Jump to content

rockett

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от rockett

  1. Автомобила е след челен удар. Мотора е 1.9 TDI помпа-дюза 115 к.с. За наличности и цени на части моля да се обадите на 0895643126 . Автомобилът се намира в гр. Варна, всяка една част може да бъде демонтирана и пратена по Еконт с опция преглед за сметка на купувача.
  2. Благодаря ти колега...
  3. Здравейте колеги Ситуацията е следната... Колата е Audi 80 B4 (04.1993) 1.9 TDI (1Z), управлението е EDC 1.2.9. Когато я свържа с VAG com (2014 година) той намира управлението, също така успешно влиза в измервателните блокове (measuring blocks). Обаче от там като задам група не изкарва стойности... Някой от вас колеги ако случайно знае какво трябва да се барне моля да сподели... Пробвах да и прочета грешките и успях, също така и да ги зануля. Пробвах и в ABS модула да вляза и там успях, само с групите бера ядове... Помислих си че самото устройство е повредено, но уви не е... Свързах го към още няколко коли с тях нямаше проблем никъде...
  4. Моята B4-ка беше така, купих си ремонтен компект на Autofren и си ги смених, проблеми вече 1 година нямам Също така те съветвам да си махнеш кантара, започва да спира доста по-добре!
  5. rockett

    Ауди 80 б4 1.9 ТДИ

    Колеги на около 500 000км е но тия парчета ги прави още от предния собственик. Той беше и задал статичния аванс в закъснение и по тоя начин нямаше ядове, но гореше много, пушеше много и въобще не вървеше. След като попадна в моите ръце и направих заводска центровка и тогава се върна проблема. Започнах да си играя в електрониката, като развивах 4те гайки вътре в ел. блока и я усуквах в различни положения, така че да хващат на здраво място четките. Така изкарах почти без проблем 5-6 месеца, но уви вече свършиха посоките на усувкане, а видимо графита е изтрит!
  6. rockett

    Ауди 80 б4 1.9 ТДИ

    Колеги и аз съм в джаза от Август месец миналата година, местих платката в какви ли не положения, за да хванат четките на здраво графитено покритие, но и на него му се разказа играта... Има ли човек, който да ги рециклира тези електронни блокове или по-специфично да го възвръща това графитено покритие, не ми се рискува с помпа 2ра ръка.
  7. На празен ход имам впредвид да форсираш на място...Честно казано не съм го мерил на моята, но ме заинтригува
  8. На празен ход мисля че е нормално да е 0.9, но в движение виж какво дават те:
  9. Според данните в Autodata и техните методи за измерване работи на около 1,6 бара
  10. rockett

    Ключета за врати B4

    Във Варна има достатъчно магазини колега за авточасти, само че навсякъде където отида да търся такива ключета ме връщат...Та предните врати са с по 2 крачета, а на задните с по 1. Номера който написах е от ключе с 2 крачета. Поздрави!
  11. Привет колеги! Става дума за ключетата, които дават информация за отворена/затворена врата. Тъй като вече нямам и 1 здраво реших че е крайно време да си купя 4 нови. Само че идея си нямам от къде мога да намеря такива при възможност да са от магазин във Варна. Някой от вас колеги купувал ли е скоро от някъде такива щуротии? Записах си номер от едно от ключетата - 893 947 561 A.
  12. Привет колеги. Искам моето VDO табло да го модернизирам с едни светодиодни крушки за подсветка. Трябва ли да са някаква специфична мощност? Вмомента на моето са монтирани най-различни по мощност крушки (1W,1.2W,2W), а не мисля че трябва да е така...
  13. rockett

    LED крушки за фарове

    Благодаря ти колега, a къде се намира ралето (в бушониерата под чисточкатите или в краката на водача) и кой елемент трябва да подменя? Цитиране на предходен пост!
  14. rockett

    LED крушки за фарове

    Колеги, някой от вас който е монтирал светодиодна система, свети ли ви ауточека за изгоряла крушка?
  15. rockett

