Jump to content

SATURN

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SATURN

  1. Здравей, Ovio, GIN and Krematop, Блаогадаря Ви ! За момента да, реших проблема , както и този за всички задни светлини. Срещу 480 лв. , 300 от които за реновиран преден фар (втора употреба). Не, че съм Ок с Цената ама въобще , ама.... нямах време да се разправям. При това са взели запалката (каквото и да означава това и др. части от стария фар. Проблема явно е бил в инсталацияата на фара. Видях я . Почти нямаже изолация по кабелчета на фара. Но пък се питам толкова ли е сложно да се подменят с нови и запоят към пинчеатта, буксите. Според мен не и ако имах условия и време сам щях да го направя., но на сервиза не му се занимава и направо..... Пък ще видим. Дано всичко си е оК , че немам нерви. Сега обаче, левия фар изглежда, като , нов , а десния ....... направо ми боде очите. Явно трябва да видя как , кой може да ми направи едно " излъскване" на десния фар. Някаква идея?
  2. Благодаря Krematop!, Ще му звънна.
  3. SATURN

    Здравейте,

     

    Имам проблем със светлините на колата. Audi A6 4F 2007 - 3.2.

     

    От известно време имам проблем с дневната светлина на преден ляв фар. 

    Веднъж ми смениха крушката ( обиковенна 1.5 - 2 лв самата крушка).

    Минаха няколко месеца отнова спря да свети. След това спря да свети заден десен мигач, светлина за задна скорст. При мен е една май.

    Купувам крушки за задания мигач и за светлина на задан скорост съвесем обиконовени. Свалям задния стоп. Сменям всички крушки. До като не затворя работи всичко. Качвам, затварям ( слава богу един болт с гайка го държи в багажниика за рзалика от предните фарове.)  и пак спират да светят. Крушките , които свалих не бяха изгорели, ама викам да са нови.

    Предния ляв фар не пипам .

     

    Отивам в друг сервиз. 120 лв, за янакакъв ремонт на ел инсталация !!???? = + работни часове+диагностика+ две крушки за по 2 лева.

    Всичко свети.На следващия ден качвам се , паля и след 10 метра пак предната лява дневна спира ( писука и свети на таблото). Слизам удрян фара светва. Тръгвам на 10 метра пак спира. Карам около месец на къси през деня. 

     

    Пак отивам в сервиза. Ами то трябвало да се свали фара, да се оправи инсталацията на фара, че кабалчетат се били напукали или нов фар!!????

    (Капачката отзад на левия фар не е сложена, че се супиха пластмосивите крачета. Само за инфо.)

    Ама сега не можели да ме поемат.

    Излизам от сервиза и пак една по една светлина спират.  За заден ход, десен заден мигач спират да светят......

     

    Може те ли да  погнете и да кажете какво ще струва ?

     

     

    Балагодаря Ви предварително!

    1. GiN

      GiN

      Здравей. Относно проблема с дневната светлина отпред. Има вариант проблема да е в самата фасунга, това е лесно за проверка и отстраняване. Ако обаче фасунгата е ок, то тогава нещата отиват към проблем с инсталацията на фаровете. Ако можеш сам да си размениш двете предни фасунги на фараовете за дневни светлини ще се разбере къде е проблема. Освен това, като извадиш васунгите, ще се видят и кабелите в какво състояние са. На пасажерския фар смяната е лесна, просто трябва да се махне филтърната кутия. На шофьорския фар е малко по-трудно, но също става. 

      Относно проблема със стопа, там проблема най-вероятно е в масата /минуса/ на платката. Огледай дали има окисляване в пиновете на буксата и пиновете на платката.

