Jump to content

Creep

Members
  • Мнения

    173
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Creep

  1. Здравейте колеги! След като си продадох А6-цата ми остана една 5L туба Castrol EDGE FST 5W-30, в която има около 3.75L масло, внос от Германия. Ако на някой му потрябва (напр. за доливане), може да я има за 30 лв. Маслото се намира в София, кв. Бъкстон. За контакти: РМ тук или О896 63 О2 63 - Жоро
  2. Нормално е при спускане в студа да пада температурата до към 80 гардуса, или поне и при мен е така!
  3. Mда, нямам спирачки :) Педала твърд, натискам и едвам спира в двора... Долях течност и преля казанчето почти веднага?!
  4. Сега прерових и намерих кутия с оригинална спирачна течност, която ми беше останала след смяна преди година и половина... Ливнах малко от нея на снега и познайте - същия цвят
  5. Колеги, вадете кристалните топки: от няколко дни в движение започна да се чува бръмчене/бучене, което не е от двигател или скоростна кутия, усилва се със скоростта на колата, но не е обвързано с оборотите на двигателя. Нямам идея как звучи "виещ" лагер главина, но при мен "виене" няма, а по-скоро бръмчене или бучене. Като хинт: днес като реших да изляза с колата без да почистя снега от двора, коремът на А6-чката се обърса в пресния сняг, и тук таме по снега намерих следи от бистър жълт флуид... :( - имате ли идея какво тече?
  6. Аз го карам на automatic, мисля че това е средното ниво, бях чел, че при каране с по-висока скорост определен период от време (не помня точните стойности), колата кляка по-ниско.
  7. Creep

    ESP Fault see owners manual???

    Не го гледай това изобщо. Пробвай с друг акумулатор.
  8. Creep

    ESP Fault see owners manual???

    Акумулатор?
  9. И в допълнение към моите мъки, забелязах, че когато въртя волана на място или с ниска скорост (без газ), оборотите падат неистово... Иде ми да я засиля в някоя стена вече
  10. А докато вие сипете хвалебствия, самият Стефан скромно си трае... Та, Стефчо, да ти я докарам да я преслушаш на лаФтопа?
  11. Ами изглежда като проблем с горивната смес, но ако се съди по данните от VCDS, както и от липсата на другите известни симптоми при заминали дюзи, не би трябвало да е от тях... Имате ли представа къде в София мога да ида при човек, който да разгадае живи данни, а не да ми каже "няма записани грешки, супер е колата, това е нормално за тия мотори".
  12. Не, каза че е 1:1 както е било - с трите ролки.
  13. Ами вчера минах през момъка, той погледна и каза, че всички TDI дизели с турбо с променлива геометрия при такова форсиране тропали откъм кутията на филтъра, и ненужно се втелясвам, та се отказах повече да коментирам с него този въпрос... Да, нова е шайбата, обтегача, ролките и ремъка. Единствено, че е хваната на 6 болта, а не на 8... Но не мисля, че шайбата има нещо общо с целия проблем. Възможно е да е почнала да го прави това по-отдавна, но понеже в момента покрай шайбата се вглеждам повече в нея, да го забелязвам чак сега. Но със сигурност преди 6 мес. не го е правила, защото и друг път съм форсирал на място и винаги е била перфектна, а и сравнително наскоро и ти я гледа (и форсира) и щеше да ти направи впечатление, ако го е правила тогава...
  14. Нямам идея, проблеми с вървежа нямам, как да проверя (имам VCDS)? Гледах дюзите, само една е по-зле от останалите, но от прочетеното по старите теми мисля, че е в норма => 23 ms Всъщност разтриса точно когато стрелката се върне на празните 777 rpm, усеща се също и с г*з, все едно изпускателната система се разтриса леко под мен... P.S. От 4-5 такива изфорсирвания, 1 път не го прави.
  15. Ново 20 при мен... След като си взех колата в събота от майстора (бях му оставил и филтри + масло да смени), забелязах, че при форсиране на място поне до към 3000 rpm и връщане на газта, когато стрелката се върне на нормалните за празен ход обороти се усеща едно леко претрисане и странен звук откъм коша. Веднага реших, че е от демферната шайба и 6-те й болта (от 8), но след като отворих капака и се заслушах, установих че не е от там. Звукът се чува някъде откъм въздуховода дето е въздушния филтър, там където влиза към двигателя. Чува се все едно изведнъж смуква повече въздух. Идеи? P.S. В движение не забелязвам загуба на мощност или пък да пуши.
  16. Така... при мен проблемът никога не е малък... Оказа се, че от 8-те болта, които държат тая шайба, са били останали 2, които накрая са се скъсали... Или поне така предполагат в сервиза. Те, разбира се, не са могли да развият тия въпросните 2 и ми препоръчват да не се занимавам с опити да ги вадя, щото трябвало да падне цялата предница и да дойдел някакъв агент, като нямало гаранция че след като ги извади, резбата ще е читава... Та, ще ми сложат новата шайба на 6 болта. Още по-лошото е, че двата които ще липсват са един до друг... Идеи, предложения?
  17. Мерси, Колега! Доколкото разбрах, аз вече съм с нова шайба (не знам каква марка и дали е от новия дизайн). Утре ще ида да си взема колата и ще разпитам.
  18. Олиии, ко ма напрайхти вий бие :О
  19. Сега ми звъннаха от сервиза - шайба колянов вал на първо четене, ремъкът си бил там, все още цял. Но бяха пестеливи откъм думи, а аз идея си нямам какво означава това, страшно ли е че съм я карал така десетина км?
  20. Колеги, помагайте: правя обратен завой, 20 метра след това спирам на светофар и установявам, че воланът ми е твърд на камък. "Рестартирам" - без ефект. Свети лампата на акумулатора. Акумулаторът е сменяван миналата година, Varta 110Ah (не е ментак). Какво може да е? Ремък? Бушон? Рейка?
  21. Това го прави много-много рядко, но от години, добавки не съм слагал никога. Стойностите ще ги погледна тия дни, но не вярвам да са мръднали откак ти ги гледа. Пушене нямам... А, когато се "замисля" при палене, чак ми огасват за миг светлините в купето. Акумулаторът е нов (оригинална Varta 110Ah), а подгревните свещи са сменяни накуп от предишния собственик (2012-а зимата). Ти защо прави стартер? Какви бяха симптомите? Цитиране на предходно мнение!
  22. Дюзите Стефан каза, че са ми добре... аз му вярвам Цитиране на предходно мнение!
  23. И при мен е така паленето, ама не вярвам да е нормално... Освен това, понякога когато е топла се замисля (прави пауза) докато върти, което съвсем не смятам за нормално, ама... като спре да пали ще я мисля
  24. Creep

    Добавяне на екстри

    Минутка-две и почва да се усеща, пускам на 5-а степен и като почне да пари след 5 мин. намалявам на 3-4 степен, в зависимост от това колко е студено и дали е тръгнало парното...
×
×
  • Create New...