Jump to content

ads

Members
  • Мнения

    363
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ads

  1. Да, трябва да се пусне адаптация. Basic settings, group 001 мисля, че беше.
  2. Точно това е моторчето на клапата!
  3. В задната част на двигателя, съвсем близо до тандем помпата. Смяната е елементарна.
  4. Само капака е достатъчно да се свали. Доста неприятно е за работа, имайки предвид местположението, но предстоят жегите и няма как да се изтърпи това. 😀
  5. Новото радиаторче идва с едно меко уплътнение, което се лепи. Това уплътнение не е достатъчно дебело и там, където пластмасовият капак покрива радиаторчето се образува отвор, от който излиза горещ въздух. Оправя се като се сложи допълнително уплътнение под пластмасовия капак. Казвам го от личен опит.
  6. Сваляш пластамасата вътре в калинка и ще видиш как е захваната долната част на казанчето.
  7. Ако са включени светлините на Жигула-та, сигурно ще изгорят!
  8. Май не мигаха, когато някоя врата не е затворена докрай... да нямаш проблем с микроключетата в бравите?
  9. Колегата си мисли, че имаш проблем с топлия старт. По-скоро звучи като да има проблем с тандем помпата или помпата в резервоара. За тандем помпата визирам да не прави достатъчно налягане на горивото - мисля че беше 10 bar при 2 хил. оборота, а за помпата в резервоара визирам изобщо да не работи. По спомен тя трябва да прави 3 bar, но като цяло много лесно се проверява дали работи. Започни от там.
  10. Аз съм си го купувал от официалното представителство на VW.
  11. @MAGAPASA Ок, но аз говоря за медните дихтунги между главата и дюзата.
  12. От въздух в горивото и самите дюзи. Имах същия проблем с оборотите и се оправи след смяна на дихтунгите на дюзите, две от тях изпускаха налягането от цилиндрите.
  13. ads

    Търся двигател

    Зависи дали искаш да ти е по-евтин или по-сигурен резултатът. Ако искаш да стане както трябва си ремонтирай твоя двигател.
  14. Ами ти си прецени, но аз гръмнах здрава турбина, заради проблемен N75, който не разтоварваше. Щеше да гръмне и новото турбо, но добре, че го хванах навреме. Ако сам не си намериш проблема, не очаквай, че някой ще се захване с 20-годишен таралясник. Успех.
  15. За да се пръсне кулера, турбото ти пренадува много и поради някаква причина (ръждясал актуатор на геометрията, ръждясал клапан, прецакан N75, неправилна настройка на актуатора) не разтоварва налягането. Оправете този проблем и колата би трябвало да се оправи.
  16. Разгледайте на диагностика работата на клапите. Щом са горещи маркучите, няма въздух.
  17. Отваряш HVAC модула, в Measuring blocks отваряш канал 001 и избираш Basic Settings. По този начин се стартира процедурата по адаптация. Преди да го направиш, изтрий грешките, които са записани в модула и след адаптация също не трябва да има грешки. Ако се появят, ги отстрани хардуерно и после пак адаптация.
  18. Това от дихтунга на дюзата ли?
  19. Точно от caster ъгъла идва самоцентрирането и донякъде от toe ъгъла.
  20. Аз все още си я карам така. Свиква се. Всички майстори вдигат рамена, а и аз смених всичко, което е свързано с предното окачване с изключение на помпата на рейката. Съмнява ме да е от нея, но не я изключвам напълно.
  21. За кое няма значение? Защото няма как да няма значение относно износването на двигателя - много по-бързо ще премине маслото през всички маслени магистрали, ако е пълен масленият филтър предварително, спрямо ако не е пълен. То ако нямаше значение, нямаше да има възвратен клапан във филтъра.
  22. Значи е крив капакът. Там не би трябвало да се слага силикон.
  23. Много интересно, мислех, че той няма да оказва влияние след 1400-1500 оборота...
×
×
  • Create New...