •  

Specification

  • Power supply: 12V
  • Frequency: 20Hz to 20kHz, ±2dB
  • Power consumption: 1W
  • THD: 0.01%
  • S/N ratio: 90dB
  • Working Temperature : -30 degree Celsius-80 degree Celsius
  • Format:MP3 bit rate: 8 to 320Kbps (including CBR, ABR, VBR), WMA bit rate: 8 to 320Kbps (including CBR, VBR)
  • Product dimensions: 94 x 66 x 16mm
  • Net weight: 80g
  • Gift box dimensions: 215 x 132 x 50mm

YatourANL.png

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

3. Вариант 3: 

Правиш ретрофит от Concert II

 

180100555.jpg

 

до Concert II+

180100556.jpg

 

Ето кратко описание на процедурата Преминаване от Audi Concert2 към Audi Concert2+..

Ако се спреш на този вариант, ще ти излезе най-скъпо, но за сметка на това колата става с визия на след фейслифта, а и Concert II+ чете МР3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, много се чудя наистина, а тоя concert II+ чете мп3 ама на дискове нали сигурно пак ще трябва да сложа това за USB-то, защото искам да слушам от флашка просто с дискове много много не ми се разправя иначе наистина това вече изглежда красиво не е дървено като моя concert :D А ти вярно, че ми каза за ФИС-а как ще изгасне отгоре....е това ме отказва най-много. Иначе това устройство yatour е същото като x carl link-a, който гледах малко по-евтино, обаче пак го намирам за 150 лева http://bgcaraudio.com/prodykti_usb-interfeisi_prodykt-590.html . Явно ще си помисля и след празниците ще реша. А информативно audi concert II+ откъде и горе доло на каква цена да го търся.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам си забелязал, че доста неща купувам и през е-вау. Доста стоки които за БГ се считат за луксозни, са с включен доста висок марж от вносителите им в БГ. За това, такива стоки излиза по-изгодно да се закупуват чрез е-вау. Ето ти пример с YATOUR:

Yatour YT-M06 USB-MP3-Audio Adapter VW,Audi 8-Pin (unbenutzt) - цена 38 евро + 4 евро доставка + още 4 лева да го докараш до България = Финална цена 86 лева

USB SD MP3 Wechsler AUX In CD Adapter 8Pin Audi  - цена 39 евро + 6 евро доставка + още 4 лева да го докараш до България = Финална цена 94 лева

Тези, които са без блутуут, гравитират около 90-100 лева. Напълно приемлива цена. Ако пък вече ти се играе на търг, можеш и за по-малко пари да го купиш.

Concert II+ вече може да го търсиш навсякъде (форума, OLX, автоморги, е-вау). Цената варира, но за под 100 лева почти е невъзможно да го намериш. Ако ти хрумне да правиш този ретрофит, да знаеш че аз имам едно радио. Бях решил и при мен да го правя, но се отказах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Concert II+ е най-добрия вариант без съмнение!

Ако MP3 CDта не те удовлетворяват (не забравяй, че едно CD побира бая mp3-ки... аз в колата държах 3-5 CD-та (над 4GB музика!) и това почти изцяло покриваше музиката, която слушам, с изключение на нови/комерсиални хитове) можеш да комбинираш с USB устройство ако ти е необходимо или пък значително по-евтиния вариант - AUX букса (предлага се и от завода като екстра), през която можеш да пускаш музика от телефон, mp3 player или каквото друго си имаш. Недостатъкът там е, че това е аналогова връзка и качеството е притъпено (спрямо директно от CD или през устройство вързано дигитално към касетофона), но с качествен кабел върши работа именно за неща, които не ти се занимава да печеш на диск и на които след Х седмици им минава модата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но това е и финансово най-тежкия вариант.

Иначе имам един Concert II+ за продаване. Ако някой има желание да се ъпдейтва от Concert II към Concert II+ да свирне. 130 кинта мисля е повече от добра цена.

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече поръчах yatour-а
http://www.ebay.de/itm/USB-SD-MP3-Wechsler-AUX-In-CD-Adapter-8Pin-Audi-A6-S6-RS6-4B-Avant-/130575600585?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e66e98bc9

мисля, че е най-добрия вариант за момента като удобство и качество на звука заради флашката(дисковете освен, че са ми неудобни както казваш песните остаряват и отделно с времето се драскат по-малко и започват да създават проблеми и за това исках нещо с флашка). За момента ще си остана с мойто cd оригиналното въпреки, че понякога ми прави номера с врътката за увеличаване и вече като започне да се разваля повече или ще взема същото или ще мина на Concert II+ .

Редактирано от Иван Лютов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...