Jump to content

sclass

Members
  • Мнения

    98
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sclass

  1. За съжаление версията ми е много стара: 0900 и явно няма да стане, а не ми се прави ъпдейт, защото не ми се впуска в приключения... ето я версията ми: https://ibb.co/BgPML8t
  2. Благодаря за отговорите! п.п. Относно AUX входа, ако се изкара отзад, към него ще се върже директно Bluetooth стриймър, защо ти е било да прекарваш кабели чак до предното табло?
  3. Този вариант през радиото и аз го ползвам сега като временно решение. Качеството е почти задоволително, но не е на 100% както трябва да бъде, може би е на около 80%, най-вече заради по-слабият бас. Голям недостатък е шума, който се чува при увелиение и губенето на сигнала, особено при градско каране, когато се мине покрай някоя смущаваща го антена/кула. Ти на каква честота си настроил? Това дето си написал за двата AUX входа от ТВ тунера може ли да го подкрешиш със снимки ако е удобно? Какви пинове трябва да поставя в буксата и какво точно е чинч? Извинявам се ако са глупави въпросите, но не съм технически много запознат, затова предпочитам пояснение със снимков материал, когато е възможно. Благодаря!
  4. Добре финално уточнение: 1. Ще имам блутуут стрийминг от телефона с това чудо нали? Т.е. ще мога да си пускам песни от него с перфектно качество? 2. Мога да ползвам SD карта и ще мога да го управлявам през волана и бутоните на фабричната мултимедия? 3. Ще имам всичко необходимо за директен монтаж, без да купувам нищо допълнително, нали така? (аз не държа да си запазя оригиналният chainger). 4. Устройството работи стабилно, без бъгове и е в идеално състояние? Ако отговорите на всички въпроси са положителни, ще пиша на Л.С. да се спазарим.
  5. Мерси, писах в темата, която си линкнал. Ако и някой друг има решение, нека сподели.
  6. Имам интерес, но ме интересува това устройство съвместимо ли е с Audi A8 (D3) 2005 г.? Ако да, къде и как точно се включва, предлагаш ли монтаж? п.п. Гледам си написал, че липсва кабела за оптиката, а моята кола доколкото знам е именно с оптика, т.е. да разбирам, че няма да ми свърши работа?
  7. Здравейте, Аз имам питане към автора на темата, малко е офтопик, но мисля, че ще е полезно и за останалите, затова го пускам тук, а не на лично. (Колата ми е А8 - D3 2005 г. Пуснах тема в съответния раздел, но без особен успех.) Доколкото разбирам твоята А6-ца е от същото поколение и също е с MMI 2G. На мен проблема ми е, че искам Bluetooth streaming, от който нашите коли по рождение са лишени, тъй като фабричният Bluetooth става само за говорене по телефона, но не и за стриймване на музика. (Изцяло съм елеминирал "решенията" на Авител и другите подобни аудио фирми у нас, защото ми искат между 450-800 лв., за модул добавящ тази екстра, което за мен е безумна сума.) Огромен минус за съжаление е, че нямам AUX вход, към който веднага бих включил един китайски bluetooth среден клас за около 15 лв. и проблема ми е решен. Но пък за сметка на това имам вграден аналогов ТВ тунер, и когато отида през менюто на източник, освен CD, TV, виждам и External AV source 1 / External AV source 2, това ме навежда на мисълта, че все пак има някакви входове, които да се ползват? Тази точка от първият ти пост в темата, ме кара да мисля, че си намери някакво евтино решение: 1. Закачане на dongle за безжично сдвояване с телефона към AUX входа на тунера с цел визуализацията му през дисплея на MMI - сравнително лесен вариант, но няма да се управлява телефона през бутоните на MMI. Може ли да поясниш какво точно и къде мога да закача към ТВ тунера или някъде другаде може би, за да получа AUX вход? Защото аз имам ето такова устройство: ЛИНК и ми трябва само вход към който да го вържа. Ако имаш решение с мирорлинк още по-добре, предполагам освен всичко мирор линка поддържа и аудио стрийминг. Просто молбата ми е ти или някой друг колега, които са запознати да ми посочат къде точно и какво мога да включа, благодаря много!
