Jump to content

gramaton

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от gramaton

  1. Здравейте колеги, Искам да пенсионирам вече стария тръц,и да го заменя с нещо по-младо,между 2013та-2018та.Моля да споделите кой двигател / бензин,дизел/ е сравнително надежден за този тип купе.
  2. Купувам ,решетки за халогени-лява и дясна,за А3,2000г.-тел. за връзка-0888/002333 или лично съобщение,моля.
  3. Здравейте колеги,ще бъда благодарен ако се изкажете за тази обява, http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11446116205281137&slink=bansg9 Извинявам се за заглавието на темата,но не знам как да го редактирам.
  4. не,няма чип,бях се ориентирал и аз към закс,но специалисти много,та затова реших да сондирам мнения тук,благодаря! Цитиране на предходно мнение!
  5. Здравейте,порових доста из раздела и нещо не намерих такава тема,ако греша,моля ,не стреляйте Предстои ми смяна на съединителя,бихте ли ме насочили към конкретна марка,питам препатилите,че гаражните ми завъртяха главата вече с "тоя става,оня не става". Колата е А6 С5 1.8Т,куатро,AJL,1999г. Благодаря!
  6. В началото след монтажа,правеше подобни номера с прекъсванията,направиха и някакви настройки и нещата се нормализираха.Нямам омазнявания по изброените.Относно кабелите на ГИ,не разбирам ,но видимо поне за мен всичко си е на мястото. Цитиране на предходно мнение!
  7. Забравил съм да упомена какъв е ГИ-Power jet на Autogas,честно казано не помня колко ома е рейката,няма чип. На бензин си е идеална,просто има съвсем леко прекъсване в рамките на 30-ина секунди,след преминаване от газ на безин.
  8. Здравейте,от известно време насам колата ми прекъсва много на газ,между 2500 и 3500 оборота е нечовешко,само в движение,когато е изключена от скорост няма прекъсване,вече единия тампон на двигателя свърши( дали от това ,дали му е дошло времето ,не знам).Колата е А6,1.8Т,180к.с.AJL,99г.След многократните ходения при човека монтирал ГИ,промяна естествено нямаше,сменях свещи N-пъти,чисти системата,разпробива инжектори,смених лулите,щото били нацепени и от там бил проблема-хахха,температурен датчик,последното което се оказа че трябва да подменям било дебитомер и ламбда сонда.Накрая газаджията каза че проблема ми бил за елконаджия ,щото видиш ли колата прекъсвала и на бензин. (да уточня само ,че има леко придърпване на за кратко,след като съм минал от газ на бензин в оборотите около 3к,след това придърпвания няма) абсолютно несъгласен отдидох при друго светило на ГИ,същото дърво,прави -струва,ръчка,чеса се по главата и каза ,че не си държи времената,трябвало да се сменят по-горе изброените неща и т.н. Тотално убеден ,че ако тия двамата са светилата на ГИ във Варна,то аз съм или пълен лаик или пък те са поредните,гледащи как да ти вземат парите. Отидох на елкон,закачахме и нищо,в движение също нищо,повторението било майка на знанието затова отидох на друг елкон ...и там нищо . Та моля Ви за съвет,някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели,или пък да каже читав майстор във Варна на ГИ Благодаря!
  9. Обърках поста -за 1.8Т,180коня,куатро. 2.4 и 2.8 не погоряват ли повече и не е ли по-скъпа подръжката?
  10. втора ръка,по възможност черна. П.С.Едно дърво пречело на жената да паркира,та решила да го премести
  11. При мен след смяна на два термостата излезе температурен датчик,ако е той ,не прави компромиси и си вземи истински от сервиза на Ауди. А за разхода ,при мен е 11,с около 110км/ч,така че.... ,както се казва -голям ..й е,ама с повече е...е се свиква
  12. При мен на място духа по студено,отколкото в движение.
