Jump to content

Вито

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Вито

  1. Благодаря за съветите колеги. Ще ги последвам. @ ads : Давам последователност отзад напред във времето. Наливам в : Круиз, Ромпетрол (От румънски собственици сега за казахтански) , Газпром, ЕКО, ОМВ Доколкото разбрах няма проблем с нафтаджиите. А и каквото да си говорим българската нафта не най-добрата стока. Слагал съм европейска и колата лети като чисто нова. Стрелката на горивото в продължение на дълго време и газ до дупка стои след линията за максимума.
  2. Намерих във форума, че този проблем го има още един колега (По време на каране насича и бие предницата, губи рязко обороти и гасне). Сменял е много части, но проблема си е останал. В БОШ ми казаха, ако проблема е относно ГНП: Софтуер: 500 лв Електроника: 500 лв. Доколкото проучих от източник електрониката е един капсолован управляващ 4 транзисторен блок. Помпа ремонт (зависи от ремонта): 300 лв -> 500 лв. -> 1000 лв. и нагоре Преди седмица са направили ремонт на помпа на Пасат за 300 лв. Аз незнам къде е проблем, може и да се укаже, че е само някакво маркуче.
  3. В рамките на 3К и 6К оборота на място и с пълна газ, колата е Слънце. Като сваля до 2К рязко спада сама до 800 оборота. Държи 800 оборота и не гасне. Само тресе цялата кола. След което не мога да вдигна с 1 оборот нагоре, като педала на газта го сложа до долу. Свети и мига индикацията на таблото " Проблем със свещи".
  4. Не. Беше на половина. След като приключих теста и диагностиката, сипах двутактово масло 600 гр. , Бардал 200 гр. и напълних догоре резервоара. Колега, токущо запалих.
  5. Не. Прие се като вид съобщение, което го е дало след появата на проблема. За предприемане на необходимо действие системата дава: Смяна на помпа. Интересно и за късмет, когато направих ме тест драйв колата не даде никакви проблеми. Искам да я карам на възможно максимална скорост и обороти за да се прочисти парафина, който се е набутал по време на резервата. Ако не запаля отново би ли ми дал контакт и човек, който би могъл да тества помпата на стенд и каже състоянието и. Колата ми е на сърце и не искам да я продавам. Много съм доволен през цялото време от нея, откакто я закупих. Карам я пет години.
  6. Здравейте колеги, Карам А4/2.5 ТДИ/Б6/Авант/186 к.с./Куатро с двигател V6. Колата е 2002 г. Случи ми се момент да карам на резерва. До момента не съм го допускал. Винаги съм сипвал до горе нафта на половин или четвърт резервоар. Слагам Бардал 100 гр. лятото и 200 гр. зимата през последните две години. След като карах на резерва, колата започна да губи мощност на ниски обороти на втора и трета скорост, да забива и насича предницата, както и да спира. Имах случаи в които не запали от първия път. Трудно запалва след втори и трети път. Колата стоя на паркинга два или три месеца, поради този проблем. Това, което направих до момента е: 1. Смених горивен филтър. Подобри се, много рядко се проявяваше проблема, след което отново зачести 2. Направих диагностика в Юнитрейд. Дюзите са в отлична норма 0,1 при допустими граници -1,5/+1,5 Появи се грешка, която е излизала за ГНП. При тест драйв от мен и специалиста колата беше в отлична форма и нямаше никаква проблеми. Обясниха ми, че трябва да сложа двутактово масло 10 гр./1 л. (600 гр. за моя пълен резервоар), бардал и да напълня до горе резервоара. Да я карам до дупка, като самолет и само на високи обороти. Да не я държа на паркинга, а само да я карам. Изпълних всичко. Настъпвах я до дупка. Никакви проблеми. Но отново на ниски обороти при втора и трета, започна да се проявява този проблем. В момента колата не мога да я запаля на паркинга вече трети ден. Моля за съдействие и вашите съвети. Благодаря предварително, Виктор
  7. Здравей колега, Искам да ми предложиш Масло за моята А4 2.5 TDI 186 к.с. 2001 г. / 2002 г. Кажи ми и цената. Мерси предварително, Виктор
  8. Аз запалих адски трудно днес и онзи ден. Едвам, едвам с 300 зора. С много въртене и държах много на контакт след десетия път. Започна да ми свети, че няма масло. Май щях да я задава за малко. За първа зима ми се случва. С чисто нов акумулатор съм. Заредих на Ромпетрол дизела. Мисля да заредя в ЕКО, но като прочетох от колегата е същия боклук нафта, както всяка в България Не съм сложил добавка, но ще се наложи за да не стане беля.
  9. Аз запалих адски трудно днес и онзи ден. Едвам, едвам с 300 зора. С много въртене и държах много на контакт след десетия път. Започна да ми свети, че няма масло. Май щях да я задава за малко. За първа зима ми се случва. С чисто нов акумулатор съм. Заредих на Ромпетрол дизела. Мисля да заредя в ЕКО, но като прочетох от колегата е същия боклук нафта, както всяка в България Не съм сложил добавка, но ще се наложи за да не стане беля.
  10. Да. И получих контакт: Ремонт на блока = 400 лв. Работа 110 лв. Всичко е на 6 сега. Колата върви като нова. Много мощно набира.
  11. Мерси, Колеги! Доколкото разбрах, главния компютър проверява всички части по уникален код. За всяка кола частите са с уникален код за самата нея. Ако взема втора ръка, няма как да докажа произхода и. Има вариант да се пренапише софтуера, но колата не върви както трябва.
  12. Здравейте колеги. След като излезнах от паркинга, на първото кръстовище, на първия светофар ми загасна колата. Пали, но няма тръгване. Тук ще използвам момента, да изкажа сред какви хора живеем и сме заобиколени: Никой не слезе да ми помогне с бутането, сам бутах колата въпреки че направих опашка от 20 коли, седяха 15 минути, задръстване направих а те ме гледаха през стъклата си в коли за 20000 лева. И за капак на всичко като излезнах на булеварда и там бутах, колите едвам не ме сгазиха, защото там пък затворих цялата посока. След 2 дена я качих на рапатрак (платформа) и в сервиза. Казаха ми, че е изгоряла платка на дизеловата помпа. Трябва да се поднови с BOSCH нова и ще струва 2000 лв. Очаквам да споделите Вашите мнения и преживявания! Благодаря!
  13. За втори път взимам белгийско : ardeca SYNTH - SX 5W40, пълна синтетика
  14. Вито

