Jump to content

nick7

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от nick7

  1. Прдава се Ауди б4 Авант 2.0 .Напълно обслужена.Всичко платено.Колата се кара само извънградско.Всичко работи,на 220000 км.Забележка таванът за претапицирване.Още четири зимни джанти с гуми.Лек коментар. +359898982709 Година на производство 1993 Тип двигател Бензинов Скоростна кутия Ръчна Категория-Комби Пробег-220000 Безопасност • Антиблокираща система .ABS Екстериор• 4(5) Врати• Защита• Аларма - централно и имобилайзерКомфорт • Ел. Стъкла• Климатроник - работи • Парктроник• Серво усилвател на волана SDC16115.bmp SDC16116.bmp
  2. За главината съм заинтересован пиши ми на лс.благодаря ви много за мненията.
  3. Здравейте,доста години карам мойта б4 Авант и все ми е голям мерака за лети джанти,но поради някакви причини не ги слагам и съответно купувам.Реших това лято да слагам,взех да търся,но трудно намирам с отвор на главината 57.1 каквато е на Б4.Имам джанти които са от Форд пак с болтова 4х108 ,но отвор на главината 63.0 или 65.0 и едната в момента ми е резервна гума,но се чудя дали да ги слагам със втулки,не съм запознат има ли разлика във возията на колата,в стабилността,чисто от към сигурност във движението на автомобила.На принципа съм по хубаво от оригиналното,няма смисъл за обсъждане.Питам,защото доста пътувам и постоянно разчитам на колата.Дайте мнение и Вие с какви джанти карате.Задната главина е разпробивана,два от болтовете са по големи,да сменям ли главина,и трябва ли да се правят по дулги полтове за тези джанти. Благодаря предварително!
  4. Как се замерва и какви стойности стрябва да дава?
  5. Здравейте,преди време бях писал тема за това,че колата ми прекъсва Б4 2.0 115hp с газов инжекцион.Прекъсва,по скоро придърпва при подаване на газ,преди беше при по рязко,но сега вече при всякакво подаване на газ.Чух мнения за дебитомера,въздухомера и реших да я закарам на майстор.Всичко и прегледахме,сменихме да движи на нови писти,макар че не бяха износени,смених нова капачка,нов палец,свещи NGK на 20 000 км ,закачишме я на диагностика,нощо конкретно не показа освен дебитомера,но това е,защото сме го откачали при работеш двигател,правихме диагностика на газовия инжекцион,но пак казвам това придърпване го прави и на бензин.Откачахме датчици за детонация,сменихме бонината и отново същото.Вече незнам!Да вярно колата малко тресе на празен ход,но го открихме вече след 2 години търсене,че това е от гумичките на дюзите. Това придърпване,прекъсване или незнам как да го кажа е много дразнещо,разбрахме,че не е от подаването на гориво(разбрахме го като в движение следихме подаването на гориво).Чудя се дали гърнето има нещо общо,защото съм махнал преди години катализатора и сложих резонаторно гърне и да не би от там ако нещо се е скапало да прави това или от алармата.Ако някой има някаква идея да каже.Апък ако открием причината за това прекъсване имате почерпката от мен,ама сериозно,Благодаря предварително!
  6. Колата е с ги сменил съм капачка,палец,свещи само кабелите останаха и се чудя дали да ги сменям.Закачихма я на компютър показа,че има някакви грешки,изчистихме ги,след това я покарах,но това прекъсване при подаване на газ го имаше.При отново закачане с компютър показа,че всичко е нормално,иначе кое е потенциометър и тпс и как се замерват.На последък докато я карам ми мирише на изгоряла гума,дали не е от стенд.Благодаря предварително.
  7. Здравейте от около месец колата ми прекъсва при подаване на газ в движение,без значение на коя предавка,между 2000 и 2500 оборота.Като моментно прекъсване,придърпване на тласъци,т.е при подаване на газ,изтегляне на някоя предавка,колата моментно забива между тези обороти и продължава да изтегля.(палец,капачка и свещите са нови).Търсих буксата за диагностика,но не знам къде се намира на компютъра на колата,ако някои знае да каже.Благодаря предварително. Абк 2.0 авант 115
  8. Здравейте искам да попитам от къде мога да намеря заден спойлер,мисля,че се казва заден сенник за ауди б4 авант,рових се,но нищо не намерих.Ако някой знае да пише.Благодаря предварително.
  9. искам да попитам относно прекъсване,което се появява периодично,но след известно време,като покарам на бензин изчезва.прекъсването все едно,че работи на 2 цилиндъра и неможе да се изфорсира и изгасва двигателя.колата е б4 2.0 с газов инжекцион тамона.казаха ми,че е изпарител или рейка.преди месец ми направи това прекъсване,но се оправи и днес отново.чудя се какво да купувам първо.на 80 000 км на газ със сменени филтри. Благодаря предварително.
  10. 2.0 e abk 115нp tamona gas нa 70 000 е гaзовия инжекцион и сменени филтри
  11. какво ще рече цялостна диагностика на автомобила и как се прави,също така що е то колектор.извинявам се за некомпетентните въпроси. какво ще рече пълна диагностика и как се прави и какво е колектор.
  12. Да,но как може да се оправи това,дали да сменя кабелите и да и пусна една автоматична настройка на газ през компютъра на газовата уредба.
