Jump to content

TwinTurboTank

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от TwinTurboTank

  1. Най-накрая си намерих и монтирах LED стопове. Следваща модификация - подсилени анти-рол щанги и спортно окачване. Преди... Сега...
  2. Аз бих сложил LED стопове. Те са на листа ми с модификации. По-ярки с по ниска консумация и по-добре изглеждащи.
  3. TwinTurboTank

    Макс. скорост

    Генерално казано, колкото повече конски сили толкова по-висока скорост.
  4. При мен е оранжева на цвят "check engine". Но все пак е доста по-нов модел колата. При теб може да е тази която описваш. Провери в книжката за колата ако я имаш.
  5. Има вероятност, затов в случая он-борд диагностика ще покаже точно. На мен преди 1 месец 5 и 6-ти цилиндър пропускаха искра и не палеха при пълна газ и компютъра регистрира незиправността и ми светна лампата за проверка на двигателя. Оказа се че свещите са здали багажа. Т ака че и свещи могат да са причината.
  6. Имам същият двигател на А4-ката ми в БГ. Вече има над 200 000км и все още неможе да го чуеш че работи. Изключително доволен съм. Много добре се държи за това купе. При твоят случай може да не е толкова пъргав, но съм сигурен че си доволен. Задвянето звучи като катализатор. Същото нещо ми се случи на мен когато катализатора на старата ми 90-ка започна да се запушва. Он-борд диагностика е много хубаво нещо, поне за по-новите модели. Сега съм с кола която първо се проверява с VAG-COM и след това се отваря капака на двигателя)
  7. Графиката се отнася за след тюнинга и е естествено на колелата. Турбините достигат максимален бууст при 3200. Прилагам таблица с работният цикъл на турбините от 2500 до 6800 на 3та предавка. Това е тест на магистрала.
  8. Типтроника е чипнат, но това само дорпинася за значително по-бързо превключване. Трансмисията ми е констроирана за 420Нм на входа на хидравличният конвертор. Аз съм вече над това число. Засега не приплъзва, но ако проължавам да вдигам мощността ще се повреди 100% имам 2ма познати които вече си смениха трахсмисиите с спортни варианти ($6800), които са конструирани за въртящи моменти до 750Нм.
  9. Добро око) Моят модел е с фабрично спортно окачване (23мм по ниска и 38% по-твърдо) Мерси за линка за дебаджването!
  10. благодаря! скорошните модификации ще са: дебаджване, ЛЕД стопове (евроспец.), спортно окачване, подсилени анти-рол щанги, спортна ауспух система и спортна спирачна система. Ще заснема и някое клипче с ускорения и модфикациите на ауспуха. FMIC е част от Stage 3 upgrade, засега няма смисъл ако не ъпгрейдвам турбокомпресорите. Плюс това в момента съм на границата на мошността която моят типтроник може да поеме.
  11. В такъв случай, не се притеснявай, слагаи и карай. Дано дизела е само по-чист по бензиностанциите за вбъдеще! И също така след по-спортно каране покарай малко колата по-леко за да се поизчисити кат.
  12. Съгласен съм с теб. Аз си направих тест в реално време докато карам да видя колко гориво се помпа при пълна газ в спортен режим в кат. и честно казано е значително повече в сравнение с нормалният режим.
  13. Извинявай, ти си дизел. Но принзипа е същият. ....и също така зависи колко е агресивен софтуера при подаване на газ...
  14. Що за условие е това??!?!? Но мисля че знам....чипа променя горивната карта и при пълна газ определен горивната смес е по-богата на гориво, което съответно насища катализаторите и това след време ще ги запуши. Освен това в зависимост от какъв бензин сипваш се определя и живучестта на кат. За какъв бензин е софтуера??
  15. Този вее го проучих, доста впечатляващо! Когато се върна в БГ със сигурност ще гледам да с набавя Ауди с подобен двигател на моят и директно в някои от тези фирми за ъпгрейди) Мен това ме влече, включително и автокроса.
  16. Мисля че да. Ако имаш в предвид "софтуер флаш" през OBDII. Този уебсайт на Digital Tuning ми харесва!
  17. Имайки в предвид че това му е служебната кола и прави 30000 км на година и в гаража седи 95 А4 2.6 (лична кола за сравнение) май му се изка още малко "fun" под капака И както споменах кара и моята тук, която колкото и да е по-мощна е и доста тежка (1800кг). Но по принцип съм съгласен с теб!
  18. Аз бих отишъл, но показателите на чипа предлаган в БГ мисля са предостатъчни за "неква дизелова шкода"
  19. ОК. Аз се водя по резултатите на фирмата която аз използвам на моята кола. Може да погледнеш на посоченият линк. Но въпреки всичко пак е доста добро увеличение дори и с 25 коня, а за въртящ момент да не говорим - дизела трепе бензина в това отношение. http://www.revotechnik.com/products/softwa...t.aspx?pvID=602 Точно за този двигател говоря. И показателите са доста прилични бих казал.
  20. сравнението е от гледня точка на увеличението на мощността и въртящият момент. Вярвай ако изкаш, но чипа за моят двигател ми вдигна мощността с тплкова с колкото и ще вдигне мощнистта на дизела. При мен ми даде ~60 коня и ~85 Nm въртящ момент. Както глем по уебсайтовете чипа за 2.0 тди увеличава мощнистта с около 50 коня и 50 Нм въртящ момент. За мен е сравнимо.
  21. Той започна да ме разпитва след като ми беше на гости и видя какъв резултат имаше имаше на моята кола)
  22. Поразпитвам подробно защото изкам да пратя баща ми да си чипне Октавията (2.0 тди).
×
×
  • Create New...