Jump to content

nikolai.aleksiev

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B8

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Bulgaria

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

nikolai.aleksiev's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Освен скоростта, показва и навигацията, ако има зададен маршрут. Също така показва и знаците, ако имаш система за разпознаване на пътните знаци и си в зона с покритие, показва и предупреждение за хора или по-големи животинки ако са в опасна близост пред автомобила, това последното май ми се активира само при включена система за нощно виждане и фарове, през деня дори и при включена система за нощно виждане, ако фаровете не са включени изписва, че системата за предупреждение не е активна.
  2. Здравейте, колеги доста късно се включвам по-темата, но ежедневието ми е натоварено и рядко ми остава време да преглеждм форума. Ето малко подробности за въпросната система. Системата за старт-стоп автоматично изключва двигателя, когато автомобилът е спрял, например при изчакване на светофар и се стартира автоматично, когато пътуването продължи. Ето как става това: спира се колата до пълен покой, превключва се на неутрална и се освобождава съединителя. В този момент, при определени условия, системата изключва двигателя и сигнализира тази процедура чрез индикаторна лампичка. С натискане на съединителя, завъртане на волана или спускане по наклон с повече от 2 km/h двигателят сега се стартира автоматично и индикаторът изгасва. Функцията старт-стоп работи само, когато: • шофьорската врата и капака на двигателя са затворени; • водачът е с предпазен колан; • превозното средство е шофирано с повече от 4 km/h, преди да спрете; • превозното средство не дърпа ремарке. В някои случаи двигателят няма да бъде изключен, когато например: • температурата на двигателя е все още твърде ниска; • разликата между температурата в купето и температурата избран чрез климатичната система все още е твърде голяма; • външната температура е много висока или много ниска; • предното стъкло се обезледява; • опцията помощ за паркиране или опционалния асистент за паркиране е активирана; • зарядът на батерията е твърде нисък; • волана е силно завъртян в някоя посока или се върти в момента; • включена е задна предавка; • пътят е стръмен. Двигателят се стартира автоматично от системата, когато: • се завърти волана на автомобила; • предното стъкло се обезледява; • има голяма разлика между температурата в купето и температурата избрана чрез системата за климатизация; • педалът на спирачката е натиснат няколко пъти последователно; • зарядът на батерията е твърде нисък; • консумация на енергия е твърде висока. Поздрави на всички съфорумници.
  3. Raino, това за 120000км за ремъка за кой двигател се отнася, на моятя и дават 180000км без да се споменават години? Аз съм с 2.0 TDI CAGA 105KW.
  4. nikolai.aleksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Най- вероятно контролния модул на централното за съответната врата ти прави парчета. Изчисти грешките и го наблюдавай. Ако те дразни много модулът в Ауди е 355лв. В ибей втора ръка е към 30 евро. Вратата се разглобява за 10мин. Ако взимаш от ибей гледай да е същия парт номер и хардуерна ревизия.
  5. nikolai.aleksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Привет колега, щипка за сенника от Ауди - около 25лв. По рамата им излиза цвета.
  6. nikolai.aleksiev

    За добре дошъл

    Защото повечето потребители си следят само тяхния раздел, а този ключ е идентичен с ключовете за всички модели на Ауди от тези години, затова писах в няколко теми с надеждата някой да има инфо. П.С.Благодаря за гостоприемството.
  7. nikolai.aleksiev

