Jump to content

serpentiny

Members
  • Мнения

    140
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от serpentiny

  1. Здравейте, колеги, Предстои ми пълно обслужване на Ауди А3 дизел 1.6 TDI (105 к.с.) след 2012. Някой може ли да ми препоръча добър сервиз в София или да ходя в официален сервиз за смяна на ангр. ремък, водна помпа, ролки и всичко необходимо. Тъй като не знам какво е правено преди това, а колата е от Германия трябва хубаво да се прегледа и смени всичко за да не стане нещо. Благодаря предварително!
  2. Да 7-степенен се води. Но кой от двата е по-малкото зло Типтроник(AISIN) преди фейслифта или S-tronic (7 скорости) с въпросните сухи съединители? За Типтроника имам 2 избора докато за фейслифтовата няма избор за момента.
  3. В Auto-data ако може да и се вярва за facelift-a пише че и двата двигателя са с S-tronic но в обявите масово пише за бензиновия, че е Tiptronic. Аз гледам и в немското мобиле там има 3-4 коли с бензинов двигател в бюджета ми, и една дизелова с 1.9 TDI на 400 000 км И за сега си остава само бензинката.
  4. Привет, колеги, мисля отново да се завърна в клуба на Ауди като собственик понеже имах пауза от няколко години и бях с друга марка Тъй като не можах да намеря никъде точен отговор за двигателите между които се чудя, ако може да ме насочите малко. Колата ще се купува за жена и тя държи да е АВТОМАТ, който за мен е излишен, но това е друга тема и главно ще се кара извънградско тъй като пътувам всеки ден на разстояние 100-200 км и да кажем 10% градско. Спрял съм се на следните двигатели за 8P/8PA фейслифта: 1) 1.6 бензин (102) Типтроник - поставяне на АГУ. Куц кон но евтин за поддръжка и икономичен заради газовата. 2) 1.9 TDI (105) Типтроник - здрав двигател, но не никъде не намерих информация за реален разход с БГ нафта ; 3) 1.6 TDI S tronic - напълно непознат двигател и като поддръжка и като разход, ако някои има наблюдения да сподели, моля; Знам, че този автомат освен мисля последния S tronic(до колкото четох е като DSG) не е много добър със скъпа поддръжка и ремонт, но нямам голям избор.
  5. Продавам нов оригинален ляв халогенен фар за мъгла. Съвместим с следните модели автомобили: - A3 САМО за S-Line пакет от 2004 до 2008 г. - S3 от 2004 до 2008 г. - A3 всички модели след 2009 (Facelift) - A3 Cabriolet всички модели след 2008 г. - RS3 след 2011 - A4 В7 от 2005 до 2008 г. - S4 от 2005 до 2008 г. - A4 и S4 Cabriolet от 2007 до 2009 г. Сериен номер: 8E0 941 699C Производител: Valeo Цена: 45 лв. Намира се в София, но при интерес може да се види и в Благоевград! Изпращам до офис на Еконт с %20 отстъпка!
  6. Да ти кажа от оригиналното до НЕоригиналното качеството на материалите, удобството и пасване е от земята до небето и изобщо не съжалявам че дадох 190 лв.(за някои е безумие, но докато не го пробваш няма как да си сигурен) за пълният комплект вкл. за багажника Но всеки си преценява, все пак веднъж се копува
  7. Да но моите са оригинални от Ауди и съм много доволен, но ако взимаш от там изчакай, намаленията им, всяка година им намаляват цената с %20
  8. @ Moonland Ще съм ти много благодарен ако пратиш някакви снимки да видя как стои и да преценя колко да изнеса моите. Но ме посъветваха максимум 20мм. И един въпрос към всички колеги, ако може някой да помогне с монтаж на антена на навигация. Снимал съм буксите които имам, но не знам какъв накрайник ми трябва, ако изобщо е необходим за да свържа навигацията. Качвам и снимки на въпросните букси и буксата на навигацията където трябва да ги свържа:
  9. @ Moonland Можеш ли да кажеш или да дадеш някаква снимка как изглежда офсет 48, че аз много се чудя дали да не си сложа фланци примерно 20мм и да ги изнеса моите оригинални джанти с ЕТ56? @Tsvetkov83 На характеристики изглежда добре но в действителност, знам ли. Аз също се бях засилил да слагам спортен филтър и един приятел ме отказа той беше монтирал на неговата и ми каза, че мисля че качва разход и разлика май не се усеща, но не съм сигурен.
  10. Привет колеги. Някой знае ли от къде мога да си намеря ключове за сваляне на навигация, предпочитам на старо
  11. Явно при мен е различно, при мен при превключване няма проблем, само на празен ход и то не винаги А най-интересното е че това стържене или странен шум се появи след смяна на ангренажен ремък, помпа и ролки. А имам и един странен проблем или поне така си мисля, когато съм на магистралата и вдигна над 2500 оборота започва някакво странно тресене или вибрация все едно от крива джанта, но само като е на скорост и при по високи от 2500 оборота, след като изключа от скорост спира. И това не можаха да го хванат последните майстори, абе като цяло няма свестни майстори