  13. Нещо такова си мислех и аз,че откакто почнаха жегите не духа със свят. Днес предполагам .че ще ми остане време да допълня фреона и ще кажа резултата.Благодаря. Аз съм на ръчка и при мен рита само като пусна климатика.
  14. Явно ще се ходи на профилактика за климатроника. Благодарско!
  15. Много са първите моменти при мен,в смисъл не го прави еднократно.
  16. Здравейте колеги,от известно време насам имам следния проблем .Когато е включен климатроника и колата е на празен ход,било на светофар или на паркинг,се усеща едно ритване от време на време което е доста осезаемо и неприятно.Ритането не е равномерно,сравнително често е,няма падане на оборотите,няма тресене,само това ритане.Когато колата е в движение проблема го няма.Прави го и на газ и на бензин. Имате ли някакви идеи от какво може да е?
  17. Здравейте,купувам пластмасовите решетки за говорителите,по конкретно големите решетки,намиращи се в долната част на вратите-предна и задна десни.Колата е А6 С5,1999г. Предварително благодаря!
  18. Не знам,възможно ли е от разбутването на спирачните апарати при смяната на накладките нещо да е охлабило,факт е че сега педала е перфектен.По скоро ме изненадва това ,че всичко стана от раз,без симптоми.
  19. Благодаря колега.Не беше сервото.Смених задни дискове и накладки и сега е добре.Старите дискове имаха много голям ръб и колкото и да е странно накладките не си бяха направили канал ,та спираше само на въпросния ръб.
  20. Здравейте колеги,имам следния проблем. Вчера се качих на колата и тръгнах по работа,но още с първото натискане на педала на спирачките се чу едно стържене достойно за филм на ужасите.Реших,че заради пълноводието из Варненските улици дисковете са поръждясали и продължих.След няколко натискания на спирачките звука изчезна.Успокоен продължих,докато не се наложи да натисна по-рязко педала и .....о,ужас ,колата спира като тир по баир на 40-градусова жега,спирачки като на жигули,ама без спирачки.Педала твърд ,че твърд.Спрях, запалих наново,натискам пустия педал,потъва едва.Чудесия чудна. Отидох днес при един познат майстор,извади клапанчето ,прави струва,клапанчето се оказа наред. Разбрахме се утре да отида да погледнем задните накладки и дали няма някое задържало цилиндърче.Ако ли не ....,сервото.Според неговите думи обаче,за целта ще трябва да се сваля таблото и куп неприятни за правене неща. Въпросът ми е ,ако се наложи смяна на сервото,трябва ли да свалям пустото табло(че после цял живот ще скърца,докато не стигне до моргата).Дали да рискувам със серво втора ръка?!?Възможно ли е проблема да е и в спирачните апарати?
  21. Здравейте колеги,продавам си старата бензинова помпа-VDO.Колата е А6 Avant,Quattro,1.8T,180к.с.,1999г. Причината за продажбата е,че след смяна на две нови помпи се оказа че проблема е в един клапан за излишното гориво и от това идва цялото бучене. Цена 100 лв. Тел.-0888002333
  22. gramaton

    Бензинова помпа

    Да,колега от това излезе.И аз като теб смених две помпи,докато разбера,че е това.Сподели откъде си го купи и каква му беше цената. Цитиране на предходен пост!
  23. gramaton

    Бензинова помпа

    Здравейте колеги! Имах проблем с бензиновата помпа от известно време,бучеше при стартиране на двигателя,от време на време и в движение.Днес най-накрая се реших и я смених с нова(VDO),също и горивния филтър.Щастлив и доволен тръгнах към вкъщи,но уви,бученето пак се появи ,по-настоятелно и продължително отвсякога.Изчезва само за минута две след като я запаля и почва.Направо с кеф да ти изкара нервите.Ясно е ,че помпата ще ми бъде сменена с друга,гаранция и т.н.. Въпросът ми е,може ли от нещо друго освен от помпата да се появява това бучене? P.S. За капак на всичко,на връщане кучето се изпика на стелката Кучето набих,ама пустата помпа не мога
×
×
  • Create New...