Jump to content

topi78

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от topi78

  1. По втората грешка 17965: 17965/P1557/005463 - Charge Pressure Control: Positive Deviation Possible Symptoms Reduced power output Limp mode Possible Causes Boost Pressure too High Hoses/Pipes incorrect connected, disconnected, blocked or leaking Charger Pressure Control defective VNT (variable nozzle turbo): nozzles stuck Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75) defective Possible Solutions Check Hoses/Pipes to/between Components Check Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75) Check / Clean / Replace Charge Pressure Control Check / Clean mechanism for variable nozzles По първата грешка 17994: 17994/P1586/005510 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Short to Plus Possible Causes Wiring/Connectors from/to Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145) faulty Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145) faulty Possible Solutions Check/Repair Wiring/Connectors from/to Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145) Check/Repair Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145)
  2. topi78

    Компресия Audi A4 B7 2.0TDI

    Колега, колко е компресията? За да се разбере къде е проблема трябва да се направи така нареченото "мокро мерене" - сипва се малко масло в цилиндъра и се мери пак, ако се повиши компресията значи заминали сегменти, ако не се повиши губи от друго място - клапани, гумички и т.н..
  3. Моята не подлежеше на заваряне, взех втора ръка от сеат леон 2009 година 440,00 лева с всичко по нея без дюзи. Иначе всички части и манипулации ми излязоха 2540 лева, труда от мен. Лично според мен, не се набутвай с нова, намери си втора ръка, по възможност след 2008 година. Може от шкода , сеат, фолксваген. Караш я на проверка за спуквания после една стружка за почистване на челото, пасване на клапани, нови лагерчета на валовете, промиване на всичко, нови гарнитури, болтове и други педерастии и после само газ. Моят съвет е прави докато не станало късно. При мен стана воден удар, смяна на бутало и биела на 1 цилиндър от там нови биелни лагери и т.н.. Става по скъпо.
  4. Колега, не си губи времето с разни акумулатори, тандем помпи и др., главата ти е спукана 110%. Тоя филм го играх преди половин година с А3-та на сина. Сигурно е спукана на 1 или на 4 цилиндър. При първо палене пали трудно защото, когато я оставиш главата изстива и пукнатината се разширява и се пълни с антифриз цилиндъра, когато е топла главата се разширява и пукнатината се затваря и тече по - малко. Сещаш се, нали? А това е филма!!!!
  5. Здравейте колеги, та значи филма е следния, колата е А3 2.0 TDI 140 HP небезизвестния BKD мотор. Та пукна глава на 1 цилиндър, от там водно ударче и крива биела на 1 цилиндър. В тази връзка не можах да намеря момента на затягане на биелните лагери, защото ще ги сменям всичките плюс нови сегменти т.н.. Моля за помощ някой ако знае момента на затягане, а после ще пусна една темичка с богат снимков материал, че тези глави голям проблем!
  6. Датчик за температура за охладителната течност, но по-добре първо диагностика.
  7. topi78

    Шумен двигател

    Колега, на синът ми А3-та беше така, работеше като Форд Транзит - голямо тракане. Като я разхвърлях за смяна на ремъци и ролки - кво да видя коляновия вал 2 зъба след белега. Правилно зацепване, нов ремък и ролки, проверка на компа за ъгъла - 0,5 градуса и заспа, мърка като коте. Така, че първо иди да ти сменят ангренажа и най-важното да го зацепят като хората, а не по белези направени с маркер и смятам, че ща се оправи. Колега, на синът ми А3-та беше така, работеше като Форд Транзит - голямо тракане. Като я разхвърлях за смяна на ремъци и ролки - кво да видя коляновия вал 2 зъба след белега. Правилно зацепване, нов ремък и ролки, проверка на компа за ъгъла - 0,5 градуса и заспа, мърка като коте. Така, че първо иди да ти сменят ангренажа и най-важното да го зацепят като хората, а не по белези направени с маркер и смятам, че ща се оправи.
  8. topi78

