Jump to content

STRIKER15

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от STRIKER15

  1. Аз лично съм виждал и верно са си издялкани ! А като го има при тях , защо да го няма и в автомобилите ? Да , прав си -къде стои компресора , ама какво ти пука, стига да върши работа е без значение! А щом се монтират 40 ,50 и повече литрови бутилки за газ , що да не се монтира и една за въздух ?
  2. Колега , щом си го виждал , значи все пак се ползва ! Повече от ясно е че не всеки би си го монтирал на колата , но това не означава че не става! То и ксенони се продават на всякъде ама не всички коли са с такива ! Доста се запалих от това клипче и се поразрових малко. Такива или подобни системи се монтират заводски на ХАМАР и на МЕРЦЕДЕС също го има , и доколкото разбрах масово се ползва на Париж-Дакар !
  3. Ами субтитрите са на английски , ама така като гледам е снимано в BG. , така че "хай тех" опашките са си задължителни за тасове от METRO / ИЛИЕНЦИ и др. А до колкото разбрах налягането си го определя водача , може би по това как усеща колата на пътя. Предполагам че не всичко е изложено в това клипче и наистина за цена не се спомена нищо !!!
  4. Здравейте колеги , бих искал да ви попитам какво ви е мнението за това изобретение
  5. Колега , да ти кажа това явление с ПЕТРОЛ и аз го установих преди време ! Само хвалбите са им много и цената разбира се е по висока. Доста време и аз зареждах на РОМПЕТРОЛ и бях много доволен от разхода и вървежа на колата. Спрях да зареждам там , след като два поредни пъти в 40 литрова бутилка ми заредиха 41 литра газ и то при положение че до там съм стигнал на газ и в бутилката е имало все пак някакво количество! Сега зареждам на OMV , и съм доволен.
  6. Видеото ще е много полезно за отези които са решили да отстранят досадното чукане от повдигачите при АУДИ моторите. Само да отбележим че това би помогнало в 60-70 % от случаите. Той като си е заминал самия елемент , мий го колкото си искаш , а резултата ще е нулев ! Аз съм я правил тази операция и мога да кажа че има ефект ( ако разбира се елементите не са износени или наранени). В първия клип обаче това което се направи е само поизмиване на старото масло ! Ако не се отвори клапанчето и не се почисти съчмата от него , все едно нищо не сме направили. Само да отбележа че така като се гледа излиза че е лесна работа , а то всъщност си пада едно блъскане за да се разглобят че е чудо ( да не се заблуди някой че от първия път ще се разглоби ). Да не говорим че има един модел който от долната страна е малко по различен , и от тях колкото и да пробвах , не успях да разглобя нито един ( а падна доста блъскане по масата ). УСПЕХ НА ВСИЧКИ В РЕМОНТИТЕ !
  7. Извинявам се за късния отговор , но от давна не бях влизал във форума ! Нямам за цел да убеждавам когото и да било за разхода на колата , а и не виждам какъв е смисъла да се " прикрива" реалния разход на даден автомобил . А засичането го правя - пълно / празно /пълно .Като разбира се зареждам на една и съща бензиностанция. Последно го засичах преди наколко дена - с 39литра минава 350км. и изгасва .Който иска да вярва , който иска да не вярва но това са реалните данни !
  8. Колега какъв ти е проблема ? Най учтиво те помолих да здържаш сарказма си! Този форум е създаден за да се търсят мнения и помощ , и съответно да се дават такива. Аз не те съдя и упреквам за твоето мнение независимо дали си крив или прав и не виждам причина ти да го правиш за моето .Но БРВО , БРАВО за всеотдайността , но като си толкова тарикат що не му поемеш и разноските по ремонта на колегата , та да е по спокойно? Е то трябва да има и такива разбирачи като теб за да има работа и по сервизите! Писнало ми е от такива като теб дето са си сменили веднъж свещите на колата и вече се мислят за всезнаещи! Заради такива като теб много от колегите във форума се въздържат от мнение. ИЗВИНЯВАЙ АКО СЪМ ТЕ ЗАСЕГНАЛ , НО ТИ ПРЕКАЛИ. АЙДЕ ОСТАНИ СИ СЪС ЗДРАВЕ! А като слезна от влака ще ти звънна едно телефонче , да пием по бира !!!
  9. Причтелю аз не твърдя че съм разбирач , но като гледам май ти се имаш за такъв. Аз никъде не съм казал че проблема е точно в еди какво си , за разлика от теб.Вероятно имаш и ясновидски способности.Човека търси мнения а не решения , които се съмнявам че някой може с точност да му даде.Това е като да се обадиш на личния лекар по телефона и той да ти даде точна диагноза. Така че не е лошо малко да здържаш сърказма си.И що се отнася до това - да с удоволствие бих му помогнал на човека , но София Варна не са 20 км. все пак. Дано си разбрал кой от къде е !!!