    аларма "freccia anteriore"

    Колеги, Да. Първо проверих мигачите. Всичко е ок. Спомням си, че последния път със същата индикация (лампа с Х) и друг тест се оказа изгоряла крушка на предния фар. Търсих информация. Да, в превод: Стрелка напред. Също интересно е, че под същото име и текст на италиански се продава и стоп. Ще отдида на диагностика в петък сутринта и ще ви кажа какъв е резултата
  15. Здравейте колеги, Имали ли сте аларма "freccia anteriore" . Свети лампа с Х на таблото. Предполагам е нещо свързано със светлините. Мерси предварително! Поздрави, Вито
  16. Инженер телекомуникации "Управление на промените в мобилна мрежа"
  17. Благодаря! Извинявам се за късния отговор, но нямах възможност да влизам в интернет. Проблема е решен: Чисто нов стоп. Похвала за доверения сервиз "Унисек" . Отлично. Благодаря на отзовалите се и предложението на колегата! Радвам се, че открих търсената гума и във форума. На добър час! Поздрави, Виктор
  18. Колеги, По сервизна документация се води като част от стопа. Няма я отделно. Счупен десен заден стоп също ще свърши работа. Благодаря на всички отзовали се на моето търсене!
  19. Здравейте, За А4, 2001/2002, комби: Търся оплътнителна гума върху десния стоп, която стои залепена на задния калник от вътрешната страна в багажника. Мерси предварително!
  20. Здравей колега, За А4, 2001/2002, комби: Търся оплътнителна гума върху левия стоп, която стои залепена на задния калник от вътрешната страна в багажника. Мерси предварително!
  21. Вито

    FRENI (!) на таблото

    Здравейте, Проблема е разрешен. Алармата изчезна. Да, много суха е била от към спирачна течност. Смяна на спирачната течност, ремонт на спирачната помпа и смяна на накладки. Мерси отново за насоките.
  22. Вито

    FRENI (!) на таблото

    Здравейте, Мерси за отговорите. Ще я проверя. Лампата на ESP-то непресветва. Само "FRENI" с голяма червена "!" Да. Излиза сигнализацията, когато се засиля и рязко спирам.
  23. Здравейте колеги! От време на време излиза FRENI (!) на таблото със звукова сигнализация три бипа. Прави ми впечатление, че се случва когато вдигам скоростта рязко, след като съм я запалил сутринта за работа. Имали ли сте такива инфикация? Минавал съм на компютърна диагностика. Дава грешка "Липсващото измерване на климатроника и температурата". Мерси, Вито
  24. колега, 225/45/17 зимни с добър ДОТ имаш ли?
×
×
  • Create New...