  13. Здравейте,искам да попитам на какво се дължи гърменето в ауспуха при сваляне на по ниска предавка без подаване на газ.Получи се и проблем на газ(периодично) двиганелят тресе,като,че ли работи на 2 цилиндъра,но като прехвърля н бензин се оправя.Когато я карам продължително с 3000 това нещо изчезва.Сменил съм свещите ngk 3 полюсни и разходът ми намаля.Кабели не съм сменял,а двигателя претриса на свободен ход.Чудя се за кабели топран.Кажете мнение. В4 avant 2.0 abk с газов инжекцион. Благодаря предварително.
  14. За да не отварям нова тема искам да попитам еднакви ли са задните главини от авант б4 и седан б4,че на моите се развалиха резбите на болтовете. Благодаря предварително.
  15. Карам вече няколко дни и забелязвам,че нивото не се променя,но от тогава парното ми отслабна.Мисля си,че трябва да я обезвъздуша.Не ми функционира пропката на маркуча за обезвъздушаване.Кажете как да я обезвъздуша и кой маркуч е входния на радиаторчето на парното. Благодаря предварително.
  16. Пробвах когато е напълно загряла колата,когато се включат перките,да изгася двигателя,за да направи налягане,но не се вижда,тапите изглеждат видимо нови.
  17. Здравейте,вечерта си оставих колата след като я бях карал и всичко беше нормално.На сутринта тръгвам и гледам лампата за антифриза свети,погледнах казанчето,а то празно,напълних го и огледах за теч но не открих,тъй като валеше дъжд и продължих,но забелязах,че от кората тече течност която трябва да е антифриз,защото дори и да вали вода не би трябвало да олива от купето към двигателя,съответно кората.След това изминах 80км и нивото падна с 4см.Повече нивото не спадна,вярно,че температурите вечерта паднаха с 10гр. но немисля,че се е свила течността.Огледах двигателя,когато беше сух,но течове не констатирах.И до днес колата не е изгубила ниво и не се вижда да има теч.Погледнаха я в сервиз,но казаха,че в момента няма и сигурно се е запушила.
  18. Цялата история 5 лв в сервиз и светят добре,но забелязах,че единия рефлектор е в лево положение и няма повече ход,а свети на право,може да е от самия рефлектор.
  19. Здравейте,искам да попитам как да си регулирам фаровете и по конкретно на широчина(на ляво и на дясно),видях принципен модел за регулиране(схема показана в другите теми),но тя е само за височина,а и забелязах,че на единия фар рефлектора е в ляво положение,а свети на дясно.Колата е с би ксенон,Ауди b4 Авант. Благодаря предварително.
  20. Колата е Б4 авант,свалих подкалник(пластмасовите кори)и видях къде се намира.Свалих го и му подадох директно ток вирху дветепластини от акумулатора,но без никакъв ефект.Отидох в магазаин и взех ново topran 20lv сложих го и всичко стана идеално.То по трудно да се свали подкалника,отколкото да се смени самото моторче. Иначе при свалянето установих,че гумата ми е раазцепена отвътрешния край,реших да я сменям,но нямам резервна която да става и сега си търся резервна гума,тип малка(тънка,незнам как се казва модела)ако някои има да помага. Колата е Б4 авант,свалих подкалник(пластмасовите кори)и видях къде се намира.Свалих го и му подадох директно ток вирху дветепластини от акумулатора,но без никакъв ефект.Отидох в магазаин и взех ново topran 20lv сложих го и всичко стана идеално.То по трудно да се свали подкалника,отколкото да се смени самото моторче. Иначе при свалянето установих,че гумата ми е раазцепена отвътрешния край,реших да я сменям,но нямам резервна която да става и сега си търся резервна гума,тип малка(тънка,незнам как се казва модела)ако някои има да помага.
  21. Значи да не го свалям направо да търся ново моторче,има ли вероятност нещо да се е откачило. За багажника на тавана боядисах го със спрей но се олющи и не стои добре и сега се чудя дали да го изтрия с ниакакъв препарат или да го боядисам отноео.
  22. Здравейте отказа ми моторчето което пръска вода/течност за чистачки на предното стъкло.При издърпване на лоста за чистачките назад замо тръгват чистачките а моторчето не иска и не се чува никакъв шум от него.Кажете как дапроверя дали е изгоряло или са се откачили или съответно прекъснали някакви кабели и как се сваля. И още един въпрос как да си направя багажника на тавана никилиран? Благодаря предварително.
  23. Здравейте,да попитам намерих си термометър,но се чудя дали да го купувам,незнам на всички табла ли може да се постави,разгледах предималко моето отзад и не видях място или свободна букса където може да се закачи,колата ми е Б4 2.0 бензин Avant. Благодаря предварително.
  24. Колко пари трябва да струва тази дръжка на старо ориентировъчно?
  25. От както съм си купил колата не е имала задна чистачка и незнам как да я оправя.Свалих кората на задната врата подадох ток на моторчето и работи.Кабелите на багажник скороси започвах всичките и те са здрави.Отпред лосчето незнам какви положения трябва да има нагоре,надолу ясно ама,напред има само мек ход без да има някакво положение на което може да остане и като го натисна напред само пръска водаот машинката на вратата.Незнам тия релета къде се намират,кажете предложения. Благодаря предварително.
×
×
  • Create New...