Jump to content

irusev

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от irusev

  1. irusev

    Фарове???

    Правилно! С микрофибърна кърпа е най безопасно за покритието на рефлектора. А за регулатора на височина на рефлектора на първо време може да пръснеш контактен спрей (WD-40) в куплунга, евентуално ако проблема е в окиса от влага, ако не се оправи се разглобяват и се прави профилактика и на тях, която се състои в почистване на трите контакта за управление и захранване и двата контакта подаващи напрежение на двигателчето (всичко това е разположено на една платка). Преди няколко дни го правих на моята и затова ми е прясно още Моя проблем беше от студена спойка и презапоих всички елементи по платката за по сигурно. Успех!
  2. irusev

    Фарове???

    Гогич, не е проблем да караш на къси и халоген за мъгла едновременно, освен ако не ти навърти на електромера много Най-добре ако пътуваш много си сложи ксенон, ще ти реши всичките проблеми с осветяването, но ще трябва да се спестява малко от памперсите Ако са замърсени рефлекторите и лещите една профилактика също ще даде отражение на крайния резултат. Успех и Честито за дъщеричката! Хубави работи са това
  3. irusev

    ГНП-АУДИ 2.5 ТДИ

    Компресията провери ли, колега? Имах същия проблем- студен двигателя палеше трудно, особено зимата. Проверих компресията , оказа се от 19-24 за различните цилиндри. Един основен ремонт от 4000 лв ми реши проблема Малко солено ми излезе, но поне карам стара кола с нов мотор сега
  4. garo80, Много Ти Благодаря!!! ...И на всички останали за безценните съвети!
  5. irusev

    Фарове???

    Вчера паравих профилактика на моите, понеже реших да и сложа ксенони. Оказа се много елементарно. Автомобила е А6С4 с лупите. Сваля се декоративната лайсна под фара, от там се откриват два винта, същите два ги има и отгоре. Фара се държи на 4 точки. Излиза заедно с мигача, който се откача веднага след демонтажа. Както каза колегата по-горе, свалят се осемте скоби, които притискат стъклото към тялото на фара. след това се откача мотора за регулиране по вертикала , който е отзад, така реглектора остава на 2 опорни точки, това са малки щипки, които се освобождават с малка отверка. Така рефлектора е изваден. Лупата и малкия рефлектор (за късите) се държат на 4 гайки, а самата лупа на 4 винта. разглобява се всичко и се почиства с микрофибърна кърпа (рефлектора не се пипа с пръсти) Лупата и рефлектора на халогена се държи на 2 винта и 1 гайка. Също се разглобяват и почистват. За големия рефлектор на дългите е ясно, там само финния прах с микрофибъра (с вода и препарати не се мие нищо, освен предното стъкло на фара, което може да измиете на мивката, също и гуменото уплътнение). Ефекта от профилактиката е поразителен, особено ако при сглобяването монтирате ксенонови крушки на късите. При тоя модел е лесен монтажа, единствено по трудно се намира място за баласта. Успех на всички!
  6. Благодаря DBoy! Когато превключвам на място предавките няма никакъв проблем, дори не се усеща, че съм превключил нещо. Маслото го сменям на 30 000 км за по сигурно. И в сервизи я карам- нямало проблем... внушавал съм си... Някой знае ли къде във Варна някой разбира наистина от скоростни кутии (автоматични) да я закарам за оглед?
  7. ами от 3-та на 2-ра превключва сама, понеже мотора убива скоростта, когато не подавам газ... и когато скоростта падне за втора, автомата превключва с удар. По надолнище не ми се ускорява скоростта, когато не подавам газ. Когато отнема газта скоростта се намаля от съпротивлението на компресията на двигателя... Мисля, че се нарича моторна спирачка. Благодарско за коментарите! Де да знаех по рано, че в тоя форум има толкова отзивчиви колеги, които дават безценни съвети.
  8. На мен не ми се е случвало никога досега да ми тресе при включване от свободна на директна в движение, въпреки тригодишното ръчкане на всяко спиране на светофар. Единствения ми проблем е когато се спущам на надолнище и автоматика реши да превключи от 3-та на 2-ра предавка се усеща в купето силно претрисане за момент (същото като да отпуснеш рязко съединителя при висока скорост на автомобила при ниски обороти на двигателя)... Ей това много ме притеснява! Някой да има наблюдения за к'во иде реч?
  9. Много благодаря на всички за отговорите. Де да бях задал тоя въпеос преди 3 години, когато купих колата, сега ме е яд, че съм я ръчкал за всяко спиране и тръгване. Аз си мислех, че се натоварва нещо, като държа спирачката и съм на директна... и все изключвам да не тормозя кутията... Лек ден на всички... и безаварийно!
  10. Благодаря Fory! А дали това често превключване се отразява зле на кутията, или е безобидно? По наклон изключвам, защото моторната спирачка ми убива скоростта и пускам по инерция да не давам газ по надолнища, но се опасявам, че някой зъб може да ми се обиди като включа директна с над 100 км/ч. Дали е опасно това?
  11. Здравейте фенове на Ауди! Карам от 3 години Ауди А6, 2.5 ТДИ '95год ААТ- мотор -автоматик. Имам навика на всяко спиране на светофар, колкото и кратко да е то, да изключвам от скорост и да изчаквам на свободна. Въпросът ми е вредно ли е или е полезно за автоматичната скоростна кутия това често превплючване? Също толкова често освобождавам от скорост по надолнище и карам по инерция... при включване към директна понякога скоростната кутия не може да вземе решение на коя предавка да включи... Опасно ли е това за кутията? Благодаря предварително на всички отзовали се съфорумци!
  12. Честито и адмирации за добрия избор! Аз също се ъпгрейднах от БМВ 524ТД към АУДИ А6 2.5 ТДИ ААТ преди 3 год. Не мога да се оплача от БМВ, но АУДИ някакси по ми допада. Успех!
  13. irusev

    тампони за 100/А6.2.5тди

    Аз тампона го сменям заради себе си, защото автомобила си го иска и защото старият тампон ми е обиден, а не заради следващия купувач. Добре е автомобила да се стяга и за каране, а не само за продаване. Та някой да знае откъде мога да го намеря наличен във Варна?
  14. irusev

    тампони за 100/А6.2.5тди

    Благодаря за бързия отговор! Взимам с датчика щом не ми препоръчвате компромисния! Някой знае ли къде във Варна може да се намери наличен, че немога да чакам седмица, колкото е доставката?
  15. irusev

    тампони за 100/А6.2.5тди

    Здравейте! Предстои ми подмяна на въпросния тампон с датчик (Ауди А6- 95г). Въпросът ми е: При автомобил с автоматична скоростна кутия може ли да се направи компромиса с тампона, който е без датчик, или при автоматика е вече от голямо значение този датчик? Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...