  12. Аз имам същото стържене и лека вибрация на празен ход само обаче или поне така го усещам, и се чува някъде отпред малко пред педалите според мен и досега никой майстор не е разбрал от какво е. 1-2 пъти ми се случи да променя и оборотите, но иначе проблеми с превключването нямам. Последно един колега, след като видя каква вибрация има колата на празен ход и лекия шум който издава веднага ми каза, че според него е заминал демпфера и е за смяна, но това е теория на непрофесионалист
  13. Някой колега може ли да каже какъв размер се водят болтовете на джантите на Ауди А3 след 2005 или какво трябва да гледам като копувам (големина, стъпка)? И има ли значение размера на ключа за монтаж/демонтаж?
  14. Някой колега може ли да ме насочи къде мога да открия оригинални стъкла за А3-ка втора ръка? Или коя авто морга е най-заредена със авто стъкла? Мерси предварително
  15. Здравейте, колеги, тъй като неделя срещу понеделник ми разбиха колата и ми откраднаха навигацията BNS 5.0, искам да ви помоля за помощ, ако някой колега може да ме насочи за автоморги или заложни къщи в района на Дианабат, Студенстки град, Мусагеница, Дървеница, в които се предлагат такива крадени стоки, защото съм чел за такива в форумите?
  16. Като цяло, колата се кара на сравнително къси разстояния но повече извън градско почти всяка седмица и навъртам 200 км+. Това и е нормалната експлоатация досега, и не съм пътувал на много дълги разстояния
  17. Погледнах табелката и пише Euro 4 + DPF, така че има. И какво означава това, че може тоя филтър да е здал багажа ли и от него така странно да мерише?
  18. Aми моята със сигурност е от август 2006 производство и е от Германия, така че да считам че е с DPF
  19. Да след март е, значи да приема че има DPF, и това какво означава, че може и в него да е проблема ли?
  20. Годината е 2006 но за DPF не съм сигурен, никъде по документите не пише DPF, а в началото преди да си я купя четох за тези DPF, но така и не съм стигнал до него. От къде мога да проверя все пак да потвърдя?
  21. Мерси за изчерпателният отговор, между другото точно същите бяха думите на човека, който ми каза, че е по-добре да го махна. Колкото до двигатела 2.0 TDI, не съм сигурен коя еко норма покрива предполагам Евро 4. На въпроса дали има 2 ламбда сонди не мога да потвърдя. На дисплея нищо не ми свети или пищи, просто мерише странно отзад и въпросният проблем, който имах с тези уплатнители. Всички казват че мерише странно, но аз като не съм карал преди това дизел, не ми прави впечатление Явно трябва обстоен преглед преди да предприема така стъпка за премахване. А това с залъгването на ламбда сондата хич не ми допада, така че бих направил всичко за да отстраня проблема без да махам катализатора
  22. Може ли някой да ми даде съвет за моята кола, дали е хубаво да си махна катализатора. Тъй като мерише много странно отзад (без пушек), и ми казаха, че катализатора може да е запушен или нещо такова. А и преди време имах проблем с едни от втулките които излизат от двигатела към аспусите и сега ми казаха, че може заради запушване в катализатора да са заминали и тези оплатнения от които пушеше при подаване на повече газ. И ако махам катализатора какво трябва да сложа на негово място, ако някои има и добри впечатления за такъв майстор може да сподели.
  23. @ThEBlazZeD Мога да ти препоръчам да си полираш и ако искаш да не се получава отново си слагаш и едно прозарчно защитно фолио на 3М и забравяш, дори това фолио след това може да се пастира Но за тази услуга ще трябва да отделиш малко пари ако искаш да стане както трябва. Успех!
  24. Здравей, колега, първо за да не ти направи някой друг забележка, ще те посъветвам да пишеш на кирилица Колкото до въпросната броня можеш да потърсиш в Ebay.de или Ebay.co.uk, но за да ти е пъленкомплекта трябва да си смениш и задната, иначе ще е смешно, но да ти кажа задачата няма да ти е лека, така че ти пожелавам успех при търсенето
  25. Да така и ще направя ще пробвам всичко, и дано не се окаже баласт-а, че лошо И един друг въпрос: скоро подмених една помпа дюза, ролки, ремък и водна помпа. Но майстора, който ми направи ремонта, явно нещо е объркал и сега имам следния проблем: Когато запаля колата (но не всеки път по-скоро при студена кола), се забелязва някакво стържене отдолу, все едно нещо закача на определено място и се получават диагонални вибрации на двигатела, което преди това не съм забелязвал. Днес докато си карах колата като позагря малко, като изключа от скорост оборотите падат само до 1000 и не отиват на нормалните 900, и отново забелязах че нещо се едно закача отдолу придружено с лека вибрация. Имам следния въпрос дали въпросния майстор не е настроил както трябва новата дюза и трябва ли изобщо такава калибровка и дали е възможно нещо друго да е направил при монтажа на другите части? Някой колега ако е минал по този път да сподели най-вече питам за смяна на дюза. Цитиране на предходен пост!
×
×
  • Create New...