Jump to content

gogo_1

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от gogo_1

  1. gogo_1

    2.7 biturbo

    Аз ходих в срвиз където уж имат smoke машина, която надува всички въздушни пътища и ако има теч се вижда дима откъде се процежда. 40 лева струва теста. Сервиза е https://airshox.eu/
  2. gogo_1

    2.7 biturbo

    Лъхането на изгоряло масло го има и при мен - тече и от гарнитурите на капаците на клапаните и от тапите, гавно от задната страна на мотора (откъм купето). Маслото капе и/или се разпрашава от вихри въздух и попада на горещите колектори. Няма оправия, тръгнат ли да текат тия капаци... Калпава картерна вентилация също омаслява тая зона.
  3. gogo_1

    2.7 biturbo

    Евала колега! Супер работа си свъриш по проучване и намиране на решение. Аз вече съм затворил моите платки и съм ги термо изолирал и от вън със микропореста гума и алуминиева лента. Вътер върнах същия оригинален гел. Внимателно го бях махнал от местата за пре-запояване. Ще е глупаво да ги отварям наново за да сложа още гел, но занапред ако имам проблем и ги отварям ще те имам впредвид. А за парите мисля, че всеки нормален колега би дал, за да ползва малко от гела. Евала и че споделяш тези неща. В този форум/група вече рядко се споделя.
  4. gogo_1

    2.7 biturbo

    Не е нужно да си състезател за да дигнеш температурата над определи допустими норми. Особено А6 C5 са тежки лимузини, а не бегачки, но пак имат EGT. Ако си махнал пред-катовете и катовете - да, ще намалиш ефекта, но пак няма да си 100% safe във някой горещ ден по някой баир например. Ако пък си сложил чип, нещата пак са изходна точка. Всеки сам си решеава дали да поеме риска и да си кара колата без EGT. Лично аз не бих рискувал.
  5. gogo_1

    2.7 biturbo

    Мултицета няма да ти помогне по никакъв начин. Студените спойки са много трудни за хващане (понякога). Мериш с мултицета - има супер сигнал. Обаче като платката се нагорещи (знаем къде стоят и колко топлина бълва тоз мотор) метала се разширява и микро пукнатините също се разширяват и почва да прекъсва спойката. Механични вибрации също оказват влиание кога ще прекъсне спойката. Самото прекъсване може да е частично, а не напълно - т.е. ток да преминава, но да се променя напрежението дотолкова, че ECU-то да го отчита като грешка. При мен и двете платки набиваха непрекъснато грешки и като замерих споийките на 3-те им пина с мултицета - всичко беше ОК. След презапояването грешка не съм виждал. Самия мултицет също е важно с какви стойности точно се опитва да мери.... От София съм но сега работя по няколко проекта едновременно в работата ми и честно казано нямам грам време. Виж дали някой няма да удари едно рамо, ако не ще се разберем нещо. Мога и директно при моя майстор да те пратя - аз при него си запоявах нещата, защото вкъщи нямам необходимите инструменти.
  6. gogo_1

