Jump to content

DaBoss

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от DaBoss

  1. Здравейте, препоръчайте сервиз където да ми проверят дюзите. Появи се едно странно придърпване при 1500 об/мин и ме съмнява че е пикаеща дюза. Колата е 3.0 TDI би-турбо на 190к.
  2. Здравейте колеги, крадът ли се дистрониците на тези коли още? Пред дилема съм дали да си ги сваля сам.
  3. Здравейте, на някой да му се намира половинка масло G 055 145 A2?
  4. Здравейте, нещо го закъсах с моята кошница. Колата пали нормално, но понякога при включване на D колата се опитва да тръгне рязко, ако изключа от скорост двигателя се форсира до 1200-1300 оборота за 200-300 милисекунди и след това се нормализира.. След като се нормализира отзад излиза един огромен облак гъст черен дим. След това спира да пуши и всичко е точно. Турбото ми има луфт и се чудя дали проблемът е, че влиза масло в цилиндрите или имам проблем с дюзите? При проблемни дюзи бяло или черно пуши? Колата е без ДПФ, 239кс CDYA.
  5. Здравейте колеги, да споделя и аз относно ремонта на zf6hp19a. Основният проблем на моята кутия (след ремонт в Малинова долина) беше, че на 4-та и 5-та буксуваше придуржено с едно звучно "квичене", ако мога така да го нареча. Реших да си правя кутията сам. Подготвих се предварително с комплект втулки (sonnax) феродови дискове и ремонтен комплект. Втулките поръчах от Германия (transmission24.de), а останалите неща поръчах през официалното представителство на ZF за България (Automotive Technology Solutions Ltd). Рециклирах торка и клапанното тяло в МИД Авто, като оставих частите в офисът им в София, след 2 дни бяха готови. В интернет има много информация относно ребилда на тази кутия, но има разни тънки моменти от които зависи успешният ремонт. Цените на частите са следните: 1071298013 Ремонтен комплект - феродови дискове - 292,8лв. 1071298010 Комплект уплътнения - 691,2лв. Sonnax bushing kit - 338лв. Маслен филтър - 40лв. Масло lifeguard 6 20л - 460лв. Рециклиране торк - 750лв. Ревизия на клапанно тяло + смяна на два соленоида - 750лв. Общо взето важните моменти са: Феродовите дискове задължително се накисват в масло преди монтаж. След монтаж се проверяват хлабините спрямо зададените по спесификация и ако има разминаване - то тогава се подменят металните дискове/дифтунгите които държат даденият пакет. Втулките задължително се набиват на ръчна преса, като всяка една сглобка се проверява - съответно ако е прекалено стегната се шлайфа, тъй като в противен случай е възможно затягане на втулката при достигане на работна температура. Частите (валове, бутала и тн.) се проверяват за механично износване, съответно се подменят ако има нужда. Задължително се използва някакъв лубрикант при сглобяването, в случая аз използвах Lubegard Dr. Tranny Assemblee Goo. Прикачвам малко снимки: Свалената кутия: Дискове: Ремонтен комплект: Разглобена кутия: Старите части: Събрани съединители: Импровизирана скоба за демонтаж на бутало: Общо взето това е, вече минах 4к, кутията се адаптира (колата е фейс), включва меко, не буксува, не издава звуци. Рано е все още да кажа, че ремонта е успешен, но съм оптимист като цяло.
  6. И при мен намалява дневната, чудех се дали може да изгасва напълно. Видях преди време същата а6-ца като моята на която изгасваха, затова питам.
  7. Здравейте, някой има ли представа дали може да се направи при мигач да изгасва дневната светлина в съответния фар? Четох една тема тук във форума (https://audibg.com/forum/index.php?/topic/165303-кодировка-с-ваг-ком/) но при мен на събмодул 0 няма long coding. Колата е края на 2008 г. фейслифт.
  8. Vaico вероятно с някаква отстъпка може и да се докарат до тази цена, аз ги гледах на редовна цена за ~600, затова реших да поръчам Meyle.
  9. @OvivO 714 лева са тампоните, сам си ги смених.
  10. Здравейте колеги, да споделя - смених двата тампона с афтърмаркет такива MEYLE от аутодок. Вибрации няма вече, няма го и разтрисането на купето при запалване/гасене. Общо взето съм доволен. Едит: добавям и снимков материал: Старите тампони: Новите: Смених дифтунгите на дюзите, качвам една снимка на който му е интересно да види разликата между нова и износени: Започнах да събирам и това-онова за скоростната кутия, реших карантията да си я оправям сам, а торка и клапанното тяло ще ги изпратя за рециклиране в МИД Авто
  11. Така и така съм ви подкарал с въпросите - в момента кои са най-предпочитаните места за ремонт на автоматик? Бях чел добри мнения за Мишо, но днес му звънях и ми каза, че не ремонтира ZF кутии. Моята е правена един път в дивалс, но не изкара много след ремонта. В момента пак трябва да сменям съединители и да правя мехатроника.
  12. Търсих втора употреба оригинални, но дори визуално по снимките се виждат омаслени и скъсани. Отказах се да взимам Vaico, ще поръчам MEYLE от autodoc, тъй като цената е колкото на Vaico тук.
  13. Благодаря ви за отговорите. Ще пиша след като ги сменя.
  14. Здравейте, колата ми е A6 Avant (4F5, C6) 3.0 TDI, код на мотора - CDYA. Tрябва да сменям тампони на двигателя и не ми се дават пари за оригинални. Някой може ли да даде мнение за афтър-маркет решенията на пазара - примерно SWAG стават ли? Четох в една от темите, че LEMFÖRDER били ОК, но не намирам такива за моя двигател.
×
×
  • Create New...