Jump to content

Joro135

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Б4

Joro135's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей,ляв вътрешен стоп наличен ли е ? Ако може цена и състояние?
  2. Здравей,ляв вътрешен стоп наличен ли е ? Ако може цена и състояние?
  3. По принцип датчика за температурата на маслото стои на главата отзад над отвора за парното
  4. На моята беше заминал датчика под филтъра, мисля че беше кафяв. Той затваря при налягане на масло на 2000 оборота над 2 атм. А другия (до 2000 об) е на камбаната, разбира се кой е с откачане ( кабелите там са 2 като другия дава инфо на манометъра пред скоростния лост).Най-сигурно е като му провериш налягането на загряло масло с проверен механичен манометър. След като определиш кои е кабела за минимално налягане (до 2000 об.)го връзваш на маса и даваш контакт и лампата трябва да светне веднага без да палиш.Ако светне веднага, значи е камбана та или я сменяш или до нея има тапа и там навиваш един датчик за мин. налягане.Ако чака пак търси по арматурата проблема.При втория датчик имаш 3 варианта : 1 скъсан кабел-откачваш и на маса,трябва да мълчи като риба при форсиране над 2000 об. ,ако пищи пак проследи кабела. 2 прецакан датчик-с механичен манометър наместо датчика трябва да види какво е налягането и ако е над 2 атм. при 2000 об при загрял двигател смяна 3 рядко масло-ако налягането е по ниско или сменяш маслото с по гъсто (може и да източиш кило и слагаш кило по гъсто) или търси проблема по помпата, лагери и т.н.
  5. Joro135

    датчици на троиника

    Разгледай това: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=110628&pid=2001104&st=0entry2001104
  6. Търся термометър за външна температура комплект за ауди 80 Б4 92год
  7. Здравей,бобината налична ли е и с какъв номер е.
  8. Добре дошъл във филма-Б4.Много безпроблемни километри и много да те радва.Един приятел има б3 1.8 карб от 7години и е сменял само 2 амортисьра и четки стартер(не включвам консумативи като масло филтри и накладки),а я мачка всеки ден и му гори 10 газ градско и 7 извън града.И не знам да е отварял капака за друго освен за проверка и смяна масло камоли карбуратора да ровичка,и само ме бъзика като види моята с дигнат капак.Та май неговото Ауди с липсата на проблеми ме нави да изрина инжекцията,само да намеря колектор и го почвам тоя проект.
  9. Амортисьрчета за заден капак имаш ли и в какво състояние са(омаслени ли са)
  10. Днес пак я прегледах цялата кола и всичко и е ок а пак си държи високи обороти.Вече идеите ми свършиха и смъкнах оборотите като откачих буксата на стъпковото моторче и му навих болчето за реглаж докато закова на 800 оборота.Знам че не е правилно но докато се намерят колектори ще движи така.А може и да му сложа кранче +магнет винтилче за климатика вместо стъпковото.Не ми е ясно само компа как ще му се отрази премахването на стъпковото,че ще напраска грешки е ясно но ще работи ли нормално останалата му част? П.С. И немците изобщо не са тъпи даже напротив-колата е сметната да изкара 10-15години и след това като амортизирана на скраб.А ние я взимаме тогава и я мачкаме още 10 години, и за да е безопасна за каране трябва да я провериш отсякаде.Трябва да станеш маистор от смяна на дебитомери стъпкови мотори потенциометри а като гледам колко теми има за ремонт на мех.инжекция и там е същия филм,да сваляш километраж само заради това че си нулирал дневния по време на движение като след смяна на колелца и забчатки е задължително да го презапоиш,за да ти е топло задължително трява да облепиш клапите на парното и да смениш радиаторче при което разглобяваш половината кола и след седмица се оказва че радиаторчето е менте и ти е напълнило купето с новия скъп антифриз(на АУДИ не се слага от ефтинджоса) и аре пак разглобяваи.Да смениш всичко по предница и пак да си тропа се едно не си я пипал.Да смениш въжета за ръчна и пак да не отпускат апаратите та трява да се гъзиш да ги отпускаш принудително че ще запали феродото и дисковете ще се изкривят ако минеш през некоя локва.Да изброявам ли още.Но справиш ли се с проблемчетата на колата нема равна, а и като гледам другите коли на другите производители са още по зле та се успокоявам за моята. Та тъпаците сме ние че търкаляме остарели коли,но какво да се прави нема кинти за нови.
  11. За провеката на горивната уредба-започнах от дебитомера (клапата се движи перфектно а понтециометъра си дава съпротивление по книга)след това демонтаж на дросел почистване замерване на датчика и монтаж и там е ок,почистване и оглед на всички маркучи и връзки,почистване на стъпково моторче.След това подмяна на въздушен филтър и филтри на бензин и газ.Закачихме я на комп да проверим пак всичко до тук, както и синия датчик на температурата и центровката (датчика ок, центовката е на 9 градуса)няма грешка.И след цял ден работа палим и оборотие си варират от 800-1200,като стои предимно на 1200 и падат до800 от време на време и на газ и на бензин и гасне на бензин когато си поиска.По запалването-свещи палец и капачка нови, кабелите проверени.Бензина е 98 октана пресен.Та на въпроса кои колектор от карбураторен мотор би паснал на главата на АБК с минимални преработки за да се приключи с проблемите.Моля само за конкретни отговори от запознати с проблема. П.С.Ако можете да помогнете с мнение по въпроса ще съм благодарен и бих почерпил с удоволствие. Нека форумните спамаджии да акат другаде.Дивотии от рода на -"пусни чесъна на течна фаза, и нито ще ти трябва колектор, нито нищо" и "Що си купувате коли, дето после ревете от тях" едва ли са за този форум-мисля че сме тук за да си ПОМАГАМЕ и да обменяме мнения и части,за да могат колите ни да са в префектно здраве.
  12. Дебитомери имам 2-един на колата и един резервен,стъпкови мотори имам 2 резерва, понтенциометри за дросел-1резерва.Няма грешка на компа и уж всичко е ок а мени оборотите от 800 до 1200 и гасне на бензин когато си иска.Та ако знаете какви колектори и карб ще му паснат на тоя мотор (абк) помагайте с инфо
  13. От Смолян съм.Е оправях я мъчих я сменях,ама да вкарвам 700 лева за дебитомер или 205 лева за стъпков мотор при цена на колата 1500 -2500лв ми се струва малко тъпо,все пак е 20 годишна.Па и спорд некой слухове дочути от тук и там при монтаж на карбуратор на абк мотор колата се отпушва и почва да върви като за115 коня и пада разхода с до литър бензин и 1,5-2литра газ при нормално каране.Мисля че трябва да се смени и делко заради центовката която я команва компа.
  14. Така става въпрос за б4 абк-115коня 92година,та може ли да се сложи карбуратор с минимална преработка,и с какъв колектор може да стане тая заигравка.Писна ми от тая инжекция с всички там дебитомери стъпкови мотори понтециометри и т.н. дивотии.
×
×
  • Create New...