  8. Така ми е казвал майстора, при Туарег беше, но предполагам тук е същото. При вкарване директно на ключа и завъртане (след загасени реутани разбира се) колата палеше с някакво забавяне. Аз си мислех, че са свещи или кабели, ама той ги провери и каза, че е от ключа, трябвало му малко време като го вкарам ако е слаба батерията да се захрани, за да го разпознае автомобила и в действителност като го оставя няколко секунди повече палеше по-лесно. Също ако ако я карам редовно и е зареден, си пали веднага. Не знам до колко е вярно, но с тавкова впечатление съм останал. Даже този от който взех Аудито също ми каза, че не ползвал безключовото палене, защото много му хабяло батерията на дистанционното и вече 2 сменил.
  9. Ами ключа в дупката като се завре се зарежда, а понякога това може да се окаже критично важно, затова предпочитам "хардуерното" палене Иначе за заключване и отключване дистанционното ме устойва напълно, макар че си е удобство когато са ти заети ръцете да не се бъркаш за него.
  10. Ясно, ама едва ли немците са толкова прости, че не да не са сложили опция на софтуерно ниво да се изключи шибания модул?
  11. Чакайте сега, да не би пък от това да ми е слаб и акумулатора? В смисъл това кейлес ентри като е активно постоянно търси дистанционното и хаби ток, така ли? Аз пак питам - от бордовия няма ли как да се деактивира? Някакъв скрит сервизен режим има ли?
  12. Мерси мустак, а има ли как да го деактивирам това кейлес ентри от бордовия?
  13. Не знам това как се получи, но от няколко дни, като заключа колата и съм до нея, на секундата се отключва. Ако съм далече от нея не го прави. Някой има ли идея това пък сега защо се появи? Прави ми впечатление, че от както си взех едно зарядно FM bluetooth трансмитер и го включа към запалката, започна да го прави. Но дори и след като съм го махнал, продължава, така че може да е просто съвпадение.. В тази връзка имам и въпрос N2: Захранването към запалката постоянно ли е? Защото ми прави впечатление, че дори да изгася и заключа колата, дисплея на този трансмитер си свети и се чудя дали няма да ми прецака акумулатора така, че той и без това е пътник... Имам и друга кола (не ауди), но там като я заключа всичко вътре изгасва.
  14. Не си прав, в бюджет 30 лв., чисто технически може да се впише и качествен блутут приемник, а не просто трансмитер, все пак сме 2019 година.., но както и да е. Ако преди 15 години подобни суми са звучали нормално в наши дни са направо смешни за подобна "екстра", явно на някои обаче това не им отърва и си карат постарому. Дето се вика - Не е луд този, който яде баницата...
  15. Блгодаря ти, но това което си линкнал е 840 лв. без монтаж... Изобщо даже няма смисъл да го коментирам. Търси се някакво евтино решение до 100тина лева, повече просто не си струва да се инвестират в подобна екстра за 15 годишен автомобил. А и като цяло това което искам по принцип струва около 10 лв. за повечето коли, но по закона на мърфи точно за нашата нищо не намирам :-(( Толкова ли пък да не е създаден китайски plug and play заместител на нашия чейнджър и то като се има в предвид колко популярен е модела? p.s. A тези от Авител са направо смешни с тяхните "решения" за Ауди, че то изцяло нова мултимедия да си поръчам с тъчскрийн и всички видове екстри ще е над 3 пъти по-евтино от това, което искат те, само за да добавят стрийминг към блутуута.. баси и кожодерите нагли. За пореден път се убеждавам, че на българските фирми целта не е да ти свършат работа, а единствено да ти вземат колкото се може повече пари.