    2.7 biturbo

    Аз съм правил тази операция с отварянето и презапояването и при мен се получи 100% успех, който за 2 години не е мръднал. Това не значи, че при теб проблема е същия - така наречената студена спойка - лош конктакт между платката и 3-те пина които влизат в нея. При теб може нещо да е изгоряло по самите платки и/или да е изгорял самия сензор който е в даунпайпа. Чувал съм и за прекъснат кабел от сензора към платките, макар че не знам как това е възможно след като кабелите са в кожух от метална оплетка - някой е дърпал яката за да се получи... Не е сигурно че с презапояване ще си решиш проблем, но вярвам че това е 99% от случаите и ще си спестиш едни пари за нови платки от SID, за които имам съмнения, че не работят както оригиналните, а просто никога не се включват... Но това си е моя теория. Ще ми е трудно да дойда и да го направя, но това което мога да ти предложа е step-by-step инструкция и напътсвия. Не е rocket science - само трябва да можеш да запояваш. Да имаш читав поялник с остъв връх, качествен тинол и качествен флюс/паста за запояване.
  7. Продава се ляво огледало от Ауди А6 C5.Огледалото е изцяло електрическо - т.е. има електрическа регулация + електрическо прибиране. Съклото има подгрев и потъмняване.Механизмите работят идеално. Щипките на стъклото са здрави.Проблеми:- Външната черупка има отчупено парче за захващне и е лепено някога от някой с нещо като лепило/цимент. Черупката е здрава. Просто трябва да се побългари и да се залепи с някакво епоксидно лепило или да се ползва друга черупка.- Единия от двата болта на долния черен пластмасов капак е скъсан. Трябва да се разпробие.- Долния черен капак е със пречупен ъгъл - трябва или да се залепи или да се ползва друг капакВсичко друго по огледалото е оригинално и работещо. Цена: 35 лева Пращам с Еконт/Спиди с опция за преглед или лично предаване в София. 088 555 0351
  8. Продава се CD Changer (чейнджър) свален от Audi A6 2003 с Bose саунд система. Работи със всички радио/навигации (RNS-D, RNS-E, и тн.)Капацитет 6 диска. Продава се заедно с конзолата за монитране.Работи отлинчно. Видимо е неразличим от нов - перфектно състояние. Цена: 60 лева 088 555 0351 София
  9. gogo_1

    2.7 biturbo

    N75 Някой да знае: А) Има ли техническа разлика между стоковия N75 от 2.7Т (078906283b) и този от S2 2.2T (034906283j), освен че буксата сочи в друга посока? Б) Как се регулира N75 посредством adjustment болта и какъв ефект има това регулиране върху графиката на бууста? Питам защото ми се скапа N75 и сега се чудя дали да го заменям с нов от същия тип или да направя "upgrade" и са сложа N75 от S2 2.2T. PS: колата за сега е сток, но ще се чипва в разумни граници. http://www.myaudis4.com/2015/08/18/n75-valve-tuning-investigation/
  10. Здравейте колеги, Опитвам се да намеря User Manual и Service Manual литература за моята A6 C5 2.7T Avant Quattro 2003. Трябва ми оригиналната литература от Audi, издадена от Bentley Publishers. Цената на User Manual-а (от 2003-та) е 90 лева с ДДС в Порше София Цената на Service Manual-а е 160 лева с ДДС в Порше София Търся ги защото моите са на немски (колата ми е швейцарка) а аз от немски бъкел не разбирам. Търся си вариант на английски език. Ако има колега с хартиено или дигитално копие, ще се радвам да сподели. Ще си ПЛАТЯ за услугата. (ако е хартиено копие ще го ксерокопирам) Ако някой колега е с английския вариант и разбира немски, може просто да си ги разменим. Предварително благодаря!
  11. Колега, тия снимки са от A6 C5. От коя кола последно е навигацията?
  12. gogo_1

    2.7 biturbo

    Предстои ми смяна на амортисьори. Да ми дадете отзвук за марка и модел? Колата е 2003 Avant Quattro със 1BE, оригиналните заводски червени амортисьори (Boge, ако не се лъжа). Колата се кара като евридейка и няма претенции за track представител. Дори се замислих за миг да премина към 1BA, че по наште родни пътища няма една равна улица... • Bilstein (B4 / B6) • Monroe (Reflex) • KYB (Excel-G) • Koni (FSD / Sport / STR ) • Sachs / Boge Дори се замислям да поръчам от чужбина, качеството за източна Европа май май е сериозно различно от това за западна... Последните ми два случая: - чисто нови Bilstein B4 поръчани от Манимпекс (официален вносител) с чукане в тях -> отказаха да ги сменят гаранционно защото нямали видими щети и/или теч на газ и масло. - чисто нови Monroe Reflex поръчани от Ауто 1 - сериозна разлика в двата предни - единия едва ли не на ръка с малко усилие се сгъва - върнахме всичките 4 броя, дадоха нови - същия проблем, чак третия комплект се оказаха еднакви! Дайте някакъв акъла кой от какво е патил и към кое да се насоча.
  13. gogo_1

