Jump to content

coresnet

Members
  • Мнения

    1400
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от coresnet

  1. coresnet

    Моторче на парното

    Да, аз от там пазарувам напоследък, вкл. и моторчето. Цените са съпоставими с тези на Евро 07, въпреки че там имам 40% отстъпка...
  2. И при мен правеше по подобен начин (100-200 оборота). Можеш да видиш в движение с ваг-ком колко се разминават оборотите, по спомен до 120 отклонение при активен lock-up е допустимо. Ако нямаш други повреди и си го хванал навреме, няма нужда да правиш пълен ребилд, само смяна на хидро. Аз питах в сервиза като правех моята и казаха, че ще проверят дали има нужда от смяна на друго, ако не - само торк и си в играта.
  3. по спомен към 1600лв, но това беше края на 2022г
  4. Аз ремонтирах моята (само хидро) в Дивалс, нямам забележки.
  5. пипни клемата отпред при двигателя дали е топла като покараш малко, провери и дали има разлика като мериш напрежението директно на акумулатора и на клемата в коша (при работещ мотор)
  6. Здравейте, моля за препоръка за сервиз 2 София, в който могат да ми сменят горните обтегачи на 2,7 TDI A6 4F. Благодаря!
  7. е, да, имах предвид в случая - от моргата не знам колко още ще изкара моторче, а ново дори и куче марка все ще се върти няколко години, и без това тия коли са пълнолетни вече
  8. 170 го взех с отстъпка, измислена марка (ERA), но си работи идеално. Новото си е ново.
  9. coresnet

    Скоростна кутия

    Свали файла от тук: https://www.drive2.ru/l/617035756099083664/ Като механика изглеждат еднакви. Евентуално може да се наложи да се прехвърли нещо от старата ти кутия (мехатроник, турбина), но би трябвало да стане.
  10. По-добре нов вентилатор, миналата седмица сменях моя заради чуруликане 😆 на ниски обороти.
  11. За много години! Разгледах малко инфо в нета (https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html?_gl=1*1xid21w*_ga*NTIxOTU0NTAwLjE3MDQxODY0MjI.*_ga_H0Q3W4XS85*MTcwNDE4NjQyMi4xLjEuMTcwNDE4NjYxNS4xNy4wLjA.) и се оказа, че 507.00 наистина е по-добре от 505.00 (някакви "маслени" технически термини бяха и не знам как да го обясня 😄 ) дори и да се ползва за по-кратък и/или фиксиран интервал (цената, разбира се, е по-висока). Затова поръчах VMP и ще видя дали ще има промяна, може би ще го сменям на 12-15к макс. На година правя 10-ина к км и предполагам няма да е проблем да го сменям на година и половина, т.е. когато достигна километрите (или ограничението за ползване във времето е твърдо)?
  12. Добре, значи взимам Равенол и го сменям на 10-12к? И да е 505.00 или 01, не е нужно 507.00?
  13. Добре, значи VST 5W40. Странно, че в сайта на равенол ми излизат доста видове масла, подходящи за този двигател: https://oilguide.ravenol.de/?lang=en&selectedType=75dec6c78473ef6a Защо има толкова видове и как човек да избере, ако не знае? И този VST long life ли е, защото кастрола е LL3 и ще го сменям на 12-15к км?
  14. Аз си мислех, че като е 5W30/40, значи е пълна Добре, значи по принцип ми трябва пълна синтетика и PAO база (каквото и да значи това)? И този равенол покрива изискванията? Аз сложих 507.00, въпреки че нямам дпф, защото си мислех че е по-добре и не вреди (нали е по-нов стандарт и уж по-добре). Иначе ще сменя маслото и ще видя дали пак ще трака, ако да - ще проуча за смяна само на обтегача. Намирам, че е пълна синтетика Application Castrol EDGE Professional Longlife III 5W-30 is a FULL SYNTHETIC engine oil suitable for use in automotive petrol and diesel engines where the manufacturer recommends an ACEA C3 5W-30 lubricant.
  15. Останах с впечатление, че е пълна синтетика? https://oilgroupbg.com/castrol-edge-professional-longlife-III-5w-30-5l.html Нямам дпф, но реших да заложа на 507.00. А тракането е от обтегач, така ли? И ако се смени само той, нещата ще се позакърпят? И за двете страни ли важи?
  16. От няколко месеца пали така на студено, като я купих преди година и нещо не беше така. Маслото е на 7-8к км, Castrol специално за VAG, 507.00 мисля беше. Колата искам да я карам, поддържам я и цената на цялостна смяна е голям процент от стойността й, но то с тия коли е така а само обтегач как се сменя, не се ли сваля пак целият двигател?
  17. Колеги, след като започне тракане на вериги при студено палене колко ресурс има още, преди да е наложителна смяна? Прилагам видео: https://youtu.be/bLGmbFanli0?si=YCDi8PXr44YGmeqm
  18. Тръгва от алтернатора и стартера и стига до клемна кутия под чистачките откъм пасажера. От там вече тръгва друг кабел към багажника. Но не знам точно откъде минава за назад.
  19. Не е част, целият кабел смених. Този, който тръгва от кутията под чистачките и стига до стартера и алтернатора (по средата се пада и плюсовата клема с капачето)
  20. Нямам представа. Кабелът с клемата отива до една кутия под чистачките (откъм пасажера). Предполагам от там до багажника започва някакъв друг кабел 🤔
  21. Смених кабела и всичко е ток Няма греене и падът на напрежение от мотора до багажника е 0,2-0,3V макс.
  22. Поръчах кабел, ще пиша като го сменя дали има ефект.
  23. Аз помислих, че става дума за загряването на колата (студен/топъл мотор 😄 Сутринта не беше загряла (клемата), обаче 🙄 Може ли да не го прави всеки път?
  24. И двата пъти меря на загрял мотор 🤷‍♂️ Днес само на парно (на auto) и къси, вчера на парно на макс, къси и реотан. Може ли да пада 0,7-0,8в от един вентилатор и реотан? И коя връзка всъщност прави проблем в такъв случай - до клемата стига 13,8-14в при всички положения, остава само връзката на кабела в кутията под чистачките, но навсякъде ремонтират обувката на самата клема 🤔
×
×
  • Create New...