  4. Благодаря ! Ще го питам.
  5. Благодаря OvivO! Можеш ли да препоръчаш (контакти) , някой добър майстор/техник в София, който би могъл да се справи бързо с тези проблеми? Знам, че като препоръчаш някого после може да те "хранят" и теб, но разбирам, че може някой да е добър , но все да се случи някъде да не се справи.
  6. Здравейте, Имам проблем със светлините на колата. Audi A6 4F 2007 - 3.2. От известно време имам проблем с дневната светлина на преден ляв фар. задни Веднъж ми смениха крушката ( обиковенна 1.5 - 2 лв самата крушка). Минаха няколко месеца отнова спря да свети. След това спря да свети заден десен мигач, светлина за задна скорст. При мен е една. Купувам крушки за задания мигач и за светлина на задан скорост съвесем обиконовени. Свалям задния стоп. Сменям всички крушки. До като не затворя работи всичко. Качвам, затварям ( слава богу един болт с гайка го държи в багажниика за рзалика от предните фарове..... ужас) и пак спират да светят. Крушките , които свалих не бяха изгорели, ама викам да са нови. Предния ляв фар не пипам , че трябвеа да разглабя "половината" предница , а нямам условия. Отивам в друг сервиз. 120 лв, за янакакъв ремонт на ел инсталация !!???? = + работни часове+диагностика+ две крушки за по 2 лева. Всичко свети.На следващия ден качвам се , паля и след 10 метра пак предната лява дневна спира ( писука и свети на таблото). Слизам удрян фара светва. Тръгвам на 10 метра пак спира. Карам около месец на къси през деня. Пак отивам в сервиза. Ами то трябвало да се свали фара, да се оправи инсталацията на фара, че кабалчетат се били напукали или нов фар!!???? (Капачката отзад на левия фар не е сложена, че се супиха пластмосивите крачета. Само за инфо.) Ама сега не можели да ме поемат. Излизам от сервиза и пак едана по една светлина спират. За заден ход, десен заден мигач спират да светят...... Моля ви ако някой е имал такъв тип проблем да каже (съвет) как да го оправяа или да даде координати на някой свестен и разбиращ майстор за инсталации (фарове) да отида при него. Балагодаря Ви предварително!
  7. Здравейте, ето един topic "ПРОБЛЕМ с плафоните в купето Ауди А6 4F" от satira (мой е но не можах да си възтановя профила) Описъл съм какви крушки са за плафона в купето и как да се сменят със снимки. Надявам се да съм полеаен.
  8. Благодря Royce, за мнението и инфото! Благодаря OvivO, за мнението и инфото!
  9. Здравей, Благодаря ти за информацията. Ще потърся такава Т10/12V тук в България. Не ми се чака от Китай.. Не държа на LED, но ако намерв LED OK. Относно пластмасата, Голямо Благодаря, като я свалях се счупи, ще я залепя със секундо. До колкото виждам май мога да сменя крушкта и без да я махам тази пластамана, или се лъжа?
  10. Здравейте колеги, някой има ли инфо, каква е крушката за осветление в багажника на na Audi A6 4F C6 2007 г. за да си купя такава? Прилагам снимки на плафона.
  11. Здравейте. Искам да благодря на всички за мението и отговорите! В крайна сметака затова е форума. Иначе просто ще попитам гумаджията и той ще ми каже , че най-подходящи са тези дето ги има налични:) И така да обобщя: Всички (повечето) са мнение, че при следните условия: 1. за автомобил Audi 3,2 quatro; 255 к.с.- 2007 г.(не е all road,отбелязвам го, защото според мен, чисто визулано там са възможни по големи гуми/джанти. Не знам дали има такава модификация) 2. с джанти 7JX17H2 ET40 Най-добрия и възможен избор за зимни гуми са : 225/50/17 или 225/55/17 (разликата е 5 мм във височината)- без това да доведе до никави проблеми: 1. при движение и/или в завой ( не опират в калници , подкалници, кори, и т.н. . , както и в окачването, щанги, носачи, шарнири, рейки....... части от окачването. (извинете ме за неточностите , но не съм спец. автомонтьор). Взимайки предвид широчина /височина на гума и дажанта (в комбинация) включително и изнасянето на джантите ЕТ (ЕТ40 -12.89 см.) 2. без това да доведе до значително объркване или грешки в компа и/или скоростомера. Правилно ли съм разбрал?
  12. Сега излиза освен въпроса какъв размер зимни гуми да си взема за джанти 7J x17 ET 40 и дали, ако се наложи (дано не) да ползвам резервната, възможно ли е без никакъв проблем да кажем 50 км до първият гумаджия и магазин за гуми? При положение, че примерно в момента на колата съм с джанти 7J x17 ET 40 и гуми 225/50/R17 , а резервната е 8Jx17 ET 48 с гума 225/50/R17. Питам, защото са ми казвали, че при quatro дори и само при различни гуми, като износване, шарка на протектора да не говорим, като размер, може да има/да се създаде проблем. Здравей, А какъв размеср са ти гумите?
  13. Здравей, OvivO, Благодаря ти за отговора! Между другото току що свалих резервната гума да видя какъв размер са джантите. Изненада: джанта размер 8Jx17 H2 ET 48 с гума 225/50/R17.
  14. Здравей, Благодаря за отговора! И аз се ориентирам, за този размер, но все ми се ще малко по-виски и по -тесни. Нали са зимата. Между другото в този сайт (не знам колко е вярна инфомацията) са дали че всички модели ауди A6 от 2007 излизат с ширина 7J. http://kolalok.com/gumi-dzhanti/audi/a6.html
  15. SATURN

