Jump to content

Audi addiction

Members
  • Мнения

    290
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Audi addiction

  1. Audi addiction

    S tronic

    Ако освобождава напълно, когато кутията е на D с натисната спирачка моментния разход ще е еднакъв с положение N или Р, а той не е... Лично аз на светофари с по-голяма продължителност оставям на Р за да не държа спирачката... по удобно ми е.
  2. Audi addiction

    S tronic

    Всеки сам решава как да експлоатира автомобила си;) Просто потвърдих казаното от Мишо! Поздрави
  3. Audi addiction

    S tronic

    Здравейте, виждам, че по-назад в темата съм цитиран, че кутията не трябва да се оставя на D много време... тази информация я имам директно от Мишо ...когато стоим повече време напр. на светофар е добре да се оставя на N или P. Издевателства не се препоръчват, но ако се наложи въртене на гуми, стръмно изкачване е хубаво да се прави на големия съединител (нечетни скорости) и с изключено esp. С-троника си е ръчна кутия с роботизирано управление. Според мен да я оставиш спряла на D или аутохолд е равносилно да я държиш спряла на полусъединител...вижте моментната консумация при спряла кола на N или P и я сравнете с D. между N и P разликата е, че на Р има и механично зацепване (едно чопче).
  4. Audi addiction

    S tronic

    По- новите S-tronic (2016-2018)са с 8 скорости и са пак с 2 съединителя, а не с хидротрансформатор и доколкото знам са с по-качествени съединители и не са толкова проблемни....
  5. Audi addiction