    Пренадува турбото

    Ок, ще направя нов log, както си казал пък ще видим тогава.
  9. topi78

    Пренадува турбото

    Турбото не съм го сглобявал аз, а някаква фирма в София, те би трябвала да го настроят въпросния актуатор !?!?
  10. Здравейте колеги, колата е А3 2,0 TDI 140 к.с., след смяна на средна част на турбото, колата започна да пренадува и да влиза в авариен режим. Почистих геометрията и нещата като чели се пооправиха, но колата все още е мудна и понякога забива. Вакуумите са проверени, актуатора е проверен. Вече нямам идея, затова качвам един log и моля за мнение какъв е проблема.LOG-01-003-011-xxx.xls
  11. Колега, купих я от "Косер" за 42 лв. Цитиране на предходно мнение!
  12. Проблема е решен - счупена пластмасова тръбичка на вакума!
  13. EGR е нов, но честно казано освен него не съм чистил тръбата която идва от охладителя до него, а тя имаше доста нагар вътре в нея и видимо беше стеснена. Мисля да я сваля и да я изчистя. Цитиране на предходно мнение!
  14. Здравейте колеги, колата А3 2,0, 140 hp, след смяна на въпросния клапан отново ми набива тази грешка: 16785 - EGR System Insufficient Flow. Имате ли идея защо? Също така съм сменил и дросел клапата защото замина моторчето. Други грешки няма само тази, колата си върви идеално, но това ме дразни. Благодаря предварително за помощта.
  15. Здравейте колеги, Първо се извинявам на администраторите ако темата не е за този раздел, но ми трябва говорителя за буфера на Ауди А3, който се намира отзад зад лявата кора. Сторият е издънен и е с параметри Блаупункт двуканален 2х2 ома, 16,5 см. диаметър.
  16. Така, датчика е свален и сменен. Намира се точно под ралката на разпределителния вал, а буксата му е зад ЕГР-а. Сваля се лесно, но трабва да се отвори е дно капаче на пластмасовия гръб на ангренажа, точно зад стойката на алтернатора. Капачето е навряно, аз го видах чак като разкачих ангренажа и махнах едната ролка, но уви. Свеща е сменена, но докато стигнеш до нея е малко играчка. След смяна на датчика пали от четвърт.
  17. Здравейте колеги, от скоро имам А3 2,0, 140 кс, мотор BKD, 2003 година, След прочетеното във форума и след направена диагностика с VAGCOM, имам няколоко въпроса: 1. Имам изгоряла подгревна свещ на 3 циливдър, къде се намират тези свещи? 2. къде е датчика за синхронизация на разпределителния вал, защото компа показа, че няма връзка с него, та си мисля, че може някой кабел да е скъсан. 3. Доста изчетох за главите, моята е от "проблемните", та въпроса ми е, каквиса признаците за спукана глава? 4. Друга грешка, която показа е проблем със ксенона - отворена верига на левия фар, какво ще рече това и какво е решението? Иваче колата е самолет, върви много добре, стегнато, няма тропане хлопане и т.н.. Благодаря Ви предварително за отговорите!
  18. Здравейте колеги, незнам дали мястото на темата е тук, за което се извинявам, но я пускам с цел да бъда полезен на някого. Та всичко започна с леко тракане от компресора на климатроника. Колата е А4 1,9 тди 130 к.с.. Въпросното тракане ту се появяваше ту изчезваше, до момента в който просто започна да вие на умряло и така дойде време за ремонтчето. Ето го и въпроснията компресор. Изпалзвайк хубавото време започнах разкачането в следния ред - първо източване на фреона; - махане на кората под двигателя; - сваляне на ремъка; - развиване на трите болта държащи компресора; При развиването на болтовете компресора увисва и при наличието на ударен винтоверт процедурата може да се извърши и без точене на фреон и махане на тръбопроводи, но аз бях решил да се заровя по-дълбоко и затова го свалих. При свалянето проблема се оказа в плочката, коята е в средата на ремъчната шайба. На следващата снимка се вижда в увикнало положение. Въпросната плочка влиза на шлици на оста на компресора, при мен тези шлици се бяха загладили и плочката се клатеше и дрънчеше и свиреше Свяля се чрез развиване на болта в средата на шайбата. Тук вече свалена Под нея се намира гумен тампон След внимателен преглед се отказах да сменям лагера, тъй като нямаше нито шум нито луфт. Ето я и новата плачка струва 46,00 лв. Тук вече поставена Междувременно източих старото масло, което беше идеално бистро, налях ново 180 мл.някакво американско беше но забравих името. После качване на компресора по обратния път. Свалих и дехидратора и поръчах нов, който ще дойде след два дни на HELLA - 40,00 лв. Следва поставяне на ремъка и чакане на дехидратора, зареждане с фреонче и лятото може да идва. Надявам се темата да ви бъде полезна. Ако имате въпроси съм готов да отговоря доколкото мога. Забравих модела на компресора DENSO 7SEU16C
  19. Здравейте колеги, колата е АУДИ А4 1,9 ТДИ 130 кс, след като застудя се получи едно странно тракане от компресора на климатроника. При вклучен ECON тракането е почти недоловимо но при изключен направо чатка от компресора. Моля за мнения от какво може да е. Климатроника работи идеално и на студено и на топло. Може ли да е от пренатегнат ремък на компресора? Предварително благодаря на отзовалите се!
  20. Ако е така, това подлежи ли на промяна? Цитиране на предходен пост!
  21. Незнам какво е това "FAD", ако е функция на навигацията ще видя каде се намира е ще проверя
  22. Здравейте колеги, Проблема е следния колата е ауди А4 1,9 ТДИ 131 кс с навигация, свирят само тонколоните на задните врати и буфера на задната кора. Предните свирят само като включа от навигацията някаква функция за телефон, но след 10 секунди се изключват и пак свирят само задните. Въпросът ми е има ли начин тази функция да се изключи и да свирят всички колони, защото аз не мога да я намеря.
  23. topi78

    ауди 80 б4 глава

    Колега, какво означава "дупка"? Да не е изгнила някоя тапа? Защо бързаш за нова глава. Провери си първо тапите и другите джунджурии по главата, тройници и т.н.
  24. Гумичките вече са налице, но честно казано нямам вяра на продаваните болотове. Мисля, че са по-некачествини.
  25. Колеги благодаря, на всички за отговорите, но имам още един въпрос трябва ли да сменя болтовете? Иначе глата е вече измита старателно, клапаните са паснати, всички гарнитури са купени и утре ще събирам. Мога да кача някоя снимка.
×
×
  • Create New...