    Нов акумулатор при А6

    @Satira Това съм аз, не можах да възтановя стария си профил. Вече Здравейте, това са снимки на новия-1ва и стария акулатор - 2 ра (оригинален). Вече втора година и полвина карам без проблем (да чукна на дърво). Цена 289 лв. с връщане на стария.
  16. Здравейте, колеги, купих си джанти втора употреба 7JX17H2 ET40, като идеята е да ги ползвам за зимата. Старите ми бяха 7.5JX16H2ET45, но искам всички да са еднакви, защото летните ми са R17, а и резервната е такава. Въпроса ми е, какви са най-подходящия размер зимни гуми за размер джанти 7JX17H2 ET40 за авомобил Audi 4F C6; 3,2 quatro; 255 к.с.- 2007 г. за да се избегнат всякакви проблеми? След проучване в "нета" се оказва, по мое мнение ( не го взимайте за миродавно, затова питам. Може би бъркам), че са възможни : 1. 225/50/R17 - (летните гуми са ми такива, но не знам какво J - ширана и ET са джантите) 2. 235/45/R17 3. 235/50/R17 4. 245/45/R17 Гледал съм калкулатори, размери с какви джанти излизат от проиводител и т.н и малко се обърках. Поздрави,
  17. Аз сега ще сменям анортисъори предни и ми препоръчаха BOGE и си ги купих. Надявам се да са ме ориентирали правилно.
  18. SATURN

    Помпа съединител

    Благодаря ти за дообяснението! И аз така предполагам, че ще се получи, но ще видя какви цени ще ми обявят и тогава ще реша дали и двете или една по една.
  19. SATURN

    Помпа съединител

    Много ти благодаря Прочетох ги. От това което прочетох ми се струва, че най често дава фира горната помпа, но няма ка да се диагностицира na 100 %. т.е майстора ми е прав сменям едната и ако не стане сменям и другата P.S. Сега нарочно се върнах към тези дати и пак не мога да ги намеря,но както и да е явно аз нещо не се оправям.
  20. SATURN

    Помпа съединител

    Наистина не успях с търсачката, току що разгледах до януари месец всичко назад (по последно менение) и не видях такова. Съжалявам, но не намирам. Ако може да ми го прикачиш ще сум ти благодарен.
  21. Здравейте колеги! Имам въпрос относно помпите на съединителя на Audi 80 1.8S-1989. Педала на съединителя задържа преди да се върне в изходно положение. Притесних се, че е съединителя е тръгнал да заминава, но майстора при който ходих след като кара колата и я прегледа каза, че не е съединител (силно се надявам да е така), а някоя от помпите на съеденителя (били две). За съжаление не можел да разбере коя от двете, затова трябвало да сменя и двете. Ориентировачна цена която ми даде е 150 лв. едната помпа. Моля за помощ и съвет. Някой сблъсквал ли се е с този проблем, някой знае ли къде и как може да се диагностицира коя от двете помпи е или наистина трябва да сменя и двете. P.S. Пробвах да търся във форума дали не е писано нещо по този въпрос, но не намерих нищо
  22. А всъшност някой запознат ли е по закон или по някаква наредба дали се изискват за проверка тези книжки? По някакъв мой блед спомен мисля, че когато правих годишен технически преглед на колата този дето я проверяваше ме пита за тази книжка (което беше чисто формално), тоест май че ако имаш монтирана АГУ и не ти е заверена книжката не можеш да минеш на ГТП но не съм сигурен.
  23. Благодаря ти много за информацията! Аз съм от София и предполагам, че тук е поне 20 лв. прегледа.
  24. Здравейте колеги и ЧНГ 2007! Имам въпрос някой знае ли къде мога да си направая технически преглед на газовата уредба и колко струва? Днес погледнах сервизната книжка на моята АГУ и видях, че е вече съм просрочил с една година. Та реших да мина на такъв и да ми бият печатите в нея та да ми е спокойно.
  25. SATURN

    Светлини за заден ход

    Блогадаря ти, но къде тояно се намира този датчик за задните светлини? В двигателният отсек или трябва да гледам скростната кутия отдолу на канал?
×
×
  • Create New...