Jump to content

novakA6

Members
  • Мнения

    92
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от novakA6

  1. Здравейте, търся, кора за врата на А3 8Л 2005г. дясна. И то по точно дръжката ако се продава отделно.
  2. пратих майл, ако не си го получил, чукни на телефона. 0888148895

  3. КИРИЛ,

    ИЗВИНЯВАЙ ЗА ЗАБАВЯНЕТО.

    КАЛИН СЕ КАЗВАМ

    НЕ ТЕ ПРИТЕСНИХ ПО ТЕЛЕФОНА, ЗАЩОТО НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН ПРОБЛЕМА СЕ САМОРЕШИ

    ЗАДНОТО КАРА - ПРЕВЪРТЯЛО И ТРОПА НЕВЕРОЯТНО.

    КОЛАТА СПРЯ И ТАКА ГО ВИДЯХМЕ!!

  4. спешно ми трябва маркуча( Г-образен) след турбото към интеркулера за А3 1.9 ТДИ - нов или втора употреба. за софия до утре на обяд или 18.11.2010 г. 13.00
  5. пиши на лично, че да се разберм нещо. виждам, че не е излязло "копчето ЗА ВКЛ./ИСКЛ. Е СЧУПЕНО"
  6. сваляш и качваш клемата и си ОК имах такова, и сигурно някъде съм збутал книжката, ще се разровя и ще ти опиша как точно става. помня, че беше комбинация от АМ и ТР или нещо такова трябва да се задържат около 10 сек. и излиза SAVE, а после пак излиза кода. но за по сигурно ще проверя. на моето радио се копчето за вкл./изк. иначе е супер здраво (проверено в ПАН-сервиз)- в случай че имаш интерес
  7. да питам "накой сервизче нещоа сподели?"-за софия
  8. и аз имам същия проблем и ако го реша по някакъв начин ще пиша. в момента издирвам сервиз където могат да го ремонтират. А копчето за усилване като го натиснеш трябва да остане вътре(off) и напред(on)
  9. благодарско, черпя една виртуална
  10. Този датчик не е ли на въздушния филтър? щото аз този почистих но ме беше (а и още е) страх, че там има една много тънка жичка, за която четох че мери температура и влажност на въздуха и да не я прецакам, че после излиза солено. ако имаш повече инфо давай!!
  11. Слушай човека. Аз добра тресчотка нямам(все ми се чупят в ръцете ) и затова действам с шестограми. - чудя се как ще развиваш болтовета от долната страна, ама може и нещо да пропускам. все пак имам Ауди за първи път. челото е откъм колектора, на мен се изметна леко защото не спазих правилото за отхлабване на всички болтове. За маркучите ще видя и ще пиша отделно. Дросела се самообучава. към днешна дата колата работи точно както трябва. Абе запретваш ръкави и разглабяш, пък после ........... каквото сабя покаже. Предлагам мода да направи тема - с графата "лесна и за пред блока" - не се заяждам просто предлагам.
  12. Резултата е невероятен: Хронология. Първо си купих спрей за почистване на карбуратори, инжекциони и дроселови клапи. после взех въздушен филтър и контактен спрей. извиках детето, щот не може без помагач. Взех една ледена бира и ............. седнах на тротоара. Операция 1 Свалих въздушния филтър (целия) и гумената тръба. като стигнах до пластмасовия преходник изведнъж открих, че в него влизат два маркуча, единия е откъм сервото, а другия отива някъде под двигателя. Опитах се да ги сваля и с ужас открих, че този от към сервото се разлага, ама направо изтече като паста от гума. Както и да е, демонтирах и пластмасовия преходник, свалих всички вакумчета и кабеляк от дросела и айде долу. Мъка хора който няма понятие от тия неща да не почва. то шестограми се кривят челото на дросекла се усука. абе гадория. Вътре в дросела гадория, от нагар и смоли не може да се затвори, канали запушени, чернилка, Но....спрея уникално пръскаш и всичко се разлага., след като хубаво го почистих - монтаж, контактен спрей, кабеляк и вакуми наобратно и ................. нова бира. В пластмасовия преходник до гуменото съединение има два отвора, който сигурно са за байпасният въздух(за уравновесяване на системата. ми те горките от разлагащия се маркуч нямат отвори. айде и на тях почистване, ми като няма маркуч - търчи до магазина, айде половин метър, но забравих скоби. Преди монтажана тръбата с контактен спрей почистих датчиците, после монтирах филтърната кутия сложих нов филтър и накрая монтаж на гуменото съединение. Операция 2 - Свещи долу - почистване от нагар регулиране на хлабина - монтаж. Операция 3 - На спрея пише, че ДБГ трябва да се запали(след като се почисти, а за карбуратори на празен ход) да работи минута две, след което бавно да се ускори и да се минат около 10 км. с около 3000 оборота. С голямо притеснение поставих контактния ключ ( някъде бях чел във форума, че трябва да се ходи за настройки на компа), врътнах и запали. Ужас работи както си иска, ниски високи, гасне, абе драма. не ще да се форсира. И явно колегата е прав, дросела се самообучава, дадох газ до към 3 -4000 оборота, пуснах рязко и заспа - 900 мърка. От там леко леко до караулката на магистрала Тракия, и газ - сега разбрах за какво си давам парите - лети хора та попрехвръква, пуснаш гаста - 900 об. Днес сутринта качвам се паля и тръгвам няма да забие нос, няма да чакам да загрее, супер !!
  13. при мен също го няма катализатора и ми споменаха в сервиза, че това може да бъде също една от причините. друго което ми се върти в главата е и това дет го казва колегата "sweep" "След сваляне на дросел клапата ако не се адаптира, все едно не е правено нищо.Както и като се свали акомулатора, дросела си губи настройките и пак се адаптира." в събота съм се замислил да направя точно това упраажнение с дросела. ще сменя - свещи, филтри, почистване на контакти и друго там квот ми остане време и след това ще пиша.
  14. С 0945 КМ - керемиден металик - А4 Quattro
  15. колеги, четох много и различни теми. тъй като и аз скоро се сдобих с А4(втора ръка) и има някой проблеми за решаване, та един от проблемите е такъв: пали много лесно, но трябва да изчакаш да загрее малко и тогава да тръгваш иначе забива нос. прочетох за дросела и ще го почистя, ама на знам къде е този дебитомер. Диагностика (убо) след като го прегледа ми каза, че този проблем се явява от датчика за студен двигател, а тука четох за някакъв температурен - този ли е? и друго спомена да не давам контакт ако имам някой изключен датчик, защото компютъра записва грешка и не се оправя(дори и след като изключищ компа. ПП Дросела може ли да се почисти със спрей?
  16. абе то ми е легнала, ама не мога да си намеря такава читава, обикалям касто щур
  17. "RhINoX^" - прегледах и благодаря интересува ме всичко. колко е здраво Quatroto? и какво е съотношението особености при поддръжката, има ли части за тях. абе всичко каквото се сетиш предварително мерси
  18. извинявам се за темата и въпроса -предварително. Аз вече съм решил, ще купувам ей такова АУДИ-А4, 1.8Т, Quatro (може и без Quatro) - типтроник. моного моля , всеки който има мнение по въпроса и някакво инфо да помага. ще бъда много благодарен. прегледал съм целия форум и тука ми се стори най-подходящо за тази тема. ПП. прегледал съм повечето от инфотo за "menuely"
×
×
  • Create New...