Jump to content

nasko555

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Аudi A3 1,8Т

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    София

nasko555's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. За огромно съжаление колегат lowforce е прав! Но все пак е хуабво да се обяви кражбата в МВР. Освен за застраховката може да имаш (макар и минимален) късмета да хванат крадците (заради няквакво друго престъпление... или ти да ги посочиш на органите на МВР, ако си видиш огледалата в olx.bg и можеш да докажеш, че са твойте). Ако нямаш заведена жалба за кражба дори и да ги хванат то със сигурност няма да си ги получиш. А за да се оправи тази държава и да се спрат такива кражби решението е само едно - Хан Крумовите закони!!! За момента горедолу някакви решения за да се опазиш от кражби са застраховката, камера да снима колата и гараж. За съжаление някой в България дори и да види, че обират друг ще си затрае... само за пример искам да посоча, че когато бях на гости при едни приятели в чужбина на път за тях някъде сме се разминали. Отивам до къщата им звъня на вратата, но никой не ми отваря. Започнах да обикалям къщата, защото знаех, че ме очакват и сигурно са в задния двор и не ме чуват... та докато се въртя покрай къщата им (не повече от 10-15 мин.) дойде една патрулка и ми поиска документите за проверка, започнаха да ме разпитват какъв съм, какво търся там и т.н. записаха ми данните и докато мойте приятели не потвърдиха, че се познаваме и съм при тях не ме пуснаха... оказа се, че съседите са видели непознат човек да се навърта около къщата и веднага звъннали в полицията... а тук по прозорците на съседите се покачил крадец и те нищо не чули и видели... или пък рязали с флекс железните врати на няколко апаратмента и съседите не били чули нищо... но ако ги питаш с коя мадама си се прибрал в 03.00 през ноща и колко време мадамата е седяла във вас, то веднага ще те осведомят... :X
  2. Колега предполагам, че ако беше от помпата този проблем щеше да го прави винаги когато колата е студена. А при мен (препдолагам и при колегите е така) го прави само при първото палене и то при температури под 10 градуса при температури над 10 градуса този проблем изчезва. Също така веднъж колата да се запали, то трябва да минат минимум 12 часа за да се появи този проблем отново. Примерно сутринта след като паркирам пред службата не я паля минимум 9 - 10 часа (за това време колата е изтинала), след работа се качвам пали от първия път и няма това клъхнене и гаснене т.е. колата си работи нормално без никакви проблеми, но на другия ден след като са минали 12 часа отново само при първото палене и преди колата да е загряла за първи път проблема се проявява... Все пак не пречи да се замери налягането на помпата за да се отхвърли и този вариант. Цитиране на предходен пост!
  3. Аз имам абсолютно същия проблем. Паднат ли температурите под 10 градуса при първото палене сутрин колата гасне, след втория опит пали веднага, но опитам ли се да потегля веднага колата глъхне все едно работи на два цилиндъра след което гасне макар, че подавам газ. Ако оставя колата да поработи 5-10 минути и загрее повече няма проблеми. Също така ми направи впечатление, че веднъж запалена колата трябва да минат минимум 12 часа за да се прояви този проблем отново, запали ли се колата преди тези 12 часа макар и студена си пали и работи без проблем. Донякъде мога да се съглася с колегата koko 76, че проблема може да е от това, че от някъде смуче въздух поради това, че от време на врме (доста рядко и предимно лятото) ми изписва грешка, че гълта от някъде въздух, но след като смених всички маркучи съединения и т.н. проблема си остана и не можах да разбера от къде смуче въздух... но от друга страна ако смучеше въздух от някъде, нямаше ли да прави този проблем и при температури над 10 градуса... Не знам не разбирам дайте съвет... Колега ако намериш от къде е проблема пиши.
  4. Честито колега да минеш много безаварийни километри с колата. 1. Гумите: Зимните ми гуми са 195/65/15 а летните са 205/55/16. Налягането в гумите трябва да е описано на капачката на резервоара. Иначе както акза колегат спрямо броя пътници и товара 2.1-2.3/2.3-2.6 2. Акумулатора: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=58819&hl= 3. Охладителната течност и маслото колегата Marcus Aurelius е казал.
  5. Колега и аз ще питам дали имаш втора употреба и на каква цена компресора с блока на управление за централното заключване, но за АUDI A3 1,8T 2002г.? Мерси много.
  6. nasko555

    Мнения за 1.8 ?

    Колега от почти една година имам А3 1,8Т 150HP. За момента по добър двигател и кола не съм имал, а през годините са ми минали доста коли (BMW, Opel, Ford, Reno и др.). Много съм доволен. Двигателя не само е добър, а е ПЕРФЕКТЕН. Единствения недостатък който намирам в колата е това, че ми харчи между 11-13 градско а извънградско не съм я свалил под 7 колкото и да я галя. Динамиката и усещането са добри, както каза колегата Miro_A3. Аз също не съм усещал проблеми при изпреварване или баир, даже е имало моменти в които на пътя по бърза и по добра кола не е имало. На баир където другите са карали на 3-та с 60-70 аз съм карал на 4-та с 90-100... та с две думи лично за мен по добър двигател от 1,8Т няма. Един съвет ако позволиш... Ако можеш да намериш (и можеш да си позволиш) препоръчвам ти да си вземеш А3 1,8Т 180HP quattro и по добре е да е с ръчни скорости... имах автоматик и хич не си е работа... на дълъг път харчи повечко в сравнение със същата кола и двигател, но с ръчни скорости. Ремонта и поддръжката на скоростите излизат по скъпичко от ръчната а и свестни майстори на автоматика се намират трудно.
  7. Колега а нещо за AUDI A3 1,8T 150HP a aко е и на Български както каза колегат по горе "ЦЕНА НЯМА ДА ИМАШ", но може и на английски или руски
  8. Mоля, кажете какво означава снежинката която се появява на дисплея когато температурата на околната среда падне под 5 градуса?
  9. Какви зимни гуми бихте препоръчали за AUDI A3 180Т 110kW (150 коня)? Чудя се между 195/65R15 и 205/55R16. Като марка съм се спрял на Maloya, но разглеждайки другите форуми видях, че много от Вас препоръчват Continental, Hankook, Yokohama и Lassa. Моля дайте съвет и за марката. Благодаря предварително за съветите и се извинявам, че отварям поредната нова/стара тема.
×
×
  • Create New...