Jump to content

nemak

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно nemak

  • Рожден ден 5 Май

Друго

  • Kaра
    A4

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

nemak's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Получих информация от трето лице, което е гледало колата. Думите бяха: “Подминавай, километрите са много” Темата може да се заключва!
  2. Няма други неща, това е. Колко точно са километрите не е ясно. Просто да се подминава от колегите.
  3. И е така, и не е така. Точно този автомобил е добре поддържан, просто километрите му са повечко.
  4. Конкретно това А3, за което пуснах темата, отпада. Съветвам и всички от форума да го пропуснат. Не съм ходил на място да го гледам, но след разговора с търговеца се отказах.
  5. Донякъде съм съгласен, че си е "даунгрейд" от А4 на А3, но не ми се влиза пак във филма с многолостовата предница на А4. Ако има колеги осъществили подобен "даунгрейд" нека изкажат мнение. Немците обърнали ли са внимание на слабите места на предницата или продължават същите проблеми от В5 и на В6/В7??? Аз по-долу ще опиша моите съображения. Безспорно А4 повече ми харесва от А3. Б5-цата беше S-Line Avant и освен малкия просвет и си друсаше доста. Относно вътрешното пространство - не мисля че А4 е много по-просторно вътре от А3 Sportback. Разлика ще има в багажника, но пък не ми трябва огромния багажник на А4, тъй като дори и при дълги семейни пътувания не съм го ползвал на 100%. Четиричленно семейство сме (броим се трима възрастни, тъй като големият е 190см вече), но багажът ни се побира в един голям куфар и две по-малки чанти които и в Sportback-а влизат (събирал съм ги и в Корса и С3). Не ми се налага да нося детска количка, колелета, тротинетки и други обемни товари. Струва ми се излишно да "разхождам" 30см по-дълго купе в градски условия през 90% от времето. Относно нивото на оборудване - А3 не отстъпва много на А4. Климатроник, темпомат, борд, ел.пакет, комфорт модул, подгреви - всичко това се среща и при А3, а ако ги няма заводски някои неща могат и да се добавят на по-късен етап (ако чак толкова много ми липсват). Единствено не знам как са А3 по отношение на обезшуменост на купето?! Приемам съвети и упреци Поздрави! P.S. Предницата на В7, все още ли е толкова "рехава" като при В5?
  6. Здравейте отново! Благодаря на отзовалите се! На снимки изглежда много добре, предвид примамливата цена ще иска обстойна диагностика. Дано в района има доверен сервиз. По двигателя и задвижването DPF и дюзи ли да се гледат освен състояние на съединител+маховик (там слухово и по вибрации в педал и купе) и видими износвания на спирачни дискове и накладки? VCDS ще си покаже грешки, ако ги има така или иначе. В темите тук и в други форуми не срещнах много оплаквания от CR моторите. Призовавам колеги с такива мАтори да дават напътствия какво и как да се гледа при евентуален оглед.
  7. Здравейте, колеги! Дойде време да сменям В5-цата с нещо по-ново. Оглеждам се за А3 8РА. Скоро попаднах на тази обява и ще се радвам, ако споделите мнение за екземпляра, тъй като съм далеч от мястото където се намира и не ми се разхожда излишно. Предполагам е с CR мотора, откъм допълнителни екстри не е толкова зле, поне по снимки. Някой с такъв автомобил би бил полезен с мнение за поддръжка, надеждност на мотора и ходовата част. Поздрави!
  8. 100% са запушени дренажните отвори, за които говорят колегите по-горе. Решението е профилактика 2 пъти годишно (пролет и есен). Играчка е, но спестява главоболия. Другия начин е да се премахнат гумичките от отворите, но и тогава не е сигурно че някое листенце няма да застане точно там.
  9. Нормално е като вдигнеш лостчето да тръгнат предните чистачки на интервали. Щом като бутнеш напред лостчето задната не тръгва значи е спекъл целия механизъм на задната чистачка. Сваляш го и от там 2 варианта: - отворяш механизма и ремонтираш/побългаряваш; - купуваш работещо от друга кола (масово са по 40лв.), като няма гаранция колко дълго ще работи преди да спече и то; Аз предпочетох първия вариант. Има достатъчно теми в този форум и във Фолксваген форума за отварянето и ремонта на механизма.
  10. Здравей! Ако си вдигнал лостчето нагоре за да тръгнат предните чистачки и в същото време го бутнеш напред за да заработи и задната - тогава ще работят и предните и задната на интервали. Ако обаче не си вдигнал лостчето нагоре, а само го бутнеш напред - тогава трябва да работи само задната на интервали. Цитиране на предходно мнение!
  11. Ангренажен комплект и водна помпа сменени от Мишо. Бързо и точно. Надявам се чак след 5 години пак при Мишо
  12. nemak

    Пръскалка задно стъкло

    И аз минах през тази драма. При мен тръбичката се скъса, разглобих механизма и с помощта на двама колеги от форума се презапои нова тръбичка. В двата края останаха парчета от оригиналната тръбичка, за да може в горния край пръскалката да пасне идеално в диаметъра. За тръбичка ползвахме звено от телескопична антена, за късмет се оказа от някаква "цветна" сплав и спойката се получи. Наложи се разпробиване на вътрешния диаметър на оста на чистачката, тъй като новата тръбичка беше една идея по-дебела от оригиналната и не се движеше свободно вътре. Иначе съм предоволен от резултата, дано издържи дълго. За съжаление в еуфорията не съм снимал, но като се отвори механизма лесно се ориентираш кое и как трябва да стане. Късмет! Цитиране на предходно мнение!
  13. Мише, моторчето на задната чистачка стана перфектно, дано да издържи дълго. Вальо запои и горната част на тръбичката и работи много добре. Мерсаж!
  14. Отново доволен от Мишо. - смяна на масло с всички филтри; - смяна на предни дискове с накладки; Специална заигравка с кората под мотора Всичко това на А4Б5 фейслифт. Бързо и с разбиране си върши работата. Благодаря!
  15. Мерси, колега! Явно не достатъчно съм търсил. Ще отварям значи отзад.
×
×
  • Create New...