Jump to content

Billy

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    А6 2,5 quattro 96'

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    София

Billy's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. миналата година бях към GENERALI.Имах щета от удар на паркинг без дасъм там и виновен, изплатиха ми я но за тази година ми поискаха по-висока тарифа за това че съм рисков шофьор и се махнах сега съм към Витоша.трябва да ходя и при тях другата седмица че ония ден на дъжда влязох в една дупка и сега две от гумите са със балони но нямам фактура за тях и един приятел ми каза че маи няма да получа нищо но ще видим.
  2. Сигурен ли колега?Защото ако е така маи ще трябва да продаваме старите дизели
  3. Billy

    Вода в купето

    Аз също имах този проблем и съм писал за него тук преди около месец.При мен водата беше толкова много че направо ми се удави борд компютъра и колата спря да работи без да дава признак че ще запали отново.Водата влиза през парното защото отпред дренажните канали които са между двигателя и купето са се запушили от листа и боклуци. Тряба да се направи следното: Махаш пласмасовия капак между предното стъкло и двигателя и да почистиш много хубаво там и да отпушиш каналите.Също така по среда на дъното откъм двигателя немците са оставили 2 декоративни гумени тапи които с една по-дълга отверка като се натиснат ще паднат и така че получиш още 2 допълнителни отвора за отводняване там но за да ги видиш трябва да светнеш с нещо или дасе опиташ да ги напипаш с ръка.Също така имай впредвид че под мокета в купето има нещо като дунапрен около 5см които сега целият с подгизнал и по някакъв начин трябва да го посушиш.
  4. Billy

    НОСАЧИ Lemforder

    Ако не ме лъже паметта в един магазин на ъгъла на раковска и козлодуй цената на един носач беше около 130лв но без да е вкомплект с тампоните които са за връзката му със стабилизиращата щанга.
  5. днес я откарах до сервиз "Супер дизел" на околовръсното и там като махнаха кората под жабката имаше около 7-8 литра вода която направо беше удавила борд компютъра на колата и след като се подсуши запали без проблем. Проблема е че тази вода е дошла след като е валяло се е напълнила с вода ваничка отпред между предното стъкло и радиатора където е вентилатора на климатика а аз я чистих преди 3 седмици но явно този модел на Ауди има слабо място точно там защото много лесно се пълнят с боклуци и като вали създават страхотни проблеми.
  6. Здравейте колеги, искам да споделя с вас следния проблем които се получи днес: към както си карах в София на едно кръстовище колата вдигна сама към 1300 оборота и след това загасна,веднага след това като врътнах ключа колата запали покарах още 5-6.км и ми направи същия номер и то няколко пъти форсира се сама до към 2000-2500 оборота и започна да тресе много като че ли 1 или 2 цилиндъра не работят и след това гасне.Първо си помислих че е свършило горивото и долях 10л. и пак опитах да запали но колата само прикюхка 1-2 пъти и дотам,след това колкото и да въртях никакъв признак за палене и в края на краищата ми падна акумулатора но поне съм сигорен че не е от липса на гориво защото докато я дърпахме с един приятел към Младост пробвах пак на скорост но въобще не си и направи опит да прикюхка,също така проверих и ремъците но не са скъсани и просто не знам какво става но колата направо умря за има няма 5 минути без да е имало някакви признаци преди това.Първо си мисля че нещо се е намокрило по електрониката или педала на газта се е прецакал след този дъжд днес и за това се форсира но от друга страна колата за последно работеше на 3 или 4 цилиндъра което според ме е някакъв механичен проблем по двигателя. Както и да е каквото и да си мисля колата въобще не издава признаци че ще работи и затова ако някой се е сблъсквал с подобно нещо или има идея какво може да е и как да се оправи моля нека да сподели.
  7. Billy

    А6 AEL пуши?

    Колеги да попитам и аз, и аз съм с А6 2.5 тди quattro.Като я вкарам над 3000 об. пуши яко иначе сам й вдигал 200(за повече не искам да я натоварвам) на градско София ми дава 10/100 което както виждам от вас е нормално за този модел но извънградско не мога да я сваля под 7-7.5/100 при това с 90-100км/час.След като вдигам над 160-180 значи дебитомера ми е ОК, помпата е ОК тогава от къде е тоя висок разход на гориво?
  8. Извинявам се, пропуснал съм да спомена че моята е quattro
  9. 2.5тди 140к.ц.- Аз съм с такова от почти 1година.Добра кола и динамика. Като разходи по подръжката: -за смяна на всички ремъци,водна помпа,и ролка-около 600лв+труд+гаранция във Фолксваген сервиз -сега смених 2амортисьора+2оригинални тампона на макферсоните-400лв. -накладки-40лв. -задни дискове-100лв. този модел е много здрав, но не е толкова икономичен колкото разправят хората. При нормално каране във София градско(през лятото когато не е толкова натоварено) без доказване по светофарите не мога да го сваля под 9/100, а извън градско ми е 7/100 но с 90км в час (което е направо мъчение с такава кола), при 120 е около 8-8,5/100.
  10. Billy

    Климатроник

    мерси колега.в момента съм с 2W-ви крушки и като не съм включил фаровете се вижда перфектно даже и със слънчеви очила като съм, но за по-сигурно си карам с включни фарове и през деня но както разбирам трябва да правя компромиси
  11. Billy

    Климатроник

    Колеги става въпрос за А6 1996г. когато не са включени фаровете осветлението на дисплея е перфектно, но когато включа фаровете става 3 пъти по слабо и ако карам през деня на фарове почти не виждам нищо на дисплея.Интересуваме дали това е някакъв проблем с тоците или е просто екстра при А6(при А4 и Б4 разбрах че не го прави) вечерно време като карам да не ме дразни и да не ми отвлича вниманието?
  12. Billy

    Ръчна спирачка на А6-95г.

    Мерси колега, събота и неделя ще я кача на канал и ще се опитам да я регулирам отдолу.
  13. Billy

    Ръчна спирачка на А6-95г.

    Как се регулира?
  14. Billy

    Ръчна спирачка на А6-95г.

    Разбира се, но когато сменях дисковете свалих спирачните апарати и откачих жилото на ръчната.След това като сглобих всичко нямах ръчна и се чудя дали не се е откачила вътре от лоста защото отдолу всичко е ОК.
  15. Здравейте колеги, имам А6 2.5тди на което преди един месец смених задните дискове и накладки.Незнам какво е станало но след като сглобих всичко и седнах да пробвам спирачките видях че ръчната въобще не хваща.Качих колата отново на канала но като проследих жилата на ръчната всояко си беше ОК.Предполагам че проблема е в купето където жилото се хваща за лоста та въпроса ми е някои знае ли как се свалят пласмасите м/у седалките?
×
×
  • Create New...