Jump to content

mr.Dimov

Members
  • Мнения

    76
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mr.Dimov

  1. Верно ли? Ти ако харесваш всичко което "някой си" е решил че седи добре на еди коя си кола.. за мен това е липса на вкус. Понеже веднага в главата ми се изобразяват едни W220-ки (пред последната S класа) и едно име Лоринзър - по специално праговете на колата.. еми извинявай ама не ми харесва. Кво като зад продукта седи световно известно име?А изработката и т.н. въобще не се коментира.. направено е професионално!!
  2. Щом е свързано с ауди и пуснато в ауди форума значи сички трее се поклониме до земята и да врътнеме тръбе на Ханс.. Ми сори ама е кич. Направете си фаровете по 4 от всяка страна във формата на емблемата.. сложете по 4 винтила на гумите.. 4 топки на скоростния лост.. бе всичко кръгло по 4 ако щете. Никой няма да ви забрани, нали на вас ви харесва.. просто се научете да уважавате и другото мнение, когато разбира се не е поднесено заядливо и има някаква почва..
  3. mr.Dimov

    Нов колега

    Мне не съм забелязвал. При пълни обороти течеше от маркуча за който ти казах че смених.. но друго нямаше. Виж наистина да не би маслото да си оказва влиянеие както ти казах. А за багажника дори не намирам логика как може да работи еднопосочно. Т.е. през багажника да се заключва всичко, през вратата да не ще багажника. Другите колеги с такива коли да кажат как е при тях положението ако може.
  4. mr.Dimov

    Нов колега

    Аха разбрах. Да не би така да е нарпавена системата? Я ми кажи как държиш багажника? В смисъл на други коли съм забелязал че трябва да стои отключен. Т.е. по положение на ключалката е отключен, но всъщност се заключва чрез дистанционното. Имам предвид следното: отключи багажника -> заключи колата с дистанционното -> виж дали все още стои отключен (багажника).
  5. mr.Dimov

    Нов колега

    Здравей, по повод багажника.. какво ще рече че не се заключва от централното, защото предполагам помниш аз цялата кола я "оперирах" именно от там. Или това е след като си сложил допълнителна аларма (ако си сложил такава де)?
  6. mr.Dimov

    A6 C4 2.0 16V

    Твойто беше ACE мотор нали? Той доколкото помня е с механична инжекция и там чип няма как да сложиш
  7. mr.Dimov