    2.7 biturbo

    Отворих дросела - беше доста чист както около самата клапа, така и при зъбните колела и потенциометрите. Почистих всичко със алкохол и огънах малко металните четки, да се притискат към пистите. Премерих съпротивленията и бяха както пише в дебелите книги. Учуди ме, че нямаше никаква смазка между зъбните колела по default. След монтажа и нова адаптация проблема е отстранен, поне засега. Ще следя дали ще се появи отново. Нещо интересно -> след дросела в колектора има датчик, целият беше залят и полепнал с масло - почистих го хубаво но си мисля, че проблема може да се е получавал (и) заради него. Някой с идея тоя датчик дали е за налягане/температура/дебит? И има ли общо с датчика който е на гумения Y маркуч докарващ въздуха до дросела?
  14. gogo_1

    2.7 biturbo

    Коя група? Дай линк?
  15. gogo_1

    2.7 biturbo

    2.0T Coil Pack Conversion Kit https://www.ecstuning.com/Audi-C5_A6-Quattro-2.7T/Search/SiteSearch/Coil_Pack_Conversion/ Въпрос 1: Някой слагал ли е бобини от FSI/TSI? Отзвук? Въпрос 2: Защо се налага смяна на кабелите? По дебели ли са или? Въпрос 3: Според ръководството за монтаж, "ICM Delete Harness" (причина на най-обикновен кабел) трябва да замести "original ignition modules". Някаква идея защо се налага тая операция?
  16. За цената няма да изкоча, но ще изкоча със същия проблем с оригиналните стелките от ауди ->
  17. gogo_1

    OEM гумении стелки

    Поръчах си оригинални (OEM) гумени стелки. Колата е А6 C5 Avant 2003. Предни - 4B1061501C041 Задни - 4B0061511B041 Цената е 2-3 пъти по висока от немските Petex, очакванията към тях - също толкова високи. Проблем 1: С ужас установявам, че разстоянието между закопчалките е по-голямо отколкото пъпките в колата - с други думи стелките се набръчкват. Разликата в разстоянията варира между 7 и 12 мм при четирите стелки. Предостатъчно да се нагъне стелката доволно. Проблем 2: Контура, т.е. формата на стелките е доста различна от тази на оригиналните мокетни. В някои отношения разликата не е проблем, но в някои части е проблемна и стелката не пасва/приляга хубаво по формата на колата. Разбира се този проблем е много фин и само изчаткал монк-перфекционист като мене го отбелязва. За обикновения ауди собственик мисля, че този проблем номер 2 направо не съществува. И преди някои да попитат -> стелките са точния модел, проверено е десетки пъти. ТОВА са стелките за точно тази кола. Силно съм разочарован и от двата проблема. Все едно имам работа с някаква афтърмаркет стелка от кауфланд! Качеството на гумата е супер, дизайна също. Капачките/щипките държат здраво и изглеждат с нормалното високо качество за ауди. Уви защо разстоянията и формата са проблем, остава да гадая. Дали ауди имат пропуск в производството, дали гумата с годините се е разтегнала... не знам. Сега някои ще попитат не може ли да се отворят капачките/щипките и да се преместят малко по навътре, една към друга за да паснат на колата -> отговора е и да и не. Реално ауди не са оставили мегдан да се "местят" капачките - при мокетните стелки има такава възможност и може да се "донагласят" капачките. Гумените стелки имат кръгъл отвор ТОЧНО колкото да влезе капачката. Т.е. по "легален" начин няма как капачките да се местят. Разбира се винаги може да се побългари и да се изреже гумения отвор малко навътре. За да се получи естетически добре трябва да се изреже максимум 1-1.5 мм на всяка капачка, иначе ще се получи бъг - вижте снимките за да ме разберете. Което прави 2-3 мм общо на стелка, плюс малко свиване/разтягане/отпускане на гумата и се надявам гънките да се изгладят. Преди да побългарявам, ще изчакам ден-два да видя дали гумата няма да се понапасне и гънките да се поизгладят поне малко от само себе си. Все още имам опция да върна стелките, но дори да се поръчат нови съм убеден, че резултата ще е същия. * Тук е време да вметна, че стелките са от два различни доставчика - предните са от Порше, задните от Юнитрейд. Вие сблъсквали ли сте се с подобен проблем с OEM стелки? Знам, че колега TiL имаше подобен, да не кажа същия проблем с мокетните стелки на Petex Ами това е. Като имам ъпдейт ще пиша. Лека вечер. Друга причина, която се сещам е с годините мокета в колата да се е свивал и затова да има разлика с новите стелки...
  18. gogo_1

