Jump to content

gecatax

Members
  • Мнения

    56
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от gecatax

  1. Утре ще я проверим студена да помпаме спирачки и съединител, ако няма промяна ще я караме да стопли за да видим дали ще излиза.Така мисля че ще елиминираме проблем със помпите на съединителя и спирачките, както и стара течност с влага в нея.
  2. Течноста не беше бистра, в четвъртък ще тествам(защото утре ме карат да ходя до София по работа) някой да натиска спирачките няколко пъти после съединителя да видим дали проблема идва от там. audi+ след смяната когато забелязах да олива съм изпразнил със спринцовката толкова течност че беше и под минимума, а вчера пак преливаше.
  3. Здравейте, колата е A4 B6 AVJ 1.8T и проблема е следния: След смяна на задни накладки в сервиз(може и да е съвпадение де) след седмица се появи едно чукане и предрусване на ниски обороти при трягване, при което вдигнах капака да огледам и се оказа, че цялото казанче за спирачна течност е олято.Отворих го и със една спринцовка дръпнах малко течност, да не би след смяната на накладките да е била повече.След ден два обаче пак погледнах и освен, че беше пак олято нивото беше точно до гърловината, а след като дърпах със спринцовката го бях направил ниско даже не се виждаше от цедката.Съмнява ме че нещо не е наред защото и съединителя се промени и течноста постоянно излиза, в един момент след покой е ниско в казанчето в следващия е до гърловината и прелива.Немога да я карам така защото накрая няма да остане течност и ще спекът и спирачки и съединител.Другаде по системата не видях да има олято, само от казанчето.
  4. Здравейте, проблема е следния: На място колата си загрява добре до 90гр. но извънградско при каране с 90км/ч стрелката пада до 70гр. Проверен е термостата със баране на маркуча му, докато не достигне 89-92гр. по кодовете от климатика(и стрелката на таблото) маркуча е студен, значи термостата е здрав.Проблема обаче е, че другия маркуч който е от горна лява страна на радиатора, на който има фланец със много разклонения и един датчик е топъл, а от там и 2/3-ти от радиатора и може би заради това пада температурата при каране извън града. Въпроса е нормално ли е този маркуч да топли половината радиатор, има ли в него нещо като клапан който да спира потока на топлия антифриз към радиатора? Поздрави!
  5. Да те затова са се ориентирали точно към това ауди, ама няма нито едно читаво по обявите се имат по някакъв проблем или с двигателя или с ръждата.Ще търсят де не бързат.Цената може и да е до към 5000 с газ, както казах търпи промени според екземпляра. Поздрави!
  6. Поддръжката е от значение все пак са студенти и двамата.
  7. Здравейте колеги, брат ми и приятелката му си търсят Audi A3 8L - 1.8 125к.с. без значение дали е 2 или 4 врати бюджета е около 3000 без газ и към 4000 с газ(естествено търпи корекции според екземпляра). Конкретно са се спрели на тази обява http://www.cars.bg/c1765290 някой, ако е гледал колата да каже, също така, ако има някоя която знаете, че е окей или някой иска да се раздели с неговата давайте предложения. Поздрави!
  8. И аз я карам с 100октана с добавка, дразни ме просто искам да е окей.
  9. Здравейте, карам Audi a4 b6 avant с двигател 2.0FSI AWA проблема е следния при по ниски температури под 15* колата пали от 2-рия път, а при по високи от 15* дори и от 3-път, като докато колата си държи 1200оборота работи неравномерно, след като падне на 800-900об. се оправя и няма никакви проблеми върви се без грижи.Чудя се какво може да бъде, на диагностика дава ниско налягане в рейла, но ако е дюза не трябваше ли да го прави постоянно, а тя като загрее си върви с 180км/ч без да прекъсва или да има признаци на повреда.Проблема го прави само докато позагрее и оборотите паднат.Мислех си за температурен датчик, но се забърках относно него, защото на места пишат че са 2 еднакви датчика(за таблото и за ЕКУ) на места че е само 1 за двете дейности.Някой може ли да помогне с това.Другото ми питане е за вакуума на клапана за вихровите клапи, при мен този който съм оградил е затапен с един болт, може ли от там да е проблема, ЕГР има ли този двигател и къде се намира, да може да се погледне да не е от него. Като цяло проблема е следния че пали от 2-3 път, работи нестабилно докато оборотите паднат на 800-900 и по борд компютър студена разхода се е вдигнал доста.Нямам представа какво и е вече а ме дразни дори за 1-2мин да минава.Аз поне си мисля ако беше дюза нямаше да вързи добре след като паднат оборотите все едно е нова. Поздрави и дано някой даде идея, че няма сервиз дето да се навие да я погледне, камо ли някой да има мнение от какво може да е?
  10. Проблема е че мотора е доста рядък и глава не знам дали ще се намери, тъпото е че колата беше в сервиз където мериха налягания замерваха и казаха всичко е окей, а на следващия ден не мина и 80км. и до там беше. Поздрави!