    S tronic

    Доколкото ми е известно проблемите са при borg warner кутиите s-tronic... новите на ZF с 8 скорости са с по-добри съединители и по-безпроблемни се водят... Има вече доста коли 2016-2018 г на над 200 000 км.
  6. Здравей, Търся стопа, който се намира в задната броня на Q5, 2009 г. от дясната(пасажерската) страна. Поздрави!
  7. Здравей, Търся стопа, който се намира в задната броня на Q5, 2009 г. от дясната(пасажерската) страна. Поздрави!
  8. Моето е същото и съм с карти за 2017 г. Ъпдейта ми го направи Мишо. Доста се подобри изгледа, като освен че картата е много по-подробна и даже в големите градове дава сгради, забележителности, стадиони в 3Д:)
  9. Благодаря за инфото:) Доскоро казваха, че е доста добър този на БМВ, но явно нещата се променят ... Аз не съм го ползвал още, но съм със светъл кожен салон и вече е належащо да го освежа... Направо да вземам този на Meguiars тогава, щом е добър... нали чисти и подхранва? Поздрави
  10. Привет, От информацията, която съм изчел е добре първо да се изчисти хубаво кожата от мръсотия и мазнини с All purpose cleaner и след това да се подхрани с някои от препаратите за кожа. Имам един препарат на Sonax Upholstery and carpet cleaner... мога ли да го ползвам да изчистя основно кожата на колата и след това да намажа с препарата на БМВ, който ми е наличен към момента?
  11. Ами поради факта че четните скорости и задната са на малкия диаметър съединител се налага да се внимава при бавно изкачване (например в мол) да не се прави на втора а ръчно да се остави колата на първа докато се изкачи... на сняг ако ще боксуваме да се спира задължително ЕСП... като сме спрели на светофар е по-добре да се остави на Р или N, а не да сме на спирачка и на D... все неща, които удължават пробега на съединителите... Ако се прави пълен ребилд на кутията се сменя и софта, защото мехатроника работи на различно налягане... хубаво е да се смени и вътрешния филтър, който е безбожно скъп, но регулира налягането и спестява много проблеми...
  12. Присъединявам се на 100%!!! Мишо безспорно много разбира от Аудита и има задълбочени познания по нашите автомобили. Аз лично рядко съм срещал толкова добро и професионално отношение и обслужване, и толкова информиран, и опитен механик. Наистина Загреб не е близо (особено за тези живеещи на морето), но си заслужава! Освен, че ми поправи S-tronic-a ми обясни толкова неща за колата, как да избягвам бъдещи проблеми, за какви акции мога да претендирам и какво ли още не. Разделихме се като приятели и като минавам през Загреб задължително се виждаме за по кафе. За мен той е пример за човек, който където и да отиде ще успее.
  13. При мен е в диапазона 12-14 л /100 км градско.... извънградското е 12-12,5 л със 140-150 км/ч
  14. Е, това се казва подробна информация, благодаря и темата доста подробно описва нещата... След ремонта ще дискутираме масла и т.н. , като в тази тема ще давам отзиви от колата. Поздрави!
  15. Много благодаря за информацията.. аз малко се привързвам към колите си.. Б6-цата я карам 9 години и пак не ми се продава Смятам доста километри да правя в БГ пък и по Европа и ще проверя по сервизите кой прави ремонта и как. Веригите за надлъжен и напречен мотор еднакви ли са?
  16. За себе си почти съм решил да направя ремонта на буталата, стига разбира се да е разумна цифрата... Та това е големия въпрос къде да го направя и колко ще струва...ако някой има инфо, то тук може да я сподели:) Иначе много се кефя на двигателя- тих, има достатъчна (за мен) сила и заедно с кутията се допълват идеално;)
  17. Аз съм с оригинално VAG LongLife III 5w-30 мисля че е... за 300 км от мах е с едно деление надолу... не знам колко грама е това....
  18. Преди малко погледнах CDNC е кода на двигателя... още почти не съм карал колата има-няма 300 км... превантивно съм взел една туба 5 л. Ако гори масло направо ще правя ремонта с буталата и тогава директно сменям и веригата... Каква е цената на големия ремонт и къде може да се направи... знам че в Порше е към 6 хил. но ми се струва много...това...
  19. Благодаря за мненията! Колата я взех от първи собственик и е на 90 хил. Км... някакви признаци за тръгнала верига има ли или се къса от раз, защото засега не чувам чукане на верига? Сваля ли се мотора или отгоре може да се работи? маслото е сменяно през 15 Хил Км. Гаранционно е сменян само кормилен прът или поне това показа сервизната история...
  20. Здравейте, от няколко дни съм собственик на Q5 2.0 Tfsi 2009 г. Доста инцидентно се получи, но мисля че случих на запазен автомобил. Имам няколко въпроса и се надявам знаещите да се включат: 1. Какъв е кода на двигателя(211 к.с.); 2. Знам за разхода на масло и ще покарам да усетя дали харчи масло. Да се има ли доверие на датчика или да търся щека за измерване на нивото и каква? 3. Не намирам ключ за гумите и крик...има гума патерица и в нея е субуфера на музиката. Прерових навсякъде и нищо, само някакъв пластмасов ключ на който пише 6 Nm... по принцип къде стоят инструментите? 4. Навигацията е супер постна и сигурно се налага ъпдейт... кой освен Порше може да свърши тази работа в и около Бургас и какво струва услугата. Всякакви полезни съвети от собственици на въпросния модел приемам с благодарност!:) Поздрави!
  21. Има една ламаринка на носача отпред в ляво, за която е закачен механизма. Може да си я загубил някъде по пътя и механизма стои свободен и дава грешка. Поне това беше при мен.
  22. Някакво развитие... принципно какво му се чупи най-често на С-троника и за какви пари се отстраняват повредите?
  23. Бюджета ми даже е малко по-голям, но няма добри екземпляри в БГ... тук хубаво фейсово А4 е около 44-46 Хил. Лв. Ако не намеря тук има изгодни и в Германия.... много сериозни надценки слагат май в БГ продавачите.
  24. Не е нужно да стигаме до бензин/дизел конфликта... към момента карам дизел и си го поддържам да е в добро състояние... 3.0 tdi 245 к.с. съм карал само в а6 4g, но голямата кола си е доста по-обезшумена от а4 и според мен този мотор и пасва идеално. Каквото и да до говорим 2.0 tfsi го карах не повече от 30 км и страшно го харесах, ама наистина и с този автомат наистина много ми пасна... Ще потърся такъв, но както казаха колегите по-горе и в Германия е пълно с американки, като на тях няма надписа Accident free...измамници . ... та каквото изпадне и 3.0 tdi може да взема, но задължително искам фейслифт модела. Поздрави
  25. Както винаги бяхте прави... по данните, които получих колата е била тоталка!:( Шапка им свалям бяха я направили перфектно... Обаче се влюбих в двигателя и не знам как ще погледна дизел, а само такива се предлагат... Благодаря още веднъж за помощта! Поздрави!
×
×
  • Create New...