    2.7 biturbo

    Нямам друг дросел. Мой познат има същия проблем с дросел от 1.8Т B6, поръчал си е нов дросел - ще следя дали при него нещата ще заспят. Ще се опитам да проверя всичко от педала до ECU-то и от ECU-то до дросела. Със сигурност не е мърсотия - четох и такива работи - дросела свети отвътре. Имало проблем при пистите на потенциометрите вътре в дросела - почистват се и се мажат фино с графитена (контактна) паста. Металните крачета, които се движат по тях се огъвали леко, за да притиснат по-силно към пистите. Четох го в западните форуми. Дали може да се разглоби безпроблемно дросела за да се стигне до тия писти и дали те не са капсуловани нещо - един Бог знае. Ще продължавам да инвестигирам проблема и ще пиша feedback.
  19. gogo_1

    2.7 biturbo

    Странно поведение на дросела: - Когато е на свободен ход (idle) клапата стои стабилно. - Когато педала на газта е леко натиснат (20-30%) клапата отваря колкото е нужно и стои стабилно. - Когато педала на газта се натисне по-сериозно, клапата отваря колкото е нужно и почва да трепти. Трептенето е адски бързо с много малка амплитуда между 1 и 2mm придружено със специфичен шум - так, так, так, так. Това трептене не е нормалното поведение на клапата когато компютъра прави корекции. Случва се адски бързо, се едно се губи сигнал/контакт, клапата тръгва да се затваря и в следващия миг сигнала пак е наличен. Това нормално поведение на дросела ли е? Ако не има ли лек за такова нещо, защото знаем колко е цената на нов дросел... PS: За да стигна до дросела, симптомите на колата са че при сериозно настъпване, колата ускорява на тласъци, видно е и от оборотомера - вместо плавно да се покачват оборотите, стрелката катери 200-300-400 оборота и после замръзва за полвин секунда, после пак катери малко и пак замръзва. Все едно много бързо си отнемам от педала на газ-та. Не знам дали супер бързите трептения на дросела могат да окажат точно такъв ефект върху поведението на колата и дали двете неща са свързани изобщо. Няма забити грешки никакви. Адаптация на дросела през VCDS не оправя проблема. Ще съм благодарен ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и помогне с мнение!
  20. Купувам волан от А6 /S6/RS6 C5 или от A8/S8 D2 Трябва ми четирилъчевия волан + мулти контрол + типтроник На лично или 088 555 0351
  21. Търся да закупя следните бутони от A6 C5. Трябват ми в идеално състояние. Надрани или олюпени не ми вършат работа. Буксите им + малко кабел ще са от полза също. На лични или на 088 555 0351 1) Бутон - Front Parking Aid (right) 4B0919281A 2) Бутон - Rear Electric Sunshade Roller (left) 4B0959903C
  22. gogo_1

    2.7 biturbo

    Явно не е настроен газовата правилно. Като гледам Short Fuel Trim-а на газ изобщо не трепти около 0%. Скача до над 20% корекция дори... при такива стойности не трябва ли да се забива вече грешка за lean/reach смес? Long Fuel Trim-а на газ също е с добра корекция от 5-6%. На бензин след изчистване на паметта LTF пада на доволните 0.0-0.8% Кажете къде в София да ми настроят правилно газовия инжекцион? ROMANO е системата
  23. gogo_1

    2.7 biturbo

    Аз съм със сток + автомат -> спокойно подминавам 220. До колко стига - не съм пробвал. На колко оборота си на 220? Ако си в червеното явно си с кутия от друг модел, която е с по-къса 5-та. Ако не си в червеното има мегдан да се пълнят оборотите - имаш проблем в мотора. PS: Благодаря на колегите за отзива за разхода!
×
×
  • Create New...