Jump to content

Firefox

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Firefox

  1. Ще ходя със сигурност на още една диагностика да видя и там какво ще ми кажат. Ще пиша веднага след като има някакъв резултат.
  2. Благодаря за линка! Ще направя ред да се свържа с Жорката и да се уговорим. Иначе дебитомера го сменях преди около 2 год. с втора употреба същия като моя - Хитачи. Но тогава си излизаше грешка на компа. Като се замисля симптомите бяха почти същите.
  3. Цитиране на предходен пост! От Панагюрище съм. Често пътувам до Пловдив. Така че там ми е най-удобно да я закарам евентуално.
  4. Колекторите са метални!!! Не знам какво да правя, да ходя на друга диагностика или да купувам верига?! То и без туй почти е време да сменям ролки и ръмъци та с едното всичко направо. Между другото пича, който ми направи диагностиката ми каза че веригата струва 50 лв. Обаче зъбните колелета не трябва ли и те да се сменят??? Или те не се сменят? Ако се сменят каква цена горе-долу са, някой знае ли? Влади, този белег колко малко трябва да е вляво??? При мен нали писах, че е около 5 мм, пича каза че това си е един зъб направо!!! Дросела никога не съм го чистил. Колата я карам от 5 години. Мислиш ли колега, че може да е от него? Не би ли трябвало да покаже грешка някква на диагностика?
  5. Цитиране на предходен пост! Ами всъщност момчето не ми каза, че е прескочил зъб а само, че веригата е разтегната. Щом е разтегната това от своя страна означава ли че е прескочил зъб??? На диагностика няма записани грешки. Възможно ли е тези симптоми да са от кабелите на свещите? Самите свещи ги смених преди няколко месеца.
  6. Цитиране на предходен пост! ДА!!! Доста по-добре става като загрее. Като че ли остава само едно леко замисляне от 1-2 секунди като и подам рязко газ и след това сякаш се отпушва. Относно горните постове: Влади кой имаш предвид под десния вал - като застана срещу двигателя, белега на ЛЕВИЯ вал ми е избягал и то някъде с 5 мм! А иначе тракане не чувам, или поне не ми е направило впечатление да трака нещо!!!
  7. Здравейте, колеги! От известно време имам проблеми с А4-ката, които се изразяват основно в: 1. Сутрин, когато я паля и подавам газ губи мощност, дави се, глъхне и аха да угасне и като върна гаста се нормализира. 2. В същото време гърми през аспуха 3. Като цяло няма мощност особено в ниските обороти. Ходих на диагностика казаха ми ламбда - сменихме я с такава на БОШ, старата пак си беше БОШ. Ноооо симптомите си останаха. Днес ходих пак момчето ми я огледа по обстойно. Сваля капаци, датчици замерва и най-накрая отвори капака на клапаните гледа ремъка гледа и отзад веригата на валовете. Повдигна колата въртя гумите насам натам и най-накрая ми каза, че веригата на валовете се е разтегнала. Показа ми двата белега и единия, на левия вал беше изместен с около един зъб вляво спрямо белега на десния вал, който си беше точно срещу марката. Та въпроса ми е възможно ли е тези гайлета да са наистина от това, гърмежите, губенето на мощност и възможно ли е веригата да е разтегната пък обтегача да е здрав??? Защото ми каза че обтегача бил здрав!!!
  8. Колега, щракни няколко снимки на лично, когато намериш време. Ако не е много надраното може да я взема.
  9. Здравей, колега! Търсиш ли си още кола??? Моята съм решил да я продавам. 1.8 20V ADR. 125 к.с. Тези мотори наистина са много здрави и много добре понасят ГИ. Моето е без ГИ много е запазено като салон и външен вид. Не е пушено в него. Ако проявяваш интерес пиши ми и ще ти пратя снимки!!!