    За добре дошъл

    Колеги, знам, че не съм си в раздела, ама питанката ми е за нещо което касае всички по-нови модели на Ауди. Смея да твърдя, че изчетох почти всяка тема в която става дума за резервен ключ, дубликат, програмиране на имобилайзер, автоключарски услуги и т.н., но навсякъде се стига само до ключове за Б5/Б6/Б7, нито дума за Б8. Някой може ли да ме насочи към място на което могат да ми прогрмират ново дистанционно за Б8. В ebay се продават такива с моя парт номер, "изтрити", които трябвало само да се програмират, но тук удрям на греда. Не ме интересува дали металното перо е нарязано за моята кола, то е само формалност, просто искам трето дистанционно. Някой може ли да помогне?
  8. Ето го и кодинга Coding after retrofitting Xenons in place of halogens: This is for A4 B8, unknown if completely same for A5/Q5, could be.TS-Tec posts quite useful coding changes for those looking into replacing halogen beams with Xenons http://www.motor-talk.de/forum/codierungen-hier-sammeln-t1963013.html?page=69See the link for details and a more readable format, but to summarize here is a translation of what he reports: In 09 - Central Elect.Byte 0 from $69 to $26 (Xenon installed),Byte 2 from $C0 to $D0 (DRL as LED tail lights and one stripe at DRL),Byte 3 from $A7 to $AF (LED-Stripes at Coming / Leaving Home),Byte 14 $5F to $5D (maybe necessary for the high beam switch),Byte 15 $5F to $5D (maybe necessary for the high beam switch).Cars with beam assistant: In 20 - Beam Assistant Byte 0 of $01 to $02. Note that these are byte values, not individual bits.
  9. nikolai.aleksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Колеги, смея да твърдя, че изчетох почти всяка тема в която става дума за резервен ключ, дубликат, програмиране на имобилайзер, автоключарски услуги и т.н., но навсякъде се стига само до ключове за Б5/Б6/Б7, нито дума за Б8. Някой може ли да ме насочи към място на което могат да ми прогрмират ново дистанционно за Б8. В ebay се продават такива с моя парт номер, "изтрити", които трябвало само да се програмират, но тук удрям на греда. Не ме интересува дали металното перо е нарязано за моята кола, то е само формалност, просто искам трето дистанционно.
  10. nikolai.aleksiev

    VAG-COM за B8

    Цитиране на предходен пост! Този трябва да ти свърши работа. Порови се малко в облака може да го намериш и по-евтин. http://www.obd2tool.com/goods-4447-2013+VAGCOM+V12103+VCDS+OBD2+Cable+Vcds+Hex+can+usb+tool+for+VWAudiSeatSkoda.html
  11. Привет, колеги! Предполагам на много от нас с Б8-ците, "Ръководствата за употреба" са на немски, френски, италиански и т.н., но не и на малко по разбираемия за младото поколение АНГЛИЙСКИ, затова бързам да споделя с вас съкровището на което случайно се натъкнах: Audi A4Owner's ManualEnglish 09.2007 https://www.dropbox.com/s/vg89fduumstf2ep/Audi_A4_2008_Owner_s_Manual.pdf Дано съм бил полезен.
  12. nikolai.aleksiev

    Менте нафта

    Колеги до сега карах дизелово ауди с не особено капризен двигате, тъй като от която и бензиностанция да заредя, върви еднакво и харчи еднакво, но до края на месеца трябва да ми пристигне новата Б8-ца и тя дизел, споделяйто от коя верига бензиностанции сте най-доволни от горивата и по-конкретно от дизела.
  13. nikolai.aleksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Цитиране на предходен пост! Съгласно закона за защита на потребителите можеш да направиш рекламация до две години от датат на доставка на стоката, но не покъсно от два месеца след установяването на несъответсвието с договора за доставка, какъвто е твоят случай, а не повреда. Направи рекламация, задължително вземи протокол в едно с това пусни и жалба в КЗП ако си физическо лице, а не фирма и дано имаш някакви документи които удостоверяват написаното в жалбата.
  14. Имах същия проблем с А3 1,8 бензин/метан, какви ли не диагностики и профилактики и правиха, сменяха филтри, свещи и каквото още се сетиш и накрая се оказа, че катализаторът ми е разбит и пречи на нормалното излизане на изгорелите газове. Решението е свалят ти катализатора, цепят го, вадят ЦЕННИЯ материал, за който дори ти плащат и полсе ти слагат кух катализатор, като за капак си тръгваш с пари от сервиза, вместо ти да даваш.
×
×
  • Create New...