  10. Ами да си призная доста ми е трудно да те посъветвам на кой от трите да се спреш. Всички знаем качеството на резервните части в BG.Така като гледам и трите са на сходна цена, така че този критерий отпада.Лично аз от евро 07 избягвам да пазарувам , там нещата са малко като от веригата " всичко по 1 лев". Този испанския нещо не ми вдъхва доверие и остава само този на ТОПРАН. Датчици от тях не съм ползвал , но съм слагал термостати на тази фирма и проблем не съм имал. УСПЕХ ! И дано проблема се окаже в него и най много в този за вентилаторите.
  11. Да прв си KRUM , за съжаление е така , почти всеки ( казвам ПОЧТИ) автомобил рано или късно стига до момента гарнитура или глава , и колкото по късно толкова по добре.Лично аз смятам че в този случай на този автомобил още не му е дошъл реда за тази операция.Поне до този момент с нищо не подсказва за подобен проблем с изключение на маркучите които изглеждат корави.Но ако погледнем реално това може да е предизвикано от много други причини освен от главата.Много съжалявам за това което ти се е случило , много добре знам какво е да закъсаш на сред пътя и да няма кой да ти "удари едно рамо", но ти говориш от позицията на потърпевш а аз от тази на човек който от 20 години е в този занаят.Това че при теб това е била причината , то не означава че в дадения случай е същата.Относно издутия маркуч , в един от по горните си постове бях посъветвал да се смени именно за да не се стига до твойта ситуация.А за градусите до някъде си прав , но само донякъде. Ако колата работи на 70-80 градуса не е проблем ако стрелката лъже с 7-8 градуса, но ако вместо приблизително 110 градуса ти показва 100 , вече е предпоставка за надуване на маркучите.Вече друг е въпроса защо потдържа тази температура.А и за друго си прав " не е болка за умиране" , да обаче е въпрос на пари а в днешно време на никого не са излишни!
  12. Колега tonydst все пак колата си е твоя и въпреки мненията , ти решаваш какво да правиш и как да постъпиш. Бих те посъветвал да прежалиш 30-40 лева за датчици за да видиш дали има разлики в температурите - кога включва вентилаторите и на коя степен , а също и стрелката какво ти показва. Виждам че повечето от колегите са на друго мнение , но то така от страни е много лесно да се каже " сваляй главата , там е проблема ". По добре прежали пари за да си сигурен какви температури ти потдържа колата , от колкото да хвърлиш 300-400 лева за ремонт на главата и след това да се окаже пак на същото положение. Моя съвет е - ДОКАТО НЕ СЕ УБЕДИШ ЧЕ ИМА ПОНЕ ЕДИН ПРИЗНАК ЗА ПРОБЛЕМ В ГЛАВАТА ИЛИ ГАРНИТУРАТА , ( а такива за сега аз лично не намирам ) ДА НЕ ПИПАШ ГЛАВАТА. И за сведение на колегите пак ще повторя че, мнението е мое и не те задължавам да се съобразиш с него !!!! УСПЕХ В ИЗБОРА И ДЪЛГИ И БЕЗПРОБЛЕМНИ КИЛОМЕТРИ.
  13. Точно това имах в предвид и аз. Само че колегата малко по нагоре беше написал че не вдига повече от 90 градуса. Има голяма вероятност да не му работи едната степен на вентилаторите и в същото време индикатора за температурата да не отчита правилно и да го подвежда.
  14. Колега tonydst ако ти влиза газ през испарителя във охладителната система , то със 100% сигурност ако отвориш капачката на разширителя ( на студено разбира се ) , ще ти мирише на газ и охладителната течност! Казваш че си карал на климатик и колата отдавна била загряла , но колко загряла ? Защото на климатик вентилаторите въртят почти постоянно и дори с десетина градуса да е била по ниско температурата , то ще има разлика в твърдосста на маркучите.Другото което исках да те попитам - обърнал ли си внимание на каква температура се включват вентилаторите ( естественно с изключен климатик ) ? Ако искаш можеш да пробваш да смениш датчика за вентилаторите с такъв който включва на по ниска температура от твоя.
  15. Такаааа, аз изказах моето мнение и не се отказвам от него , но това не означава че е задължително който и да било да се съобразява с него.За да започне да надува в охладителната система , това означава че някъде в областа между цилиндрите и охладителната система има "пробойна" и няма абсолютно никакво значение каде и на кое място е! В този случай , резултата ще бъде следния - повишаване на работната температура , изхвърляне на охладителната течност през капачката на разширителния съд и разбира се вентилаторите ще започнат да се включват всеки път на различна температура или изобщо няма да се включат поради нарушената циркулация на охладителната течност в следствие от навлизането на въздух в системата.