Jump to content

HannoSLM

Members
  • Мнения

    3702
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от HannoSLM

  1. Note 10+ много повече си струва - по-добър екран и звук, по-голяма батерия, европейската версия е с по-нов ексинос чипсет и най-вече е с UFS 3.0 вградена памет, която е доста по-бърза от тази в С10. Но няма 3.5 мм жак за слушалки, ако ползваш такива.
  2. Хареса ми, че имат модел, който е по-евтин от стойката им за монитор След 2 години разработки, са добавили една широкоъгълна камера, оптимизирали са малко чипсета и предлагат нови цветове на апарата. Няма никакви иновации: нов дизайн (без тая вежда), отпечатък за пръсти под екрана, екран с висока честота на опресняване, по-голям зуум на камерата и т.н. Изостават все повече от андроид ....
  3. Верно, че 3.0 тедей е по-икономичен от 2.0 тедей Молим нафтаджиите да потърсят малко сянка, защото в последните теми, цитираните разходите предизвикват искрен смях .....
  4. Надин харесва този проект.
  5. Сравняваме си стандартен 4.2, който не е с директно впръскване, какъвто се търси в темата.
  6. Чувам ги яко дизелите, на всякаква скорост, като точно при тази с ниските обороти най-много ме дразни, защото и шума от гумите и вятъра не е достатъчно силен да го заглуши.
  7. Явно 4.2ката не е била в добро състояние, защото нечпинат 3.0 тди с 240 к.с. няма никакъв шанс срещу 4.2ка, дори няма интрига. Осмаците са много претенциозни и губят мощ заради дреболии, които трудно се хващат - вихрови клапи, клапи на колектора, бобини, дебитомер, ламбАда сонди, запушени катализатори и какво ли още не ..... А хареса ли ти звука и работата на мотора при примерно 90-100 км/ч на темпомат? Тракащия дизел е много дразнещ в сравнение с осмак в такива ситуациЙ.
  8. Епъл откриха амолед екрана с айфон 10 .... сега ги чакаме да открият ултра-широкоъгълната камера, бързото зареждане (поне 45 вата), отпечатък под екрана, алгоритъма за нощни снимки, екран с над 60 херца, тъмната тема (тяхната ще е уникална) ииии дизайн, различен от този с веждата. По това време, другите ще продават изцяло безрамкови и сгъваеми телефони, със скрити под дисплея камери. И междувременно:
  9. Напълно съм съгласен. Епъл и самнянг не се плашат, но пускат и ще пускат все повече телефони в средния клас, с все по-добри параметри (говори се, че и малкия SE ще е включен в гамата на следващите айфони) Също е факт, че уявей завземат все повече пазарен дял, вече са втория най-голям производител на телефони след самнянг. Миналата година, маркетинга на П30 Про беше страшно агресивен - наистина впечатляващ и естествено рибите кълват на телефон, с грозен UI, който не може да снима филмчета (може де, ама с много фалшиви цветове, нисък битрейт и отвратителен звук). Самнянг не знам какъв им е проблема - дадоха си 90 херцовия екран на 1+7, мощния сензор за бъдещия Ми Микс 4, екран "водопад" на Опо а те пускат новия Ноут с почти същите параметри като С10, само с малко подобрен дизайн и никаква иновация.
  10. Не си прав, променят се нещата, защото уявей взе доста сериозен пазарен дял. Виж примерно тази статистика: По-тъжното е, че въпреки огромните приходи, епъл почти нищо не инвестира в R&D и се очаква следващия айфон, освен, че ще е грозен, да бъде също с минимални подобрения в сравнение с предишния модел (допълнителна ултра-широкоъгълна камера). В Азия, където е основния пазар на телефони в момента, епъл са изпаднали от топ 3 по продажби. А хората купуват пръчки, защото те все повече се доближават до флагманите и разликата в качеството в момента е основно върху камерата - иначе като екран, дизайн, перформънс и пр няма почти никаква разлика.
  11. Това винаги е било маркетингов трик - Уявей си ползват стандартни оптики и сензори от Сони, просто си плащат на Лейка, за правото да изпишат тяхното име на телефона.
  12. И аз съм чувал, че тоя двигател е много муден и не блести с динамика, въпреки, че го дават с добри показатели. Ето сравнение срещу 4.2 от същото поколение: http://www.zeperfs.com/en/duel2913-1830.htm 4.2 е около 20% е по-бързо и с много по-приятен звук. Общо взето си е пръчка 3.2 - нито е бързо, нито икономично, просто един компромисен вариант ....
  13. На път си за пореден път да се изложиш. Спри се, докато е време. Нямаш си на идея какви преносими блутуут колонки има, които правят смешни модните ресийвъри с тупузи и оплетени канели около тях, които те връщат в 90те. А за да биеш качеството на един саундбар, трябва да платиш над 5 пъти цената му и в 90% от времето няма да се усеща разлика, особено за гледане на филми.
  14. Ама си голям селяндур ….. по-това ли оценяваш качеството на звука, колко е силен? Пък ако толкова искаш, има и такава, пак "джобна"
  15. Нямах търпениЙ да се включи някой див аудиофил, който не може да приеме факта, че джобна блутуут колонка свири по-добре от ретро рисийвър системи
  16. Викаш, там всичките са пИрфектни, качваш се и караш
  17. Надявам се не бързаш с покупката, защото запазен екземпляр бая трудно се намира. А като се появи, веднага го отнася някой. Трябва търпение и бързи решения за да успееш да намериш такава кола. Успех.
  18. Много филми от Нетфликс и Торентите са с 5.1 и се усеща голяма разлика. За гледане на ТВ, дори вградените колонки са достатъчни, но за хубав филм си трябва хубав звук. Имайки предвид, че вече дори джобна 10ватова блутуут колонка дава отличен звук, за мен избора се свежда до естетика - кое най-много ти допада визуално и какви входове/изходи има. Дали има блутуут и пр. Прецени колко вата ти трябват (за твоето помещение всичко над 200-300 вата е предостатъчно) и си избери нещо. Ако гледаш домашно кино, колонките, които са на стойка са по-добри, тъй като звука ще е на нивото на главата ти и ще се усеща по-детайлно. В идеалния вариант, както @Wizi казва е да се свърже уредбата директно с ТВ за да ти отпадне едното дистанционно. Пък после си пускаш сигнал от каквото ти кеф - лаптоп. ПЦ, андроид кутия и пр. За мен по-добро решение от саундбар няма - просто тва да купуваш отделно рисийвър и колонки или трябва да си аудиофил, или да имаш почти безграничен бюджет, защото за да усетиш разлика, ще трябва да се изръсиш (над 1000 лв само за рисийвъра).
  19. Това онкио е било на мода преди 10 години. Гледай саундбар система или такава за домашно кино, щом не ти пречат кабелите.
  20. 2.1 обаче няма съраунд звук и изживяването не е толкова "реалистично". Преди години ми досвидя да дам пари за 5.1 канален и взех 2.1 саундбар (с безжичен суббуфер), но не мога да го препоръчам - просто 5.1 съраунд е много по-добре.
  21. Личи си, че тази кола е правена с кеф, ама толкова безсмислици в описанието на обявата, развалят доброто впечатление от снимките.
  22. Само истински маниак на тема музика би си купил такива грозни тупузи, като тва Онкио .... вземи си един качествен саундбар с безжични задни колони, като това: https://www.technopolis.bg/bg/Soundbar-sistemi/Soundbar-sistema-JBL-BAR-5-1/p/58469 За гледане на ТВ, стриймване на филми и пр, никога няма да намериш разлика в качеството на звука.
×
×
  • Create New...