Jump to content

ads

Members
  • Мнения

    363
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ads

  1. Новото радиаторче идва с едно меко уплътнение, което се лепи. Това уплътнение не е достатъчно дебело и там, където пластмасовият капак покрива радиаторчето се образува отвор, от който излиза горещ въздух. Оправя се като се сложи допълнително уплътнение под пластмасовия капак. Казвам го от личен опит.

  2. Колегата си мисли, че имаш проблем с топлия старт. По-скоро звучи като да има проблем с тандем помпата или помпата в резервоара. За тандем помпата визирам да не прави достатъчно налягане на горивото - мисля че беше 10 bar при 2 хил. оборота, а за помпата в резервоара визирам изобщо да не работи. По спомен тя трябва да прави 3 bar, но като цяло много лесно се проверява дали работи. Започни от там.

  3. Ами ти си прецени, но аз гръмнах здрава турбина, заради проблемен N75, който не разтоварваше. Щеше да гръмне и новото турбо, но добре, че го хванах навреме. Ако сам не си намериш проблема, не очаквай, че някой ще се захване с 20-годишен таралясник. Успех.

  4. За да се пръсне кулера, турбото ти пренадува много и поради някаква причина (ръждясал актуатор на геометрията, ръждясал клапан, прецакан N75, неправилна настройка на актуатора) не разтоварва налягането. Оправете този проблем и колата би трябвало да се оправи. 

  5. На 12.10.2021 г. at 9:38, sears написа:

    Здравейте, малко инфо пак по-горния проблем. Колата февруари влезе за основен ремонт на мотора и колата не се караше 2 месеца. Тогава смених и радиаторчето над педалите, старото беше пълен леш - спукано и позапушено. Като цяло карах много малко на парно началото на април. Лятото си карах на климатик и нямаше никаква драма. От 2 седмици карам интензивно на парно и снощи пак същата драма. На 90 градуса духа студено и вече към 3-4к оборота леко започва да духа и пак спря. Сутринта духаше топло, ама не както си трябва. Като цяло съм забелязал, че измина ли на веднъж повече от 20-30 км на обороти 2-3к, започва да се оправя. Двете тръби, които влизат в купето са топли. Не вярвам да е от клапите, защото като ги разбутам си се чуват как обръщат потока на духане. Накви идеи, защото вече не знам какво друго може да е?

    Разгледайте на диагностика работата на клапите. Щом са горещи маркучите, няма въздух.

  6. Отваряш HVAC модула, в Measuring blocks отваряш канал 001 и избираш Basic Settings. По този начин се стартира процедурата по адаптация.

     

    Преди да го направиш, изтрий грешките, които са записани в модула и след адаптация също не трябва да има грешки. Ако се появят, ги отстрани хардуерно и после пак адаптация.

  7. Аз все още си я карам така. Свиква се. Всички майстори вдигат рамена, а и аз смених всичко, което е свързано с предното окачване с изключение на помпата на рейката. Съмнява ме да е от нея, но не я изключвам напълно.

  8. Преди 22 часа, NIKO написа:

    Съжалявам колеги, но маслен филтър преди монтаж НЕ се пълни. Символът на всеки един филтър (масльонка с капка), не означава "Напълни преди монтаж", а е просто "Намажи/омасли уплътнението ПРЕДВАРИТЕЛНО!".

    А защо не трябва да се пълни (всъщност е и АБСОЛЮТНО забранено), оставям на вас уважаеми колеги, да прецените и усвоите като фактологиА.

    Защо е забранено? 

  9. За кое няма значение? Защото няма как да няма значение относно износването на двигателя - много по-бързо ще премине маслото през всички маслени магистрали, ако е пълен масленият филтър предварително, спрямо ако не е пълен. То ако нямаше значение, нямаше да има възвратен клапан във филтъра.

×
×
  • Create New...