Jump to content

r3z0n4t

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 b8(8k)2009

Персонална информация

  • Локация
    FINLAND

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

r3z0n4t's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. WAUZZZ8K89A175124 2009 година
  2. И при мен няма щека , само тапа ММИ нямам...затова си взех щека ноо без тази “гърловина” ми идва дълга щеката.
  3. Здравейте...намерих щека за масло от CAHA която е същата като при CAGA , който е моя мотор. Оказа се че трябва да взема и пластмасова дистанционна втулка която служи за ограничител на щеката. Някой да знае ОЕМ номер илии от къде мога да я поръчам?? Снимката е ориентировъчна , не съм сигурен дали точно така изглежда. Търсих във сериозен магазин за авточасти , но там ми казаха само Ауди(33€)
  4. Понеже ще сменявам динамо...реших да сменя и ремъка с 2те ролки...някой да е сменявал тези неща собственоръчно? Има ли шанс да излезнат ролките без да се сваля цялата предница?? 2.0TDI CAGA
  5. Колеги...преди три дни температурите бяха доста сериозни от порядъка на -28. След сутрешно палене ми изписа Low battery.will be charged during driving. След това нямах проблем с изключение на това че сутрин не светеха плафоните при отворена врата и ми беше спряло радиото. Преди една седмица бях на нещо като преглед при един доста сериозен майстор...та той със отварянето на капака каза че чува динамото...и според него е за смяна поради износени четки , след като сподели че е необслужваемо поръчах ново и тези дни ще го сменяме. Въпроса ми е..дали не избързах със динамото? Дали не трябваше да сменя акумулатора? Как мислите?
  6. r3z0n4t

    CAGA - CAHA разлики?

    Интересува ме каква е разликата между двата мотора? Намерил съм кола донор и искам да взема пръчката за маслото ...дали са еднакви?
  7. r3z0n4t

    Обща тема: Audi A4 B8

    Колеги от ваг ком къде да пипна та да махна автоматичното затъмняване на централния дисплей? Когато е тъмно се вижда...а когато е светло почти нищо не виждам а би трябвало да е обратното?
  8. r3z0n4t

    Multitronic маховик

    На студен мотор чуваше ли се нещо? В покой? При мен мотора на студено доста трака...предполагам че е от маховика...казаха ми на студено да заслушам и ако има тракане значи е от него...
  9. r3z0n4t

    Multitronic маховик

    Интересното е че няма симптоми...те се опитват да ме убедят че тръбите за маслото трябва да се сменят(незнайно защо) ии понеже ще разглабят е хубаво да си го сменя..несериозно ми звучи
  10. r3z0n4t

    Multitronic маховик

    Днес си взех колата от AudiCenter(Финландия). Бях я оставил за смяна на ангренажен комплект + масло на Мултитроника (До сега колата е била със оригиналния ангренаж , маслото на кутията е сменяно на 59000 и на 110000 сега е на 226000) Всичко добре засега..отдолу са ми написали че има опасност от повреда във кутията...понеже се чувал странен шум от маховика...ии понеже е скъсана някаква скоба която придържа тръбите за маслото на кутията трябва да се сменят + маховика...(2500€) По принцип аз знам че има странен шум от вибриращ елемент който почуква някъде..това го прави само при много ниска скорост около 1100-1300 оборота(когато има най-големи вибрации на мотора и кутията)...случая със скобата не ме изненадва дори обяснява странния шум (на място нищо не се чува) понеже бях сигурен че има някъде скъсан тампон , я на мотор я на ауспух я на кутия. Таа защо ви разказвам цялото това нещо...имам съмнение че ме карат да правя ремонт от който нямам нужда...на базата на някакви предположения( човека каза , че понеже трябва да се сменят тръбите незнайно защо? по-добре да се смени и маховика така и така ще се отваря кутията...а работата е много скъпа) Интересува ме във България във АУДИ често ли се опитват да предлагат превантивни скъпоструващи ремонти поради евентуална някогашна повреда? При положение че всичко работи идеално...това ми е втора б8ца и горе долу знам как работи кутията..??? Моля някой който е сменявал маховика да сподели километри на колата и симптоми преди смяната? Колата ми е 2.0 TDI 143коня CAGA мотор
  11. За 2.0tdi CAGA кой беше номера? Намирам някаква но тя е жълта? Да не говориме че излиза 40€ за съжаление...
  12. r3z0n4t

    B8 Avant 18ки Джанти

    Колеги..знам че има много подобни теми , но ако има колеги със обикновено окачване и 18ки джанти..нека да сподели Размерите на джантите и гумите. Има ли проблем при натоварена кола със жулене в калниците и т.н. всичко ще ми е полезно..ЕТ минимум и максимум.
  13. r3z0n4t

    Джанти за A4 B8 avant

    Колеги , понеже четох че при куатрото централния отвор е 66.6 ...при 2.0тди на предно колко е??
  14. r3z0n4t

    Джанти за A4 B8 avant

    Много полезен линк Някой да знае името на тези 18ки?
×
×
  • Create New...