  16. Здравейте, Тъй като колата ми по незнайни причини няма AUX и в последствие разбирам, че май нито една А8ца от това поколение няма AUX или поне повечето. Има ли модул, който директно да се включва на мястото на CD Changera. Говоря за нещо подобно на това: https://www.aliexpress.com/item/32877149089.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7c96abbdxxAIsp&algo_pvid=f84af2a5-1d63-4f21-a735-3b48b93a226c&algo_expid=f84af2a5-1d63-4f21-a735-3b48b93a226c-2&btsid=4b49d0fd-1616-46a6-a918-6f2818e19176&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_55 Само дето продукта от линка е съвместим с предишното поколение на A8. Аз ако си сложа подобно устройство изобщо не ми трябва и чейнджър, идеята ми е да го включа изцяло на неговото място евентуално, без преправяне и т.н. Крайният резултат който гоня е да си подкарам Bluetooth streaming от телефона, но и AUX-a ми върши същата работа, защото през него ще си сложа Bluetooth. Обадих се на няколко места, включително и на Авител, но всички, особено последните ми искат някакви безумни пари. Авител ми обявиха сума от 750 лв. за да ми подкарат Bluetooth streaming.. WTF??? Имайки в предвид, че колата ми си има напълно работещ bluetooth, само за един стрийминг да дам такава сума ми се вижда повече от малоумна оферта, а да не говорим, че съвместими с aux устройства, които го предлагат струват по 5-6$... В крайна сметка някой подкарал ли е устройство като това, което съм линкнал на мястото на чейнджъра? Ако да, може ли линк към устройството. Благодаря!
  17. Благодаря ви много! 1. Този сервотроник от някакъв датчик ли се контролира, може пък там да имам проблем? Значи да разбирам, че това не става през менюто, а просто някакъв датчик нещо не сработва от време на време? 2. Тоест искаш да кажеш, че дори при update фабричната уредба не поддържа bluetooth стрийминг?
  18. Здравейте, нов собственик на A8 3.0 TDI 2004 г. съм и за да не спамя форума с различни теми, ще разделя въпросите ми на точки и ще ги публикувам тук. Моля ако някой е така добър да отговори, също да го направи по точките: 1. Забелязах, че в движение дори и с малка скорост при завой волана понякога става неестествено твърд. Да не би да има настройка за електронно втвърдяване на волана и ако да - от къде да я изключа? Колата ми за съжаление няма aux, а аз много често обичам да използвам пускане на звук от телефона, за песни аудио книги и т.н. В тази връзка са следващите ми въпроси: 2. Може фабричния bluetooth който е само за говорене по телефона, от update на софтуера да започна да поддържа и bluetooth стрийминг? Както казах нямам аукс, но имам някакъв аналогов ТВ, също забелязах че на източник ми дава и някакви два AV входа: 3. Къде се намира тези входове, някъде отзад в багажника ли? 4. Може ли някак си да се ползват за aux и ако да как? 5. А може ли Wi-Fi mirrorlink да се върже към тях направо? Не съм ползвал такова нещо, но предполагам то ще ми свърши работа и за bluetooth стрийминга, а също и за много повече. Дайте някакви препоръки моля и ако може дори и линкове към продукти които мога да си купя, за да свърша работа. Благодаря!
  19. Не за съжаление, сигурен ли си, че няма къде да ми монтират и калибрират втората употреба?
  20. Здравейте, Откраднаха ми дистрониците и съответно си купих втора ръка. За съжаление обаче чух, че в Порше не калибрират втора употреба, а само чисто нови... Някой може ли да ме насочи към сервиз в който биха ми свършили работа? Благодаря ви предварително!
  21. Стават ли пружини от All Road на този модел и ако да къде мога да си купя, предполагам с тях колата ще стане доста по-висока?
  22. Благодаря, но каква е разликата реално между 1BA и 1BR? Второто по-твърдо ли е или?
  23. Цитиране на предходен пост! Незнам дали е със спортно окачване, но вози твърдо и е ниска, така че най-вероятно е. Кажи моля те какви са означенията щом си запознат? Интересува ме и какво е означението на най-високите и меки пружини?
  24. Автомобила е А6 C5 2003 година, 2,5 дизел 163 к.с. автоматик, комби. С 17 цолови джанти и гуми 235х45, но е ужасно ниска, опира здраво, а аз винаги съм бил привърженик на по-високото окачване. Кажете моля ви какво да направя, пружините ли да сменя и ако да, какви точно да търся тъй като не съм запознат с ознащенията им. Кои се водят най-високи и ще станат за моя автомобил? Също така, обичам меката и комфортна возия, така че моля не ми предлагайте силиконови или гумени повдигачи. Нали от по-високите пружини, ще вози по-готино?
×
×
  • Create New...