До колкото успях да прочета никъде не бяха споменати подобни признаци.А това за велосипедната гума го дадох само за пример и сравнение, защото 1,2 бара не са никак малко като налягане и човек без опит много лесно би се заблудил.Разбира се следенето на температурата е задължително поне за известно време , за да се уловят ня какви изменения ако разбира се има такива.То иначе е много лесно да се каже " сваляй главата , там е проблема ". Колкото и елементарно да му се струва на някой , то това не е като да се смени крушка на фара или мигача. А щом човека е тръгнал да обикаля по сервизите и да се занимава с разни знайни и незнайни майстори , то е ясно че не е чак толкова навътре в нещата и сам няма да може да направи тази операция.А всички знаем че всяко едно посещение в сервиз е свързано и с пари!!! Да добре , ще свалят главата , шлайф , гарнитурка , евентуална снимка за пукнатини и ако е наред я събираме.А ако на следващия ден се окаже пак с надути маркучи ??????? Затова му предложихда кара така за сега , пък то ако има нещо повече ще се покаже в карането.
  16. И за да бъда по конкретен ти предлагам следното- напомпай гума на колело с 1,5бара и опитай да я стиснеш ! Неможе налягането в системата да е над 1бар и ти да очакваш маркучите да са ти меки.По скоро ще е подозрително при положение че тази охладителна система е конструирана да подържа налягане около 1,2бара а маркучите да са ти меки!!!
  17. Здравейте колеги! Четох мненията ви и съветите които давате. Да до някъде сте прави , но и много от вас грешат.Извинявам се че се намесвам , не искам да засегна или убидя никой от вас. Значи - няма как да се случи от пренатегнат ангренажен ремък колата да загрява или да надува маркучите , също това няма как да се случи и от водната помпа при положение че колата не загрява повече от 90 градуса. Единственото логочно обяснение в интерес на истината , може да бъде - капачка или гарнитура на главата. Това че си сменил капачката с нова не означава че тя е изправна . А относно повишаването на нивото в разанчето - нормално е след като са ти намалили налягането на клапана в капачката. Дори се учудвам как не е изхвърлила антифриза през капачката!! Относно гарнитурата на главата - ако проблема е от нея , то не е задължително да се обвинява майстора който е сменял. Лично аз съм имал случай в който гарнитурата изби за 3000 км. Следващата изкара около 5000км. и чак третата се оказа на що годе добро ниво. Знам че ти изглежда притеснително , но само искам да ти кажа че 99% съм сигурен че проблема не е нито в главата , нито в гарнитурата.Както по горе един от колегите беше написал - AUDI поддържа по високо налягане в охладителната система от останалите автомобили. Лично аз карам ауди от 14 години и никога до сега не съм имал случай маркучите да са меки , освен когато е истинала разбира се. Моят съвет е , щом колата си загрява нормално и се включват вентилаторите и след това се изключват , да не се впечатляваш от коравите маркучи.Няма начин да ти е спукана главата или да ти е проблемна гарнитурата , а колата да подържа нормална температура. Дори и най малката пукнатина в главата ще доведе до изхвърляне на охладителна течност през разширителното казанче.Имам подозрение че колата и преди си е била така , само че не си обръщал внимание на това.Карай и не мисли за маркучите , само смени този който казваш че се е издул . Възможно е наистина оплетката му да се е закъсала и за това да се издува.
  18. Здравейте колеги , да се включа и аз по темата. Карам AUDI 90 B2 86г. с 2.2 мотор механична инжекция. На газ , в града ми дава -10.5 до 11.5 разход (София). На дълго разхода е почти същия - около 10/100. Това при подържане на скорост предимно лколо 120км. Постигал съм и разход от 8/100 , но със скорост не повече от 100км.Мисля че за този мотор и годината на произвотство разбира се , разхода е идеален.
  19. STRIKER15

    Колко сме с Б2

    Здравейте колеги с Б2ки ! Ас също съм горд собственик на такова AUDI от 14 години. За съжаление чак сега разбирам за тази тема. Бих искал и ас да се присъединя и да искажа огромното си удовлетворение от този автомобил. Това е колата която ме накара да се влюбя в марката AUDI и честно казано не бих я сменил с друга.За съжаление обаче годините на експлоатация започнаха да си оказват значение и вече на места си има нужда от сериозни ремонти по купето. Въпреки това обаче не бих я сменил с друга , а и като погледнем реално не бих казал че този автомобил има достоен конкурент с който да бъде заменен!
×
×
  • Create New...