  11. Здравейте, преди известно време колата ми изписа грешка за ниско налягане на маслото след което изгасна и двигателя затегна, бях подготвен за най лошото, но се оказа че повредата е само в главата.Въпроса е главата на този мотор AWA за Audi A4 B6 2002г. FSI, може ли да и се направи пълен ребилд. Майстора каза че главата била отлята заедно с лагерите и не можелo да се сменят само те и да се направи ребилд на останалата част от главата, а трябвало да търся такава втора ръка или нова.Наистина ли от Ауди са направили такава глупост с тези лагери? Поздрави!
  12. Здравейте, търся оборудвана цилиндрова глава за Audi A4 B6 с код на мотора AWA, няма проблем да е от друг мотор стига да пасва на моя.Майстора каза че самата главата била отлята с лагерите и не можело да се сменят само те и да се направи ребилд на главата. За контакти на Georgi.dobrev.bs@gmail.com или на Л.С. тук в форума, после ще се доразберем по телефона. Поздрави!
  13. up Не държа да са оригинални може и отделни букви и т.н.
  14. Не колега искам оригиналните надписи надживял съм ги тези неща. Поздрави!
  15. Здравейте, търся си емблеми за задния капак "А4 2.0FSI" ако някой има нова или втора употреба да пише. За контакти Л.С. или gecata09@mail.bg Поздрави!
  16. Здравейте, искам да Ви питам дали за 6000лв. би се намерила читава C5 quattro.Като двигател съм се насочил към 1.8Т или 2.4 ръчна ск.к.Какво да гледаме при покупката на колата, за съжаление човека който внесе моята сега не се занимава с това и е извън БГ. Поздрави!
  17. Здравейте, искам да сложа на моето C5 джанти с гуми R18-235/35 Въпроса ми е ще се промени ли височината на колата, както и разстоянието от гумата до горната част на калника?По калкулатора от един сайт стария ми размер R15-205/60 диаметъра им е 627мм. а новия с R18-235/35 е 622мм. което аз разбирам че не би трябвало да има промяна в височината на колата и разстоянието до калника.Само возията ще стане малко груба, но това не ми пречи на мен. Поздрави!
  18. Значи или ще се преправя или ще се откажа, защото много съм из планината и няма смисъл да я съсипвам в този случаи. Поздрави!
  19. Здравейте, искам да си сложа такъв тип броня на моето C5 Моят сайт Въпроса ми е някой има ли представа дали ще седи по-ниско от старата.Мисълта ми е че ако е по-ниска ще седи грозно на праговете(т.е. бронята да е да кажем на 10см. от земята а праговете да са 15см. и задната да е на 15см. няма да седи много красиво и ще трябва да се сменя и задна броня и прагове и става сложна) До колкото гледах има 2 варианта на брони: едната капака да се реже право - Моят сайт другата да се реже по средата на фаровете - Моят сайт Поздрави!
  20. Здравейте, решил съм да премина на B6.Това което търся е нещо от 00-01г., бензин, ръчна ск.к. и Quattro(последните 3 са задължителни).Питането ми е към кой модел двигател да се насоча и колко пари да си приготвя(не за най-глезената кола, но за читаво се пак) и колко трябва да си приготвя за обслужване? Поздрави!
  21. Може, аз си мисля че е превъртял един път километража и сега си мисли че е на 45хил.
  22. Да не отварям нова тема ще използвам тази,за което да ме извини колегата. Някой да е ходил да гледа тази A4 B5 един приятел я харесал ама как да се грабне от Бургас-София за оглед. Поздрави!
  23. Понеже съм от телефона в тази тема има двама добри майстори, аз си сложих моята при единия и вече към 10000km нямам ядове. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=95196&st=0
  24. Заложих на фобос, вече имам към 3000км с газ, разлика в вървежа няма или поне е толкова малка че не се забелязва, При теста който направих за ускорение резултатите са: Бензин------------Газ до 100 км/ч е 100% едно и също 180км/ч----------174км/ч 200км/ч----------192км/ч От вървежа няма какво да се иска повече, за разхода точно с 1 л. горница ми е(зареждам на ром петрол), сега се замислям дали да не си направя нещо като в темата по-доло, да си взема един фланец от рено с 3 подгряващи свещи и да си го монтирам, не заради разхода на бензин или по-бързото загряване на изпарителя, а заради това че аз немога много на студ и ще е добре колата да загрява по-бързо и да духа топло(хем на мен ще ми е добре, хем по-бързо ще обръща на газ)Колата попринцип не я мъча(до 3500об и сменям) но от както имам газ първите 4-5 дена и давах много зор, за да видя как е с газ, няма ядове, даже имаше сутрини, паля и тръгвам без да я чакам и една минута да загрее. Това е от мен, доволен съм от инвестицията даже след още някой друг месец, ще съм на печалба вече.
  25. Здравейте, какво мислите за тази гума Gislaved Зимата бях с техни зимни и естествено като първа зима с Quattro + 4-ри нови гуми Gislaved Euro Forest беше голям кеф. За лятото мисля да заложа пак на тях, ако не ме разубедите де. За цената си мисля, че ще се представят добре. не ми трябва гума която да става само за пътя, доста често карам по черни пътища а повечето летни там са кръгла 0-ла.Баща ми с GoodYear F1 беше като на пързалка извън пътя.
×
×
  • Create New...