  10. Здравейте, колеги! Не искам да спамя темата, но не искам и да поствам нова тъкмо се е заформила тука за А4 1.8 АДР. Аз съм на бензин, без ГИ. Напоследък разхода ми е 15-16 на 100 градско. Това нормално ли е??? Наистина я карам на къси разстояния - 4-5 км макс и я спирам. Но няма кръстовища, задръствания, изчаквания, светофари и тем подобни. Та при вас как е разхода???
  11. Извинявам се, темата е доста стара, не обърнах внимание!!!
  12. Ето какво намерих днес в нета http://emk-33.com/shop/product_info.php?products_id=52980 Дайте мнения за въпросния дебитомер /ако имате де/
  13. Здравейте колеги! Днес след диагностика на колата ми казаха, че дебитомера ми е за смяна. Майстора го почисти но за съжаление след това нямаше никакво подобрение. Иначе симптомите са - няма мощност, забиване на муцуната, мудна е, висок разход, играещи обороти, аспуха почерня, пропушва като я изфорсирам и др. Та след диагностика се оказа дебитомер. Майстора ми каза, че оригинален Hitachi е около 270-280 лв. В нета намирам най различни цени - от 180 някакъв италиански Марели до 500 лв на Бош!!! Моля за съвети и предложения! Благодаря предварително!
  14. Мерси, колега!!! Ще пиша в тази тема след диагностиката, какво е показала!!!
  15. Преди време писах за същия проблем и при мене, само че колата е А4 125 к.с. АДР! Докато е студена е като оса направо, като загрее сякаш половината коне умират. Разхода също ми е покачен, понякога когато я форсирам на място, глъхне в ниските обороти и препуква през ауспуха. Тия дни ще я закарам на диагностика да я видят. Тая ламбда сонда верно ли е 300 лв., ако се наложи да се сменя???
  16. Благодаря, колеги! Значи да се ориентирам към нов акумулатор!!!
  17. Здравейте колеги! От около 2 месеца взе да го прави това нещо при всяко палене. Преди около 6 месеца ходих на диагностика точно заради този проблем, НО го правеше много по-рядко. "Майстора" я закачи на на компютъра гледа известно време,пали я, гаси я и разни ти му други там работи и накрая ми каза че проблема бил в датчика на спирачната течност. Аз питам колко е пари, той ми отговори че било проблем да се намери или нещо такова, защото вървял комплект с казанчето? Да де ама днес какво ми щукна и отворих капака, видях датчика, откачих го, запалих и пак си го прави това нещо. Не мига и не свети нищо друго. Само тази червена удивителна и то само когато паля колата. Накладките са без датчици доколкото ги гледах, спирачна течност има в изобилие. Четох тук из форума, че можело да се дължи на слаб акумулатор. Възможно ли е? Пък с акумулатора нямам никакви проблеми.
  18. Колега, когато намериш време прати малко снимки да я видя. Няма да бързам засега да взимам нова. Благодаря!

  19. Благодаря, колега! Ще се взима значи няма начин! Старата ми още може да кара, но някои места не приляга добре към бронята а и от едната страна и се скъсаха ушите, където се хваща с болчета за бронята!!!
  20. Здравейте, колеги! Бихте ли ме посъветвали от къде да си закупя преден спойлер за колата? Става въпрос за черната пластмаса под бронята, която се захваща с щипки към нея? Тук при мен в един магазин ми казаха че могат да ми я поръчат за 80-90 лв - уж оригинална ама им нямам много доверие.
  21. И при мен също има леко завишение на разхода - с около литър на 100. Ама хайде засега не му обръщам толкова внимание, въпреки че съм сигурен че нещата са взаимно зависими. Не избързвам с диагностиката, защото не ми се дават ей така 35-40 лв и да ми кажат, че всичко е наред. Ако има и други с такива подобни проблеми ще се радвам да пишат за тях, къкто и дали са ги решили.
  22. Здравейте, колеги! От известно време има някакъв проблем с колицата! Сутрин я паля студена, подкарвам я, давам рязко газ на 1 скорост и колата направо ме лепи за седалката. След като позагрее малко (70-80 градуса) и колата вече няма такъв ряз, както когато е студена. Натискам рязко газта, замисля за около 1-2 секунди и след това тръгва, но доста по мудно. Освен това като спра на място и започна да я форсирам се чува нещо като леки гърмежи от ауспуха, или по скоро като пукания. Това го прави между 1800 и 3000 оборота, в по високите ми се струва, че сякаш се отпушва и се форсира по-добре. Преди няколко месеца ходих профилактично на ВАГ КОМ и ми казаха че колицата е в добро здраве. Но доколкото си спомням тези симптоми ги нямаше. Някой има ли идея за какво може да става въпрос???
×
×
  • Create New...