    Спирачки

    Аз съм много доволен от TEXTAR
  16. Aз съм с дискове отзад и имах ядове с кантара, накрая просто го разкарах и започна да спира изключително добре, дори и с изтритите ми клебери!
  17. rockett

    LED крушки за фарове

    Аз съм се насочил към ТЕЗИ крушки. Мисля че и на къси и на дълги ще светят добре
  18. Колеги аз карам B4 TDI, като си я купих чукаше адски много, студена-топла нямаше разлика. Свалих си повдигачите, разглобих ги и така ги накиснах 24 часа в Кореселинова вана. След това ги сглобих и ги върнах на двигателя. Смених си и маслото (ERG 10W40) и масления филтър и все едно карам друг двигател. Процедурата я правих скоро и за сега нямам никакви забележки!
  19. rockett

    LED крушки за фарове

    Честито колега! Само че имам въпрос до автора, свързан с тези крушки, които си е купил колегата. За фаровете, които са една секция е за предпочитане единия светодиод да е по-напред, а другия от другата страна да е по-назад нали?
  20. Здравейте колеги, за да не правя подобна тема реших да пиша в тази. Имам проблем със светлините на таплото, но с не ясен характер. Когато си пусна габарит/къси светва таблото без няколко лампчики от 0 до 80км/ч. Странното което е че светват отвреме на време, но много рядко. Днес си прегледах профилактично реле регулатора не мислейки за този проблем, видях че 3 от студените спойки бяха се нацепили и ги нагрях, за да се оправят. Като го сложиш пак на мястото, запалих и светна цялата подсветка на таблото, но не за дълго. След три старта на 4тия пак старата песен на нов глас. Някакви идеи колеги?
  21. Този проблем може и да не е свързан с работата на майстора. При този тип помпи това износване е много характерно. За това всички които са 94' и нагоре са с новото поколение помпи, при които не се използва потенциометър, съответно са лишени от това главоболие...
  22. При мен проблема започна след смяната на ангренажа (имам я от лятото). Тогава при смяната, правих регулировка на статичния аванс и проблема се появи чак тогава. ГНП-то беше в закъснение, при правилно настройване, започна да го прави точно така, както го описваш. Дори съм публикувал и аз тема. След като направих това което описах в горният ми пост, проблема го няма и си работи абсолютно нормално, както всяко едно TDI.
  23. Здравейте колеги Имам много странен проблем с интервалите на чистачките. Когато искам да си измия предното стъкло и дръпна лостчето към волана помпата започва да помпи и да пръска течност по стъклото, но чистачките не тръгват, докато не бутна лостчето чак на най-високата скорост. Проблем прави също така когато искам да пусна най-ниската скорост, пак по същия начин, минавам през най-високата скорост и после се връщам на първа степен, но понякога дори прави едно почистване и пак спират... А когато натисна лостчето надолу, ако тръгнат, започват да чистят и вмомента на пускането на лостчето и те спират независимо къде, тоест за да направят едно почистване и да се върнат, през цялото време трябва да задържам лостчето. Някакви идеи от какво е този пробелем, колеги? Поздрави
  24. Колега имам същия проблем. Моето B4 е 93' и е със старото ГНП (предполагам както и твоето). Намерих просто решение на проблема, макар и временно. Целия проблем идва от това че се износва графитеното покритие на потенциометъра в електронния блок. Когато свалиш капака на помпата ще видиш една тъмна платка, която се държи на 4 шпилки с гайки. Лашни гайките така че да може да мърдаш платката, имаш достатъчно голяма хлабина, която можеш да използваш като завъртиш леко платката надясно или наляво и без да я пускаш стегни гайките. След което си слагаш обратно капака на помпата и излишното, палиш и караш, докато не стане пак така. След което сменяш посоката...За сега процедурата съм я правил веднъж в рамките на 4 месеца. Успех колега!
×
×
  • Create New...