vraykov

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

About vraykov

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  Audi A6 4G 3.0 Qtro

Персонална информация

 • Gender
  Мъж
 • Location
  Германия

Recent Profile Visitors

640 profile views
 1. Вдигнете на подемник и слушайте със стетоскоп, не може да се обърка.
 2. В Хасково при един майстор. Sent from my iPhone using Tapatalk
 3. Мишо, в Хърватска, има контакти във форума и достатъчно суперлативи за него.
 4. Съмнявам се, освен ако не е предвидено от производителя. Иначе се почват едни проблеми с компютъра и и с регистрациите. Ако е в Германия, по всяка вероятност ще трябва да минеш тест за стандартизация и ако не е предвидено от Ауди, няма да те пуснат. Във всички случай ще ти излезне по-евтино и безстресово ако просто си купиш модела със 8 S-tronik.
 5. Колега, не споря щото не съм много наясно, явно не съм се изразил както трябва, човека смени пред мен едни пластмасови неща с кабели и всички релета, всъщност ремонтен комплект за мехатроник се казва май. Пускам снимка на нещо подобно, но релетата бяха повече, май 4, знам щото още пазя старите части.
 6. Принципно, нагодено към техния манталитет на работа и системата им, която е коренно различна от България са прави. 1. Труда им тук струва доста пари и е константа. А производството на компоненти поевтинява със всяка произведена част. 2. Всяка поправка е свързана със съответната гаранция, която не се пише на пясъка както в България. 3. Такъв клас коли се карат от хора над средната класа, което предполага доста разходи при евентуален некачествен ремонт и връщане на колата в сервиза, защото тия имат хиляди застраховки, които се грижат за спокойният им живот. 4. Качествените сервизни работници в сервизите на марката са кът и никой не залага на тях, че ще се справят с евентуален ремонт. 4. И не на последно място, всичко това е превърнало немеца в един консервиран консуматор, който до такава степен се кефи от факта че рециклира боклука си не синдава сметка, че праща за рециклиране стойностни неща. Не говоря само за автомобилната промишленост. Так че производителя не си губи времето с мислене а инструктира сервизите да сменят с ново всичко дефектно, без да си губят времето да поправят. Факт е, че все още не съм срещнал немец, който да може да си обясни как сърби, българи и турци успяват да притежават такъв клас коли и да поемат режийните им, които според статистики (немците без статистики не знаят кво да ядат) надхвърлят 400-500€ месечно.
 7. Смяната на мехатроника ми струваше 900€ и майстора ми каза, че тази кутия не се ремонтира частично, но го смени. След 15000км смених и съединителите и новите майстори казаха категорично, че държат да сменят и мехатроника, независимо колко е нов, иначе няма да ми дадат гаранция. Така че платих мехатроник 2 пъти.
 8. Съединителя го сменях в България. Към момента ня смана в Германия ми поискаха 8000€ в обикновен сервиз и 10 000€ в Ауди. От Ауди казаха, че скоростната кутия е резервна част и се сменя нацяло. В България смениха мехатроника, а за съединителя нямам представа какво, но всеобщо мнение, е че такова нещо като частичен ремонт на скоростна кутия е глупост, така че надявам се да са си свършили работата както трябва. След софтуерния ъпдейт, колата върви добре когато я настъпваш. Ако решиш да караш лениво, се държи странно. Имам чувство, че газта се връща преди да се натисне съединителя при смяна на скоростите нагоре, ама и с това свикнах.
 9. Не, всичко друго по колата е оригинално, несменявано преди 50 000 са сменявани съединителите. Този шум се появи през зимата и от тогава навъртях о/о 10 000. Сега колата е на 250 000. Увеличаваше се прогресивно, отначало виеше над 80, накрая шума се чуваше още при тръгване. Аз я карам от 180 000, не съм я тормозил. И за мен е непонятно как автомобил от такъв клас ще изхабява съединител за 200 000, но е факт. Сигурно и дифовете не са кой знае колко квалитетни. Единственното, което ми идва на акъла е, че колата имаше ритане от 3-та към 2-ра през последните 70 000 км. Къде ли не ходих, не разбраха от какво е. Преди месец направих ъпдейт във Ауди, нещо свързано с газовите норми. И ритника изчезна. Та, дали е възможно това ритане да е натоварило дифа? [emoji848] Sent from my iPhone using Tapatalk
 10. Лагерите са оригиналните, тези, които свалихме от дифа. В кутийките на долната снимка са новите семеринги, 3 бр. Номерата се виждат на етикетите.
 11. Колеги, дифа е поправен. На 2-3 места ми казаха, че тези диференциали са цялостна резервна част и няма ремонтен комплект за тях. Не е така. Лагери и семеринги се намират. Дифа е готов, шума изчезна, друг е въпроса колко качествено е направен ремонта, за това все още не мога да гарантирам. Sent from my iPhone using Tapatalk Мога да постна снимки на лагерите и семерингите, ако някой го интересува... Sent from my iPhone using Tapatalk
 12. И аз имах подобен проблем. Оказа се заден диференциал. Вдигнете колата на подемник и слушайте отдолу. Ако се окаже дифа, мога да ти дам насоки. В момента ремонтират моя. Sent from my iPhone using Tapatalk
 13. Година? Километри? Вид на кутията? Може да е от много работи. Sent from my iPhone using Tapatalk
 14. Утре ще го свалят и ще пиша. Sent from my iPhone using Tapatalk
 15. Вдигнете на подемник и чуй отвън, отдолу. При мен се оказа задния диф. Sent from my iPhone using Tapatalk