    A6 C4 2.0 16V

    @Nikieva като гледам.. колегата няма борд, ами се бърка с дисплея на климатроника
  8. Бях позабравил темата.. свалих кората мерси колеги. Именно болра зад дръжката за отваряне, който добре се беше прикрил ме спъваше. Отново мерси за помощта колеги
  9. Не една а две грешки. Ебах си и късмета който имам.. - 08.7 Клапа за регулиране на въздуха - непостоянно блокирала - 11.7 Централна клапа - постоянно блокирала Какви са лековете колеги? Запекли моторчета на клапите? И скъпо удоволствие ли е ремонта?
  10. Аха.. мерси колега, тва с климатроника не го знаех. Ще погледна да видя какво казва
  11. Хм.. един вид първо "изскубвам" кората напред.. да откача щипките (с дърпане предполагам) и после на горе? Питам щото днес нямах време да се занимавам с колата и няма прогрес
  12. Мда.. ето какво пропускам. Добре че не изкъртих нещо. Утре слизам да видя какво е положението.. дано тва да е всичко. Лека вечер
  13. Здравейте колеги. Прочетох няколко теми относно как се сваля тая кора.. и уж всичко разбрах. Свалих дръжката, двата винта отдолу.. двата винта отпред/отзад на кората, даже и говорителя в долния преден ъгъл (и болта зад него) за всеки случай ама нищо!! Бутам нагоре.. ще изкъртя вратата, кората не пада. Какво пропускам колеги, че вече откачам? Колата е с ел. стъкла, така че не ми пречи дръжката (която нямам).
  14. Здравейте колеги. Като натисна копчето за централните духалки.. и нищо не става. Дали някое моторче се е предало? Може ли да е просто грешка в компютъра и т.н.? Прегледах някоя и друга тема за демонтаж и ремонт на моторчетата.. ама дали и аз съм за там? Ил ипроблема може да е от другаде?
  15. И двамата имате бири, безспорно . Носача е вече долу. Сега остава да му "пренабият" тампона някъде, явно и селеновите ще се сменят че са заминали, и да се качва по обратния ред. Още веднъж благодаря и на двама ви, ако имам още въпроси ще питам.
  16. Мда.. аз успях да извадя първо долната втулка.. но забих и явно ще опитам твоя вариант. За съжаление нямам канал или подемник, но съм я качил на едно трупче (първо крик естествено).. що годе високо. Абе с две думи имам достъп. Мен сега главния ми зор е да го извадя тоя гаден тампон. После вече ще мисля за обратното упражнение.. т.е. слагането Мерси и на теб колега. П.С. Коко, мерси за помощта
  17. Мда вертикалния болт е свален.. даде се без бой . Опита се да вали тук при нас.. като поизсъхме слизам в пълно бойно снаражение. Щом тва е начина, тоя тампон няма да излезе по инат от мен Благодаря за помощта колега. Ако някой има нещо да добави, да не се стиска
  18. Не се сме се разбрали колега.. Аз не мога да сваля носача, от гредата на колата (он'ва П образното). Втулките на тампона влизат в гредата (червените кръгчета на снимката).. и въпроса ми е има ли специална техника за ваденето му (носача с тампона от гредата) или е "маай с чука и напъвай с щангата"? Иначе не съм си и помислял да свалям сам тампона.. че ще строша нещо, гаранция
  19. Мамка му.. винаги съм си мислел че на стабилизиращата щанга викат биалетка. Тъпа терминология. Както и да е, така е както казваш. Щангата е разкачена, втулките са долу. По темата.. искаш да ми кажеш че "грамотния човек" ще свали носача + гредата от купето, за да избие тампона? Т.е. няма как да се свали носача без да се свали и гредата? Ако си прав доста тъпо от страна на ауди.. да свалиш половинатапредница, заради един тампон.
  20. Здравейте. Имам следния проблем. Тампона (този м/у носача и гредата на купето (П образна)) е за смяна. Следователно трябва да сваля целия носач и т.н. обаче как да измъкна тоя тампон? Свалих болта на шарнира (този при шенкела), откачих биалетката, но тампона не мога не мога. Целия проблем идва от втулките които влизат в самата греда. Как по дяволите да ги свия за да измъкна носача? Там където са червените кръгове.. свалям болта, но остават едни втулчици които не знам как да сваля?
  21. И това не стана.. от всичко опитано само горния вариант проработи.
  22. Това за 3 ми направи някво странно впечатление (че седи малко чорпек) ама понеже очевадно "тествах" предницата на крик си помислих да не би заради това да е така изчепен (днес вкарвам ебати думите.. дано някой не ме заяде ). Тези дни (дано само не вали) като видя малко повече време и носача е долу (да не се изхвърлям така че като знам как всичко излиза "меко", без проблеми едва ли ще мина). За тропането.. почти съм сигурен че не е от кормилни щанги или амортесиор. Но то ще си покаже. Благодаря много колега, както се казва хубав форум. Даде ми някаква насака и научих още едно ново нещо. Ако имам въпроси ще пускам теми, няма как
  23. Мда.. пусках алармата на отворен прозорец, махах, влизах излизах, отваряне от вътре.. и кво ли още не и нищо! И накрая ми хрумна, че може да опитам да запаля колата като е включена алармата и О! Небеса Така че, който иска да накара заводската аларма да пиука ето това е начина: 1) Отваряме стъклото на шоф. врата 2) Вкл. алармата 3) Мушкате се наполовина през прозореца, слагате ключа и давате на контакт. За пред застрахователи се е утрепало.. щото всички знаем че от джамбази няма спасение (а лично аз мразя да имам висящи неща като дистанционно например на ключа).
  24. Здавейте колеги. Тъй като съм самоук чирак (майстор е много силна дума) и се налага аз да си правя нещата доколкото ми е възможно имам няколко въпроса относно ходовата част. Имам много леко потропване отпред в ляво и понеже знам че на тези Аудита точно селеновите втулки са им проблема, се реших сам да опитам да отстраня проблема (с ваша помощ разбира се).. тъй като не съм точно сигурен кое точно да сменя ще приложа 2-3 снимки с конкретни въпроси. 1) Вижда се че гуменото маншонче (не знам как се нарича) е силно напукано и при натиск с отверката пуска ръждасяла течна гняс (това е шарнинр нали), но не ми изглеждаше разбит при напъна който му приложиш. 2) А това е селеновата втулка нали? Тя пък съвсем не ми изглеждаше разбита. 3) При напън много леко играеше нагоре-надолу, но мисля че е в рамките на нормалното с оглед на функцията която изпълнява. В крайна сметка имам уговорка с майстора ми (тук в квартала) при евентуален проблем да отивам при него за да бута по рамо (тъй като няма време за моите коли, нищо че си плащам) но искам първо с ваша помощ да опитам да разреша проблема.. Обобщено казано, към 1, 2 или 3 да си насоча вниманието?
  25. Това ще го опитам още сега. Алармата гарантирано работи защото онази нощ ме събуди и търчах да я спирам, а и вечерно време се вижда една червена лампичка да свети като я заключа. Има два обемни датчика на таблото отпред в двата му края, но са им счупени стойките.. и си мислех дали не е било с отделна аларма (но явно са си от заводската). Слизам да проверя и ще пиша, мерси колега
×
×
  • Create New...